Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Gardener27 20:07, 29 lis 2015

Ewa777 napisał(a)

Wow ... ale skubaniec
Ewa777 12:25, 30 lis 2015

Flower1 napisał(a)

Chyba sie nie przypomni nie była tania ,kupiłam 2 ,mysle ze co roku bede dokupywac po jednej poprostu i tyle..zobaczymy jak bedzie wygladala po zimie mysle ze wytrzyma pare dobrych lat.Z tego co sie dowiadywalam te maty sa najlepsze jezeli chodzi o okrywanie roz..

Podejrzewam, że nasz trzcinową. Słomiane są tańsze i nie będą chyba takie trwałe.
Ewa777 12:27, 30 lis 2015

Gardener27 napisał(a)

Wow ... ale skubaniec

Dla mnie te akrobacje przeczą prawu grawitacji
mirkaka 14:15, 30 lis 2015

Flower1 napisał(a)

Chyba sie nie przypomni nie była tania ,kupiłam 2 ,mysle ze co roku bede dokupywac po jednej poprostu i tyle..zobaczymy jak bedzie wygladala po zimie mysle ze wytrzyma pare dobrych lat.Z tego co sie dowiadywalam te maty sa najlepsze jezeli chodzi o okrywanie roz..

Ja kupiłam kilkanaście lat temu maty trzcinowe, z mojego doświadczenia nie dają takich efektów jak zwykła włóknina, pod nimi róże bardziej przemarzają niż pod włókniną. Chyba najlepsze są słomiane.

Ewo, pod Twoim wpływem zaglądnęłam na watek skrętników i wpadłam jak śliwka w kompot. Chyba będę sobie zamawiać kilka odmian. To fajna zabawa będzie je hodować
Czy te które zamówiłaś wszystkie Ci kwitną i ładnie rosną?
Ewa777 18:00, 30 lis 2015

mirkaka napisał(a)

Ja kupiłam kilkanaście lat temu maty trzcinowe, z mojego doświadczenia nie dają takich efektów jak zwykła włóknina, pod nimi róże bardziej przemarzają niż pod włókniną. Chyba najlepsze są słomiane.

Ewo, pod Twoim wpływem zaglądnęłam na watek skrętników i wpadłam jak śliwka w kompot. Chyba będę sobie zamawiać kilka odmian. To fajna zabawa będzie je hodować
Czy te które zamówiłaś wszystkie Ci kwitną i ładnie rosną?

Ładnie rosły wszystkie, które zamówiłam. Ale mam problem z doborem nawozu. Latem dałam im taki naturalny i nie pasował im, bo liście zaczęły żółknąć. Teraz podlewam je samą wodą i powoli dochodzą do siebie. Zobaczę jak wiosną będą kwitły. Jak masz ochotę, to możesz spróbować wyhodować z listów. Mi się udało. Mogę Ci wysłać 3 listki
mirkaka 09:51, 01 gru 2015

Ewo, niezmiernie się ucieszyłam z Twojej propozycji, adres podałam na pw
Czytałam że skrętniki nie lubią zbyt dużego zasolenia, może te nawozy którymi je podlewałaś były za mocne. Niektórzy piszą że nawozy trzeba rozcieńczać 3 krotnie .
Podlewasz tylko na podstawki czy do doniczki? A możesz wstawić zdjęcie kwiatków którymi mnie obdarzysz?
AsiaK_Z 10:18, 01 gru 2015

NeoNówkę lubię, choć ostatnio Paranienormalni na tapecie. Od akrobacji zakręciło się w głowie Ja z kolei jutro idę na mecz Zobaczymy jakie będą "emocje"
Ewa777 22:26, 01 gru 2015

mirkaka napisał(a)
Ewo, niezmiernie się ucieszyłam z Twojej propozycji, adres podałam na pw
Czytałam że skrętniki nie lubią zbyt dużego zasolenia, może te nawozy którymi je podlewałaś były za mocne. Niektórzy piszą że nawozy trzeba rozcieńczać 3 krotnie .
Podlewasz tylko na podstawki czy do doniczki? A możesz wstawić zdjęcie kwiatków którymi mnie obdarzysz?

Wiesz, te wszystkie zalecenia znam, ale co do nawozu, to nie mogę zrozumieć. Dla mnie to trzeba podać konkretną nazwę, to zastosuję. Nie wiem na czym polega zasolenie. Podawałam nawozy bardzo rozcieńczone. Podlewam do doniczki. Zdjęcia możesz zobaczyć na wątku skrętnikowym. Nie mam nowszych, zwłaszcza, że cały sezon nie wyglądały najlepiej.
Ewa777 22:28, 01 gru 2015

AsiaK_Z napisał(a)
NeoNówkę lubię, choć ostatnio Paranienormalni na tapecie. Od akrobacji zakręciło się w głowie Ja z kolei jutro idę na mecz Zobaczymy jakie będą "emocje"

Ja już myślę o kolejnym występie - idę na Lord of the Dance Strasznie się cieszę
AsiaK_Z 22:30, 01 gru 2015

Ewa777 napisał(a)

Ja już myślę o kolejnym występie - idę na Lord of the Dance Strasznie się cieszę

Zazdraszczam i to mocno