Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

bdan 13:45, 22 maj 2015

BusyBee napisał(a)

Buziak

Buziak
nicol21 22:37, 22 maj 2015

Mam nadzieję, że róże wydobrzeją i będą zdobić. Ja w ub roku zamawiałam przez net ale śliczne sztuki przyszły więc nie ma co narzekać.

A jak tam prace nawodnieniowo-sianiowe?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mathildis 22:47, 23 maj 2015

Pooglądałam, poczytałam, ale z róże to nie moja bajka, więc niestety nie pomogę...
GosiaJoanna 22:53, 23 maj 2015

BusyBee napisał(a)

U mnie zdjęta darń- ale chwasty zawsze mogą się pojawić- tym bardziej, że wokoło domu sporo mleczyków

Moje pogłoże to też glina- zresztą na tym terenie kiedys glinianki były Trochę lepsza ziemia była nawieziona i wymieszana z tą gliną...

... z panem pogadałam z pół godziny i dokładnie wytłumaczyłam jaka gleba, stanowisko itd...

Mój wybór padł na tę trawę i rekreacyjną jeszcze- też z tej firmy. Była jeszcze inna propozycja, ale sporo droższa i zdecydowałam się na tą gazonową. Między innymi dlatego, że była u mnie w centrum. Zależy mi, żeby nie przeciągać dłużej tego siania, nie mogłam więc zamówić u Pana, bo by nie doszło do poniedziałku kupię u niego inne produkty, bo gość był bardzo pomocny...

Jak widzisz nic mi nie sugerowałaś bałam się jednak trochę tej gazonówki, żeby się nie okazała za delikatna- rozwiałaś tylko moje obawy Buziak

Ja u nich w środę kupiłam trawę równiez gazonową i przyszła już w piątek dodam że już posiana jest
BusyBee 08:44, 24 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Mam nadzieję, że róże wydobrzeją i będą zdobić. Ja w ub roku zamawiałam przez net ale śliczne sztuki przyszły więc nie ma co narzekać.

A jak tam prace nawodnieniowo-sianiowe?

...prace nawodnieniowo-sianiowe ?

Wczoraj układała się ścieżka do ogniska...to znaczy eM ją układał sporo jest docinek i nie idzie to tak szybko...w dodatku deszcz nas przegonił ze 3 razy. Prawie udało się skończyć, ale aż do nocy to trwało i bałagan niemiłosierny został

Ważne było żeby skończyć ścieżkę, bo sianie w poniedziałek deszczu było sporo ostatnio, więc liczymy, że ta ziemia po wykopkach już osiadła....
BusyBee 08:46, 24 maj 2015

Mathildis napisał(a)
Pooglądałam, poczytałam, ale z róże to nie moja bajka, więc niestety nie pomogę...

A to szkoda
....a jaka jest Twoja bajka?? muszę Cie odwiedzić, bo chyba nigdy nie byłam na Twoim leśnym wzgórzu....
Gabrysia_ 08:49, 24 maj 2015

Zatem trzymam kciuki za poniedziałkowe sianie
BusyBee 08:49, 24 maj 2015

GosiaJoanna napisał(a)

Ja u nich w środę kupiłam trawę równiez gazonową i przyszła już w piątek dodam że już posiana jest

A to super wykorzystałaś weekend czyli też masz nadzieję, że gazonowa nie będzie się fochać a z której firmy wzięłaś....

Gosiu a piach powmiatany na nowej kostce? ...to niefajna robota
BusyBee 08:52, 24 maj 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Zatem trzymam kciuki za poniedziałkowe sianie

Dziękuję
Mam nadzieję, że pogoda pozwoli wszystko zrobić, bo te deszcze trochę krzyżują nam plany...

Dziś w nocy to mocny deszcz padał- moje Queeny leżą na rabatach- słaby widok...
anabuko1 08:52, 24 maj 2015

Jak różyczki??
Podniosły się pączki ???
U mnie już widziałam na kilku różach pączki
Ale i mszyce się zaczynają ( Trzeba zaczynać opryski.