Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 21:04, 16 lis 2014

Napia napisał(a)
Cudne te wianki Chyba w tym roku też spróbuję po kilku latach przerwy
Fajnie, że spotykacie się w "kole gospodyń", ja miewam takie spotkania przy okazji klejenia pierogów i uszek na Wigilię Wesoło jest i czas mija szybko a pierogi zabierają sporo czasu
Podczytałam na temat hiacyntów - moje też startują, jutro lub pojutrze trzeba będzie je wykopać i do domku. Niech cieszą oczy
Trawki między bukszpanami - to dobry pomysł
Czekam na nowe wianki szukam inspiracji

Wianek mus mieć
Uszkami mi narobiłaś smaku, trzeba będzie jakieś przedbiegi zrobić chyba hehehe
Hiacyntów chce się w lutym zwykle dopiero, ale w listopadzie kto to widział... Ale przyroda po swojemu działa
Chętnie poleciałabym te trawy już sadzić, ale wytrzymam do wiosny jakoś noo.
Wianków kilka zrobiłam, jutro zdjęcia wrzucę niech sobie wyschną i się skleją ładnie. Buźki
Ewkakonewka 21:08, 16 lis 2014

dorciabe napisał(a)
the beatles ma zielone i takie bardziej płaskie listki
http://www.kwekerijzwartjes.nl/Media/view/133482/Carex%20carop.%20'The%20Beatles'

dorciabe napisał(a)

Ewcia to jest carex Frosted curls lub Amazon mist ale stawia mraczej na ten pierwszy

No płaskich listków to ona nie ma racja. Tak mi się kształtem skojarzyła
Ty w trawkach już biegła jesteś Ach ta preriowa Twoja
Ewkakonewka 21:18, 16 lis 2014

beta napisał(a)
wiankowania czas zacząć...cudne wianuszki Ewuś...ale te ozdoby szyte też fajowe...co roku sobie obiecuję że szyć na maszynie się nauczę...i nic z tego...aaa i musze Cię przeprosić...zapomniałam o zdjeciach anioła...ale jeśli lubisz technikę decupage to Ci się spodoba

To szycie to jakoś tak mi się znikąd wzięło, chyba na starość tak się robi. Nigdy nie miałam takich zapędów, a teraz miło w zimie jest
Na anioła spokojnie poczekam. Decoupage znam, nawet na kilku szkoleniach byłam, ale ja za mało precyzyjna jestem, a tam każdy szczegół ważny i widoczny
Ale mi wirusa perovskiego wszczepiłaś, liczyłam ostatnio to ok. 20 krzaczków dosadzę wiosną. Do tej pory jeden miałam
Ewkakonewka 21:21, 16 lis 2014

eda napisał(a)

śliczne biała biel ....rumiankowe jestem macham łapką

No niby to chryzantema jest taki krzaczor wielki nijaki był, myślałam, że już nie da rady, a tu bach liście masakra, a kwiatków nagle moc się zrobiła
dorciabe 21:39, 16 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

No płaskich listków to ona nie ma racja. Tak mi się kształtem skojarzyła
Ty w trawkach już biegła jesteś Ach ta preriowa Twoja

Oj tam, zaraz biegła akurat frosted mam
A z mojej preriowej proszę się nie podśmiewać
Ewkakonewka 21:41, 16 lis 2014

No co też, ona mi się naprawdę podoba !!!
Muszę to edytować bo.... widzisz Ty masz i wiesz co to jest, a ja mam i nie wiem
Jagodaa 21:45, 16 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

Byłam Widziałam, dziękuję bardzo, bardzo Swoją drogą ładnie u Ciebie bardzo, a tak zdjęcia dozujesz nam mocno. Dlaczego się pytam?

Bo czasu ostatnio mało, ciemno i głowę mam zajętą, a w ogródku coraz brzydziej .
Jagodaa 21:48, 16 lis 2014

Tak mało tego czasu, że wczoraj rano czytałam o wiankach i oględziny musiałam odłożyć na teraz . Aktualna aura jeszcze zupełnie mi się nie komponuje z ozdobami świątecznymi, ale nie zmienia to faktu, że masz je śliczne!
Ewkakonewka 21:50, 16 lis 2014

Jagodaa napisał(a)

Bo czasu ostatnio mało, ciemno i głowę mam zajętą, a w ogródku coraz brzydziej .

Pomyśl co miałaś w tamtym roku o tej porze i od razu się uśmiechniesz jak ładnie teraz Cmok rozweselający dla Ciebie
Ewkakonewka 22:21, 16 lis 2014

Jagodaa napisał(a)
Tak mało tego czasu, że wczoraj rano czytałam o wiankach i oględziny musiałam odłożyć na teraz . Aktualna aura jeszcze zupełnie mi się nie komponuje z ozdobami świątecznymi, ale nie zmienia to faktu, że masz je śliczne!

O doczytałam ciąg dalszy. Nic się nie martw nie sposób wszystko wszędzie obejrzeć przecież, a życie w wymiarze poza Ogrodowiskiem też istnieje
Mi też nie komponuje pogoda do wianków i oby jak najdłużej, ale teraz temat wypłynął, a ja to uwielbiam tak samo jak kwiatki i inne zielone i to taki sposób na miłe przejście przez listopad