Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 14:10, 07 sty 2015

guadalahara napisał(a)

wiesz może jaki to gatunek szałwii? Wydaje się dość wysoka (chyba że zdjęcie przekłamuje) i taka mi się marzy.. Szukam inspiracji na obwódki, a z tarasu na najdalszego brzegu mam jakieś 25 m, więc nie mogę mieć nic wyższego, bo nie będzie widać

Nie wiem ciągle jeszcze, usiłowałam się dowiedzieć, ale pan co sprzedaje nie wiedział, a pani co wie nie było. Teraz tam nie jeżdżę bo nie ma po co i dopiero bliżej wiosny się dowiem Ale ogłoszę to wszem i wobec bo dużo ludzi o nią pytało Duża jest u mnie ok. 1m miała na pewno.
Ewkakonewka 14:13, 07 sty 2015

lojalna_ napisał(a)

Ewka u mnie tak samo z nasionkami, miałam werbeny troche wysiac ale niemam gdzie tego trzymac, zapewne kupie gdzies juz ładne roslinki

Moje eksperymenty z sianiem z reguły tak się kończą co mnie nie zniechęca i tak mi się uda czasami jakiś pomidor, albo 5 porów wyhodować z nasionek w domu
eda 14:22, 07 sty 2015

Alo alo zaspana puka Kawka jakaś ...bo zasnę a tu obiad trzeba podać ...tylko inkę proszę ...nasionka się marzą ? ja nie zbierałam zbytnio tylko dziwaczki nie będę chyba siać do pracy czekam ...aż się boję na ogród czsu będzie brak śiok ale jeszcze do wiosny bo sezon wiosnowy idę i do tego co lubię czyli ogrodowo już nie będę męczyć się za ladą choć i to lubiłam ale roślinki to wdzięczne klientki ... ale się rozpisałam o kurcze wzięło mnie ...
macham inka ...plis ...mleko ?
lojalna_ 14:29, 07 sty 2015

Wiesz ja pomodory miałam haha najlepsze w okolicy tylko tez fest spóznione ...bo wysiałam je i zostawiłam w doniczce na dworze ...ogrodnik ale dały rade

Tylko te pikowanie i takie tsm wychodzi moja niecierpliwosc.....
eda 14:37, 07 sty 2015

sianie pikowanie to pikuś a jeszcze listki obrywać by były ładne owoce ja zawsze coś przegapię i koktailowe naj lepiej rosną bo one busz robią he he chyba się obudziłam widzę zielony warzywniak ....
Iwk4 15:06, 07 sty 2015

lojalna_ napisał(a)
Wiesz ja pomodory miałam haha najlepsze w okolicy tylko tez fest spóznione ...bo wysiałam je i zostawiłam w doniczce na dworze ...ogrodnik ale dały rade

Ha, a mi pomidory wzeszły w różach. Razem z kompostem musiałam nasiona jakieś przynieść. Nieplanowane, ale własne były
Iwk4 15:07, 07 sty 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Ooooptymistka +9 to może i będzie, ale wiosną to nazywać eeeej chyba nie

Ewa, jakby policzyć różnicę od -11 do +9, to wręcz lato już by było
Ewkakonewka 16:25, 07 sty 2015

eda napisał(a)
Alo alo zaspana puka Kawka jakaś ...bo zasnę a tu obiad trzeba podać ...tylko inkę proszę ...nasionka się marzą ? ja nie zbierałam zbytnio tylko dziwaczki nie będę chyba siać do pracy czekam ...aż się boję na ogród czsu będzie brak śiok ale jeszcze do wiosny bo sezon wiosnowy idę i do tego co lubię czyli ogrodowo już nie będę męczyć się za ladą choć i to lubiłam ale roślinki to wdzięczne klientki ... ale się rozpisałam o kurcze wzięło mnie ...
macham inka ...plis ...mleko ?

Pewnie, że z mlekiem kawa Do stołu podano
Wow to będziesz w swoim żywiole szkoda, że daleko bo bym Ci wykupiła pół ogrodniczego co drugi dzień i to by były naprawdę miłe zakupy heheheh /takie marzenia /
Przetłumacz mi co to znaczy, że dziwaczki nie będziesz siać ?
Ewkakonewka 16:28, 07 sty 2015

lojalna_ napisał(a)

A u mnie pomidory były z tych co Mały wysiał w formie zabawy I jego urosły i owocowały, no generalnie były super Hm i tu mi przyszła do głowy myśl.... coby dziecku worek ziemi kupić do zabawy i nasiona heheeheheh
Ewkakonewka 16:29, 07 sty 2015

eda napisał(a)
sianie pikowanie to pikuś a jeszcze listki obrywać by były ładne owoce ja zawsze coś przegapię i koktailowe naj lepiej rosną bo one busz robią he he chyba się obudziłam widzę zielony warzywniak ....

No jak widzisz zielony to to musi być jednak sen bynajmniej u mnie jest biało