Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

lojalna_ 19:49, 24 maj 2015

Ja tez pryskalam P wszystko a mszyce na bukach mialam ..... Zeszło po jednym pryskaniem M

Te wiatry tygodniowe je przywlokły ....
BusyBee 19:52, 24 maj 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Promanal stosuję,a resztę chemii jak już naprawdę muszę i nigdy nie stosuje profilaktycznie!...dopiero jak już inne naturalne środki zawodzą

Jak twoje jeżówki?...wszystkie wyszły po zimie?

Nie Gebrysiu- nie wyszły 3 sztuki Southern bell z mojego avatarka i jedna biała- milkshake czy jakś tak..ale u mnie to warunki specyficzne za to te zwykłe to na bogato

No i trawki nadal mają focha....a ja do nich cierpliwość straciłam i takich fochowatych sadzić nie będę! np: praire fire czy bronsita- trudno

A u Ciebie wszystkie wyszły??

BusyBee 19:53, 24 maj 2015

lojalna_ napisał(a)
Ja tez pryskalam P wszystko a mszyce na bukach mialam ..... Zeszło po jednym pryskaniem M

Te wiatry tygodniowe je przywlokły ....

Jolu już teraz na bukach miałaś???:/
BusyBee 19:55, 24 maj 2015

frezja napisał(a)
Szukam fotek)

Fotki mam tylko takie- jeszcze nie całkiem rozkwitł...Jutro zrobię z bliska

BusyBee 19:58, 24 maj 2015

GosiaJoanna napisał(a)

My wzieliśmy już taka ktora mamy sprawdzona czyli Herkulesa ...piach masakra ale już coraz lepiej to wygląda Mąż wykończony po równaniu ziemi ja tylko posiałam trawę i zagrabiłam

Oj pracowicie u Ciebie i u mnie Gosiu już nie mogę się doczekać tego porządku na działce...na razie wciąż taki słaby widok z tarasu, że siedzieć się nie chce
Wszędzie piach i brudne chodniki...
lojalna_ 20:00, 24 maj 2015

BusyBee napisał(a)

Jolu już teraz na bukach miałaś???:/

Tydzien temu listki nagle całe biale ...... Szybko poczytałam co to i za rada Zielonej spryskałam bardzo dokladnie. Nie trzeba było popawiac zeszło wszystko. Buki małe to bez kombinowania sie obeszlo.
BusyBee 20:01, 24 maj 2015

JoannA napisał(a)

Trzymam kciuki za poniedziałkowe sianie i dobrą pogodę.
Ulewne deszcze niewskazane na świeżo posiany trawę bo nasiona zmyje więc takiego umiarkowanego podlewania z nieba życzę. Zapowiadają w następnym tygodniu opady to za tydzień powinno być zieleniutko.
Czekam na fotki nowego trawnika.
buziaki niedzielne

Wiem Asiu, że duże deszcze niewskazane z trwogą patrzę w prognozy...we wtorek spory deszcz u mnie zapowiadają..... mam nadzieję, że jakoś nam się uda....

A jak tam Twoje roślinki Asiu, bo zmartwiłam się bardzo tymi przymrozkami..a Ty przepadłaś na kilka dni i nie wiedziałam jakie straty duże...
BusyBee 20:04, 24 maj 2015

lojalna_ napisał(a)

Tydzien temu listki nagle całe biale ...... Szybko poczytałam co to i za rada Zielonej spryskałam bardzo dokladnie. Nie trzeba było popawiac zeszło wszystko. Buki małe to bez kombinowania sie obeszlo.

Nalot biały??? jeśli tak, to powiem Ci , że cały zeszły sezon z tym walczyłam ....miałam na młodym buczku... wracało raz po raz ...nawet listki chore obrywałam...mam wrażenie, że przychamowało wzrost buka teraz patrzę bardzo dokładnie- prawie codziennie na razie cisza czyżby promanal???
BusyBee 20:08, 24 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Może dziś masz ładną pogodę? U mnie słonecznie i dość ciepło.
Miałam bardzo miłe spotkanko, bo przyjechała do mnie Gosia z mężem. Dobrze nam się rozmawiało i przyjemnie upłynął czas. Nawet zbyt szybko. Teraz nadrabiam zaległości na forum. Liczę, że nic nie będzie Twoim różom, bo szkoda by było - taki duży ten krzew.

Ewciu u mnie deszczowo prawie cały dzień- nawet żadnych fotek nie rbiłam, bo pogoda brzydka...tulipany - queeny na ziemi leżały- pościnałam ze 25 sztuk- ładne bukiety wyszły ale wolałam je na rabacie

Spotkanko?? super, że super

...u mnie też gościnnie było...fajnie- tylko szkoda, że chłodno, bo ja strrrasznie lubię na tarasie
BusyBee 08:11, 25 maj 2015

Wklejam fotki z prac ogrodowych- stan na dzś rano
Ścieżka- jeszcze nie cała- idzie powoli, bo docinek sporo...

Pododa słaba- zanosi się na deszcz...nie wiem czy wyjdzie to sianie