babka
21:07, 02 kwi 2017

Cieszę się Aniu, że zaglądasz
Leniuchowania dziś nie było ale też specjalnie nie pracowałam. Przesadziłam część krokusów, szafirków i czosnków główkowatych. Trochę nie pora na to ale tak to jest przy rewolucjach. Cały ogródek przed domem muszę uporządkować, pozmieniać i wyrzucić co nie pasuje.
Będę trochę męczyć w tej sprawie bo nie wiem jak z tą rewolucją sobie poradzić.
Na początek wejście (ścieżka docelowo nie będzie taka regularna). Wczoraj podzieliłam żurawki i carexy Evergold, posadziłam wokół dużego bukszpana i dosadziłam jedną kulkę
dalej idą lewendy i róże ( udało mi się tylko kilka lawend przyciąć, Chyba kilka będę musiała podmienić bo kiepsko przezimowały)
magnolia dostała do towarzystwa rozchodniki i stipy
wracając - od strony magnolii
ten łuk z krokusami chcę obsadzić lawendą. To będzie ciąg dalszy z zachowaną linią pierwszego rzędu spod płotu.
Krokusy przełożę plamami do środka rabaty
Tyle tu miejsca. I pytanie czym wypełnić?
Chciałabym wykorzystać to co już posiadam
Dwie wersje:
- rozchodniki + carex morrowi Ice Dance
- rozchodniki + szałwie (niebieskie)
- jakieś inne propozycje ?

Leniuchowania dziś nie było ale też specjalnie nie pracowałam. Przesadziłam część krokusów, szafirków i czosnków główkowatych. Trochę nie pora na to ale tak to jest przy rewolucjach. Cały ogródek przed domem muszę uporządkować, pozmieniać i wyrzucić co nie pasuje.
Będę trochę męczyć w tej sprawie bo nie wiem jak z tą rewolucją sobie poradzić.
Na początek wejście (ścieżka docelowo nie będzie taka regularna). Wczoraj podzieliłam żurawki i carexy Evergold, posadziłam wokół dużego bukszpana i dosadziłam jedną kulkę

dalej idą lewendy i róże ( udało mi się tylko kilka lawend przyciąć, Chyba kilka będę musiała podmienić bo kiepsko przezimowały)

magnolia dostała do towarzystwa rozchodniki i stipy

wracając - od strony magnolii

ten łuk z krokusami chcę obsadzić lawendą. To będzie ciąg dalszy z zachowaną linią pierwszego rzędu spod płotu.
Krokusy przełożę plamami do środka rabaty

Tyle tu miejsca. I pytanie czym wypełnić?
Chciałabym wykorzystać to co już posiadam
Dwie wersje:
- rozchodniki + carex morrowi Ice Dance
- rozchodniki + szałwie (niebieskie)
- jakieś inne propozycje ?