Do perowski kostrzewa sina lub owies będą idelanie pasować, hakone ze swoimi żoltymi kolorami pewnie nie.
Ale wiele osób na forum nie lubi ani kostrzewy ani owsa...kostrzewa wymaga ciągłego odmaladzania. Wiec jeśli chcesz bezobsługową trawkę to carex amazon mist (niebieskawo-szara zieleń) a jeśli zielonego to beatles lub montana Ja zawsze doradzam rozplenicę litlle bunny z powodu piekny piórek o póznego lata aż do wiosny, ale ma wadę - pózno wiosną startuje.
u mnie w perowskii posadzona sesleria haufleriana...rzucona kępami...za to u Magdy z Nowoczesnego posadzona jednolicie w większej ilości...jeśli chcesz zerknij
pięknie też w towarzystwie perowski wyglądają stipy...gdzieś nawet na wątku pokazywałam
Ja kostrzewę lubię akurat, mam drugi rok i na razie nic jej nie zarzucam, będę dzielić wiosną, resztę spisałam pooglądam i zobaczę wiosną jak z dostępnością będzie. W sumie to mi nie przeszkadza nic co późno startuje bo to na pierwszym planie nie będzie Dzięki wielkie za informacje, polecam się bo to jeszcze nie koniec mojego "zimowego" planowania Kątów do zagospodarowania jeszcze mam kilka