Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Mirella 13:33, 11 mar 2017

Ewa777 napisał(a)

Byłam dziś w ogrodzie i policzyłam ciemierniki - mam ich 15 Rosną słabo. Posypałam je dzisiaj skorupkami jajek i podlałam nawozem do roślin kwitnących. Sprawdzimy, czy to pomoże

Tak wyglądają ciemierniki w najlepszej kondycji - ruszają z pączkami

Wyglądają super, mój ma dwa marniutkie liście i zero kwiatów, Ewuś twoje horty są śliczne
Ewa777 13:52, 11 mar 2017

mirkaka napisał(a)
Ewa, ja robiłam sadzonki w czerwcu, a Milka chyba robi teraz?

Tak zdozumiałam, że Irenka robi teraz, bo kwitną jej w tym samym roku Ale czy wkłada je do ziemi w takie zimno, czy na początku lepiej do doniczki w chłodne miejsce do domu?
Ewa777 13:54, 11 mar 2017

AsiaK_Z napisał(a)

A czy to prawda, że to takie hortki 2 w 1 że kwitną na jednorocznych i dwuletnich pędach?

Asiu, cięzko mi to stwierdzić, bo You &Me Passion mam już od dwóch lat i kiepsko kwitnie ( w ubiegłym roku miała 2 kwiaty), a You & Me Together kupiłam latem. Będę je obserwować, ale podobno kwitną na jednorocznych i dwuletnich pędach.
Ewa777 13:56, 11 mar 2017

Mirellko, na zdjęciach pokazałam tylko te ciemieniki w najlepszej kondycji. Reszta dopiero rusza z pączkami.

Bardzo lubię hortensje ogodowe. Mam ich 16
mirkaka 17:19, 11 mar 2017

Ewa777 napisał(a)

Tak zdozumiałam, że Irenka robi teraz, bo kwitną jej w tym samym roku Ale czy wkłada je do ziemi w takie zimno, czy na początku lepiej do doniczki w chłodne miejsce do domu?

Myślę że teraz, u niej jest cieplej.
Ja teraz tnę bukietówki i też ucięte patyki wkładam od razu do ziemi przy matecznej roślinie. Może i te się ukorzenią Podobno niektórym właśnie tak się najlepiej bukietówki ukorzeniają.
bogumila 17:40, 11 mar 2017

Moje You@Me Together od dwóch lat nie kwitły.Nie zauważyłam,żeby kwitły na jednorocznych pędach.W tym roku mają ciepłe kołderki ...i zobaczymy co z nimi będzie...mają obiecaną eksmisję do Gdyni...może się przestraszą.

Ogrodówki śliczne,te nowe zakupy dobrze przetrwały?Okrywałaś?
bogumila 17:42, 11 mar 2017

mirkaka napisał(a)

Ja teraz tnę bukietówki i też ucięte patyki wkładam od razu do ziemi przy matecznej roślinie. Może i te się ukorzenią Podobno niektórym właśnie tak się najlepiej bukietówki ukorzeniają.

Wszystkie odmiany hortensji lepiej ukorzeniają się z jednorocznych,zielnych odrostów z piętką niż z patyczków...a szkoda...
Katkak 17:49, 11 mar 2017

Ewa777 napisał(a)
Mirellko, na zdjęciach pokazałam tylko te ciemieniki w najlepszej kondycji. Reszta dopiero rusza z pączkami.

Bardzo lubię hortensje ogodowe. Mam ich 16

Wow, 16 to sporo. Ale w sumie ja mam 11 i dwie malutkie, dopiero ukorzenione, a chcę więcej .
Luki 18:46, 11 mar 2017

Piękne te hortensje ogrodowe szkoda, że to takie zmarzluchy
Ewa777 23:24, 11 mar 2017

mirkaka napisał(a)

Mirko, Ty masz lepszą rękę do ukorzeniania Irenka ma tak samo - co wsadzi patyczek, to jej rośnie i kwitnie. Ja też powkładałam patyczki przy bukietówkach, ale nie ukorzeniły się