Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 07:32, 15 maj 2015

Olu, cieszy i to jak!
Załamuje mnie, że w miarę "prostowania" wieloletnich zaniedbań coraz więcej rzeczy razi. To co do tej pory nie rzucało się w oczy i praktycznie było normą teraz wyłazi na pierwszy plan ;( Końca niewidać
Nie mam co fotografować konkretnego to pstrykam bez sensu
lojalna_ 08:59, 15 maj 2015

Wszyscy mamy ten sam problem z brakiem czasu fotki super a kicia :miodzio );

System nawadniajacy och cudnie masz radosci kupa

Nie znam nazwy zawilców ale poszukam moze zostaly doniczki

Lawende kupiłas zeszloroczna? Zastanawiam sie Dlaczego ja przyciełas teraz ? Szukalam ale nie widze fotek chyba sie musze wiecej stron cofnac
babka 09:35, 15 maj 2015

Jolu, przycięłam za radą Małgosi i chyba dobrze im tym zrobiłam bo się ladnie rozkrzewiła. To była z sześciopaków, trochę później będzie widoczna gołym okiem ale już zauważyłam, że pąki wypuszcz. Tak więc dobrze jest Nie mam aktualnych zdjęć ale widać ja na 62 str. Tam jest keszcze przed cięciem
Juzia 10:40, 15 maj 2015

Eeee nawadnianie jest... to się nie masz co martwić!
Będzie cieplej to trawa szybciej ruszy.

Ja dosiewki robiłam w marcu i trawa jeszcze nie wzeszła. Nawet drugi raz dosiewałam, bo myślałam, że nasiona jakieś stare były.... Prawie codziennie chodziłam z wężem i zraszałam...i guzik.
Czekam dalej.
lojalna_ 10:50, 15 maj 2015

babka napisał(a)
Jolu, przycięłam za radą Małgosi i chyba dobrze im tym zrobiłam bo się ladnie rozkrzewiła. To była z sześciopaków, trochę później będzie widoczna gołym okiem ale już zauważyłam, że pąki wypuszcz. Tak więc dobrze jest Nie mam aktualnych zdjęć ale widać ja na 62 str. Tam jest keszcze przed cięciem

No to super ze puszcza paki myslałam ze jak taka mlodziutka zetniesz to dluzej potrwa az zakwitnie a tutaj niespodzianka fajnie sie u Ciebie dzieje
babka 21:30, 15 maj 2015

lojalna_ napisał(a)

No to super ze puszcza paki myslałam ze jak taka mlodziutka zetniesz to dluzej potrwa az zakwitnie a tutaj niespodzianka fajnie sie u Ciebie dzieje

a ja doła załapałam, prace się ciągnią jak flaki z olejem;
ziemia nie przyjechała,
przeoczono kilka części by zamknąć temat nawadniania,
psy znów narobiły szkód i zeżarły już sporego miskanta malepartusa
nic mi się nie podoba
..... idę spać
07_Rene 21:39, 15 maj 2015

babka napisał(a)
Olu, cieszy i to jak!
Załamuje mnie, że w miarę "prostowania" wieloletnich zaniedbań coraz więcej rzeczy razi. To co do tej pory nie rzucało się w oczy i praktycznie było normą teraz wyłazi na pierwszy plan ;( Końca niewidać
Nie mam co fotografować konkretnego to pstrykam bez sensu

Niestety to prawda, u mnie też tak jest, wali po oczach normalnie, gdzie nie spojrzysz... To są uroki mieszkania w "starych" domach, gdzie zawsze coś jest do remontu, naprawy, poprawy.... Końca nie ma.
Na zły humor lampeczka winka, dobry film albo kąpiel Musisz sie zresetować ogrodowo
babka 21:53, 15 maj 2015

Reniuchna dobra, bratnia duszo
zadowolę się herbatką i kąpielą, winka brak
07_Rene 22:13, 15 maj 2015

herbatkę ziołową też polecam
sylwia_slomc... 22:23, 15 maj 2015

Dziewczyny dla mnie wszystko co stare ma własny klimat, historię, duszę i jeśli tylko się da to pomagam tym przedmiotom wrócić do świetności lub znajduję nowe zastosowanie, czasem wychodzą fajne dekoracje do ogrodu.