Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 17:22, 12 paź 2014

Gocha napisał(a)

Anetko niestety jeszcze nie wszystkie, zostało jeszcze sporo do posadzenia.

Mnie jeszcze też.... a pada u Was...?? bo u mnie jest pochmurno, ale bez deszczu- całe słoneczko do Ewy nad morze wysłałam......ciekawe czy dotarło...

.....bo jak nie to słabo mi to wyszło...u mnie nie ma...i u Niej może też nie
BusyBee 17:30, 12 paź 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Piękna ta rabatka a jakiej wysokości te zimozielone planujesz?
Byłam w Kodniu dzisiaj i zobacz Braciszkowie Oblaci chyba też na Ogrodowisko zaglądają buksiki i rozchodniki to nowa alejka różana zaraza za domem pielgrzyma

No paczaj..... jacy nowocześni!!...rozchodniki ....obwódka buksikowa....no no no...

Dzięki za inspirkę...co do mojej rabatki to jeszcze nie wiem...widzę, że z zimozielonych są tylko kule bukszpanowe i cyprysik w tle... na wiosnę będzie łyso...hortki będą gołe, nie będzie traw- ani rozplenic, ani miskantów......po prawej z ziemi zaczną wyłazić rozchodniki- przy tej kuli pojedynczej...a po lewej będą żurawki...trochę goło...przydało by się coś zimozielonego wzdłuż łezki...może taką obwódkę zrobić?.... a może pas bergenii? ...

...a może jakieś pomysły...??
...dla przypomnienia rabatka...

BusyBee 17:34, 12 paź 2014

Ewa777 napisał(a)

Moje córki są w różnym wieku. Najstarsza jest na 3 roku studiów, średnia w 2 klasie liceum, najmłodsza jutro kończy 5 lat

Dziewczyny nie pomagają mi w ogrodzie, bo nie czują do tego smykałki. W latach mojego dzieciństwa i lat szkoły średniej musiałam z rodzicami chodzić na działkę systematycznie. Oprócz tego rodzice mieli też plantację truskawek za miastem. Działka i ogrodnictwo kojarzyły mi się z męką. To nie była dla mnie wymarzona rozrywka. Dlatego moich dziewczyn nie zmuszam do pracy w ogrodzie. Zwłaszcza, że mi ta praca sprawia wielką przyjemność

Fajne masz różnice między nimi... jedna dorosła...a najmłodsza jeszcze dzieciaczek fajnie syndrom pustego gniazda CI nie grozi...

Mnie też Starsi do grzebania w ziemi przymuszali...mieliśmy plantację porzeczek, działkę warzywną i pole kapusty... brrr!!! do dziś porzeczek nie cierpię!!

Dłuuugo nie lubiłam grzebania...potem powoli mi wstręt przeszedł.....
JoannA 19:12, 12 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Dzięki za inspirkę...co do mojej rabatki to jeszcze nie wiem...widzę, że z zimozielonych są tylko kule bukszpanowe i cyprysik w tle... na wiosnę będzie łyso...hortki będą gołe, nie będzie traw- ani rozplenic, ani miskantów......po prawej z ziemi zaczną wyłazić rozchodniki- przy tej kuli pojedynczej...a po lewej będą żurawki...trochę goło...przydało by się coś zimozielonego wzdłuż łezki...może taką obwódkę zrobić?.... a może pas bergenii? ...

...a może jakieś pomysły...??
...dla przypomnienia rabatka...

Dużo tulipanów wsadź
Dla bergeni tam chyba za mało miejsca
lojalna_ 19:16, 12 paź 2014

Moj syn juz wiecej poza domem niz w domu i dziewczyne juz ma... Ale lubi z nami przebywac to mnie cieszy

Kulaski cudne zdrowe pieknie sie odbijaja od kamyczkow
Ewa777 20:09, 12 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Mnie jeszcze też.... a pada u Was...?? bo u mnie jest pochmurno, ale bez deszczu- całe słoneczko do Ewy nad morze wysłałam......ciekawe czy dotarło...

.....bo jak nie to słabo mi to wyszło...u mnie nie ma...i u Niej może też nie

Do mnie słońce nie dotarło... Pewnie utknęło gdzieś po drodze...
JoannA 20:11, 12 paź 2014

Kto ukradł słońce? Przyznac się bo mnie też go nie było
Ewa777 20:14, 12 paź 2014

A może by tu wsadzić azalie lub rododendrony niskie? Ewentualnie berberysy czerwone...

Tylko nie wiem, czy te trawki ich nie zagłuszą latem.
Kasya 20:36, 12 paź 2014

Berberysy Orange Rocket
anabuko1 20:42, 12 paź 2014

Widzę,że lubisz trawy, ja ich tyle nie mam