Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 21:40, 12 paź 2014

JoannA napisał(a)

Dużo tulipanów wsadź
Dla bergeni tam chyba za mało miejsca

Wsadziłam pomiędzy rozplenicami a pomiędzy hortkami czosnki....zobaczymy co z tego wyniknie

Myślisz, że za ciasno bergeniom?? kolor by mi pasował...posadziłabym pasem zaraz za żwirkiem, a przed rozplenicami...no cóż...
BusyBee 21:42, 12 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
Moj syn juz wiecej poza domem niz w domu i dziewczyne juz ma... Ale lubi z nami przebywac to mnie cieszy

Kulaski cudne zdrowe pieknie sie odbijaja od kamyczkow

Jolu mój ma 20 lat prawie, z dziewczyną będą obchodzili za 2 tygodnie swoją 5 rocznicę!!! tacy są stali w uczuciach...toż to się prawie nie zdarza w tych czasach...
BusyBee 21:44, 12 paź 2014

Ewa777 napisał(a)

Do mnie słońce nie dotarło... Pewnie utknęło gdzieś po drodze...

Widzisz sama... a tak się starałam... teraz ani Ty , ani ja go nie mam...
BusyBee 21:45, 12 paź 2014

JoannA napisał(a)
Kto ukradł słońce? Przyznac się bo mnie też go nie było

....i pod Wawą też nie macie??? a deszczyk ?? może chociaż deszczyk ktoś podeśle...niech popada w przerwie w słońcu
JoannA 21:45, 12 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Wsadziłam pomiędzy rozplenicami a pomiędzy hortkami czosnki....zobaczymy co z tego wyniknie

Myślisz, że za ciasno bergeniom?? kolor by mi pasował...posadziłabym pasem zaraz za żwirkiem, a przed rozplenicami...no cóż...

Kasiu, jak patrzę na to zdjęcie to wydaje się że miejsca mało. Ale rozplenice duże nie urosną to może być Ok.
Jak się zdecydujesz na te bergenie to przypomnij się wiosną bo zapomniałam Ci dać
A wszystko przez ten pospiech Kasiula
JoannA 21:48, 12 paź 2014

BusyBee napisał(a)

....i pod Wawą też nie macie??? a deszczyk ?? może chociaż deszczyk ktoś podeśle...niech popada w przerwie w słońcu

Deszczyk nie pada i słoneczka też dzisiaj nie widziałam
BusyBee 21:48, 12 paź 2014

Ewa777 napisał(a)

A może by tu wsadzić azalie lub rododendrony niskie? Ewentualnie berberysy czerwone...

Tylko nie wiem, czy te trawki ich nie zagłuszą latem.

Berberysy czerwone można by spróbować....taką obwódkę z nich zrobić...kolor by pasował.....tylko tak jak piszesz...mogą je rozplenice zagłuszyć... no i sporo by ich tam trzeba było...a u mnie są po 18 chyba złotych...
BusyBee 21:51, 12 paź 2014

JoannA napisał(a)

Kasiu, jak patrzę na to zdjęcie to wydaje się że miejsca mało. Ale rozplenice duże nie urosną to może być Ok.
Jak się zdecydujesz na te bergenie to przypomnij się wiosną bo zapomniałam Ci dać
A wszystko przez ten pospiech Kasiula

Zobaczę tą rabatę wiosną...ale wydaje się, że jednak łyso będzie.....tulipy wyrosną i tyle...potem im nic brzydkich liści nie zasłoni...jak będzie kicha, to rozplenice dostaną eksmisję i już... nasadzimy bergenii...
JoannA 21:53, 12 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Zobaczę tą rabatę wiosną...ale wydaje się, że jednak łyso będzie.....tulipy wyrosną i tyle...potem im nic brzydkich liści nie zasłoni...jak będzie kicha, to rozplenice dostaną eksmisję i już... nasadzimy bergenii...

BusyBee 21:56, 12 paź 2014

Kasya napisał(a)
Berberysy Orange Rocket

Widziałam je ostatnio u sobie w CO , ale 2 ostatnie drapaki jakieś... za to kolor obłędny po prostu...Muszę sprawdzić jakie one duże będą....bo może gdzieś im miejscówkę trzeba uszykować...jak niziutkie- to można je dać na przód...a jak wysokie, to po prawej stronie mam żółtego berberysa- zawsze był cudny, ale ostatnie 2 lata robi się brzydki już w sierpniu...pójdzie pewnie out... może tam ten orange rocket..