Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Kasya 19:57, 03 paź 2014

GosiaJoanna napisał(a)

Rok temu miałam mało a w tym roku tylko 100 szt. tulipanów, 50 krokusów, 100 czosnków główkowatych i 50 szafirków hihihi już posadzone

ja sie boje liczyc ile mam do posadzenia
GosiaJoanna 20:07, 03 paź 2014

Kasya napisał(a)

hahah domyślam się jak patrzyłam po wątkach to wykupiliśmy chyba wszystkie cebulki ze sklepów
BusyBee 20:25, 03 paź 2014

Hej w końcu zaległam na sofie z tabletem na kolanach i pięknym błękitnym drinkiem z curra cao .......weekend się zaczął Dziewczyny nie lubię pisać na tablecie, bo nie potrafię tak szybko jak na kompie, ale skusiła mnie sofa i klepię.....

Dziś w końcu byłam trochę dłużej na dworze, bo ze 2 godziny .....sukces po prostu!!
....posadziłam wiśnię, brzoskwinię i nektarynkę w miejsce wykopanych starych drzewek wiśni...
....dokończyłam rabatę z łezką...i tam wsadziłam 2 werbeny...niech się sieją na bogato poza nimi też rozchodniki purple emperor, ale już przekwitnięte ( ścięte na łyso) i nie ma efektu...i resztę żurawek berry smoothie...
....zrobiłam też roszadę traw gold fountain i buksów przy ognisku....podzieliłam te trawy i mam 6 w doniczkach

No i zrobiło się ciemno- reszta jutro
BusyBee 20:28, 03 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
A ta werbena przezimuje u Ciebie. Czytałam o niej, że nie jest w stanie przeżyć zimy w naszym klimacie na zewnątrz, możemy więc ją traktować jako roślinę jednoroczną. Ale łatwo sama się wysiewa.

Nie przezimuje, ale....niech się sieje darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda posadziłam i już
....wiosną będę sadzonki rozdawać.....może.....
BusyBee 20:31, 03 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Hehe no jak tu wierzyc kobiecie zwłaszcza zonie hdzie te werbeny wyladuja ? Koło czego? Udało Ci sie zrealizowac plan zasdziłas?

Nie wszystko się udało, ale jutro heja na dwór pogoda ma być superaśna....
....ale u Ciebie Jolu to tempo!!!.......podziwiam szczerze....

Te werbeny sfocę jutro......
BusyBee 20:38, 03 paź 2014

gierczusia napisał(a)

Nowo ja też bez .. Idę na leniucha ....Zobaczymy co z tego będzie

U mnie będzie ok- nie hoduję nornic, to nie mam się czego bać
Za to......
....mam część tulipanów wykopanych wiosną po przekwitnięciu....pewnie się trochę wymieszały.......poza tym kupowane przeze mnie kolory i gatunki tworzyły wiosną mieszankę barw jak na obrazie szalonego impresjonisty.... sadzenie tego w świetle moich tegorocznych postanowień, będzie aktem odwagi...he he he...
...posadzę. ..co będzię....
BusyBee 20:40, 03 paź 2014

GosiaJoanna napisał(a)

Rok temu miałam mało a w tym roku tylko 100 szt. tulipanów, 50 krokusów, 100 czosnków główkowatych i 50 szafirków hihihi już posadzone

Noooo szacun!!!........jak mawia mój Gimbus ale będzie wiosna!!!
BusyBee 20:41, 03 paź 2014

Kasya napisał(a)

To nie licz.....ja nie zamierzam....
BusyBee 20:46, 03 paź 2014

GosiaJoanna napisał(a)

hahah domyślam się jak patrzyłam po wątkach to wykupiliśmy chyba wszystkie cebulki ze sklepów

Jak to Danusia słusznie zauważyła- większość i tak wykupili ci, którzy nie mają wątków na O tylko nas poczytują.... a my chwalimy się jawnie gdzie i co kupujemy...:/:/ a potem dziwimy się, że nie ma....
JoannA 22:49, 03 paź 2014

Kasieńko,
foty z prac dzisiejszych będą mile widziane
dobrej nocki