Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Katkak 21:18, 04 mar 2017

Anda napisał(a)
Kasiu, wow Kiedy je wysiałaś?

Ok 2tyg. temu.
Katkak 11:30, 05 mar 2017

Ewunia nie mam zdjęcia kłosowców przed pikowaniem, ale tak wyglądały gdy wysadzałam je na rabaty.
Anda 12:27, 05 mar 2017

Wczoraj zauważyłam takie małe podobne cosie na rabatach. Może jednak mi się też wysiały? Muszę je obejrzeć jeszcze raz jak wyjdę do ogrodu zmierzyć Jude
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 12:59, 05 mar 2017

Kłosowce coraz bardziej mi się podobają
Zaczynam wysiewy Dzięki Kasiu za zdjęcia poglądowe. Nie usuwaj, bo potem nie znajdę

Ewciu, te nasze cosie to takie niespodzianki Nigdy nie niewm, czy to zielsko i mam wyrwać, czy to śliczna roślinka i trzeba zostawić

Wczoraj porobiliśmy trochę porządków. Ograniczyło nas miejsce w koszu
Ciemierniki ruszyły - wypuszczają nowe listki i pączki kwiatowe. Przezimowała trawka "Adaggio", co mnie bardzo cieszy
Teraz czekam na krokusy, żeby zabrać się za cięcie hortensji.
Moniq 15:17, 05 mar 2017

Ewa777 napisał(a)
Kłosowce coraz bardziej mi się podobają
Zaczynam wysiewy Dzięki Kasiu za zdjęcia poglądowe. Nie usuwaj, bo potem nie znajdę

Ewciu, te nasze cosie to takie niespodzianki Nigdy nie niewm, czy to zielsko i mam wyrwać, czy to śliczna roślinka i trzeba zostawić

Wczoraj porobiliśmy trochę porządków. Ograniczyło nas miejsce w koszu
Ciemierniki ruszyły - wypuszczają nowe listki i pączki kwiatowe. Przezimowała trawka "Adaggio", co mnie bardzo cieszy
Teraz czekam na krokusy, żeby zabrać się za cięcie hortensji.

U mnie tez krokusy jeszcze nie bardzo kwitną, jedynie pojedyncze , drobne sztuki
lojalna_ 16:34, 05 mar 2017

Szybko wszystko u Ciebie ruszyło ....u mnie nieśmiało ale cis sie dzieje. Jak ciemierniki ? U mnie nadal te wypasione nie kwitna reszta cieszy oczy /)))
Ewa777 18:03, 05 mar 2017

Moniq napisał(a)

U mnie tez krokusy jeszcze nie bardzo kwitną, jedynie pojedyncze , drobne sztuki

U Ciebie będą szybciej U mnie wyszły na razie tylko małe listki. Nie widać jeszcze pączków. Ale może za tydzień się doczekam
Ewa777 18:33, 05 mar 2017

lojalna_ napisał(a)
Szybko wszystko u Ciebie ruszyło ....u mnie nieśmiało ale cis sie dzieje. Jak ciemierniki ? U mnie nadal te wypasione nie kwitna reszta cieszy oczy /)))

Wczoraj podczas pracy w ogrodzie widziałam mnóstwo wychodzących z ziemi kiełków, aż strach było wchodzić na rabaty, żeby czego nie rozdeptać. Takie to wszystko malusie. Ciemierniki potrzebują trochę czasu, żeby się rozkręcić. Wychodzą listki i pączki kwiatowe, ale liczyłam, ze będą się pięknie rozrastać. Jak na razie nie widzę większej zmiany w porównaniu z ubiegłym rokiem.
Ewa777 18:35, 05 mar 2017

Dziś posiałam stipę, werbenę, kłosowce, szałwię i pysznogłówkę. Ciekawe co z tego wyjdzie
Margo 20:16, 05 mar 2017

Hej Ewciu
Wczoraj to chyba wszyscy w ogrodzie działali, ja u siebie znalazłam już kwitnące krokusy i i rysy. Trawy też przezimowaly, oby nie zabił ich wiosenny nadmiar wilgoci. U mnie w zeszłym roku tak było z Bronz Form, po zimie były ok, a wiosną zgniły . Dlatego na razie jeszcze się nie cieszę ...