babka
22:01, 13 paź 2014

Łukaszu, cieszę się ogromnie za podesłanie mi linka do nowoczesnego, niekokoszkowego ogrodu. Jestem zachwycona !! Wszystkie ogrody, które tu oglądam są dla mnie niedoścignionym wzorem ale ten ma to coś co chciałabym uzyskać u siebie.
Moje prace postępują w jako tako przyzwoitym tempie. Na tarasie nr1 ociupinkę pozmieniałam nasadzenia. Najpierw doszły rozplenice ale jednak musiałam je zastąpić czym innym bo okazało się, że to nie odmiana Homeln lecz niezimujący Rubrum. Nie bardzo znam się na roślinach więc najpierw sadzę a potem okazuje się że popełniam błędy

Dosadziłam więc tatarak trawiasty "Ogon" i wymieniłam turzycę włosistą brązową na zieloną Phoenix Green. Dosadziłam też iryski, mam nadzieję, że w trawkach będą się ładnie latem prezentowały

Miałam już kupować żurawki ale dowiedziałam się, że lepiej je sadzić wiosną więc jasnoczerwone dojdą na taras w swoim czasie

Ta część "projektu" można powiedzieć, że na ten seson jest zamknięta ale
zachęceni małym sukcesem jakim było postawienie tego gazono-tarasu postanowiliśmy zbudować kolejny w miejsce kamiennego niewiadomoczego przy budynku gospodarczym.
Tak było:
Przez moment było tak:
W międzyczasie tak :
A jest :
Sporo ciężkiej pracy za nami bo wszystko z Menżem sami we dwójkę w tym sezonie zrobiliśmy. Dla nas to ogromna metamorfoza i cieszymy się z obecnego wyglądu podwórka. Wreszcie jest na czym oko zawiesić i jako takiej estetyce przebywać.
Wczoraj i dziś zabejcowałam na ciemno belki wkoło płyt chodnikowych i na tarasie nr1. Robi się tło/parawan dla magnolii a jutro cd.

Widziałabym tam czosnki, jeżówki i jakieś fajne trawki. Inspiruję się ogrodem kokoszki-niekokoszki ale gdzie mi tam do Niej

Strasznie się tu rozpisałam i zafociłam. Sorki, ale raduje mi się pysio kiedy mogę się podzielić z innymi tym co mnie cieszy

Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy tu zabłądzą