Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 11:51, 08 paź 2015

Gocha napisał(a)
Ewa gdzie zamawiałaś cebulowe ? Może skusiłabym sie na iryski te wczesne niziutkie.

Gosiu na all. Jak chcesz mogę podać Ci źródło, ale nie jest to sprawdzony sprzedawca. Pierwszy raz robię u niego zakupy.
Ewa777 11:55, 08 paź 2015

Tak wyglądają moje hortensje Magical Candle, które kupiłam w Pęchcinie i potem niestety padły podczas mojego wyjazdu urlopowego. Podejrzewam, że z braku dostatecznej ilości wody - upały były okropne.
Obcięłam je po powrocie, usunęłam wszystkie suche listki i teraz wyglądają zdrowo

Gocha 14:45, 08 paź 2015

Ewa to może zaczekam aż do Ciebie przyjdą i zobaczę czy warto to ewentualnie w przyszłym roku sie skuszę. Może podaj mi namiary
Kuba 16:30, 08 paź 2015

Na Twoim przedogródku jeszcze pełnia lata, zazdroszczę, jest pięknie
Ewa777 17:10, 08 paź 2015

Gocha napisał(a)
Ewa to może zaczekam aż do Ciebie przyjdą i zobaczę czy warto to ewentualnie w przyszłym roku sie skuszę. Może podaj mi namiary

Gosiu, myślę, że jutro już będą, bo dostałam informację, że już wysłali. Namiary Ci wysłałam
Ewa777 17:13, 08 paź 2015

Kuba napisał(a)
Na Twoim przedogródku jeszcze pełnia lata, zazdroszczę, jest pięknie

Ładnie jeszcze jest - kwitną wszystkie rośliny - róże, przetaczniki i kosmosy. Cieszę się z tego zestawu, bo wszystkie kwitną od wiosny do jesieni. Nie było też u nas jeszcze przymrozków, chociaż jest zimno, to też wpływa na wygląd roślin
Gocha 11:31, 09 paź 2015

Ewa777 napisał(a)

Ładnie jeszcze jest - kwitną wszystkie rośliny - róże, przetaczniki i kosmosy. Cieszę się z tego zestawu, bo wszystkie kwitną od wiosny do jesieni. Nie było też u nas jeszcze przymrozków, chociaż jest zimno, to też wpływa na wygląd roślin

A u mnie włąśnie był spory przymrozek i niestety wszystkie dalie zmarzły i trzeba bedzie je wykopywać i jeszcze miałam kilka cynii drobnych różowych i te też zmarzły. A czy coś jeszcze to zobaczę jak wrócę z pracy. Rano zauważyłam tylko że dalie maja czarne liście. I już nie będę miała tak kolorowo. Wczoraj jak wróciłam z pracy to jeszcze zrobiłam fotki ostatnie daliom bo pomyślałam że je zmrozi w nocy.
Ewa777 15:54, 09 paź 2015

Gocha napisał(a)

A u mnie włąśnie był spory przymrozek i niestety wszystkie dalie zmarzły i trzeba bedzie je wykopywać i jeszcze miałam kilka cynii drobnych różowych i te też zmarzły. A czy coś jeszcze to zobaczę jak wrócę z pracy. Rano zauważyłam tylko że dalie maja czarne liście. I już nie będę miała tak kolorowo. Wczoraj jak wróciłam z pracy to jeszcze zrobiłam fotki ostatnie daliom bo pomyślałam że je zmrozi w nocy.

Szkoda, że mróz tak kosi roślinki. Mógłby z tym poczekać do listopada.
U mnie na razie nie ma większych strat, ale widzę, że trzeba podlać ogród, bo susza straszna.
malgorzata_s... 15:57, 09 paź 2015

U mnie dzisiaj popadało trochę i mrozu nie było W kominku jednak palić trzeba
Ewa777 16:06, 09 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie dzisiaj popadało trochę i mrozu nie było W kominku jednak palić trzeba

W kominku, też bym sobie popaliła, ale ciągle czasu brak Może w weekend się uda Piec z c.o. mam już włączony od września
Szkoda, że u mnie nie pada. Podlewanie teraz nie jest przyjemne, bo zimno