Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

eda 14:07, 10 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Chyba zrobię eksperyment z tym popiołem, w jednej części pójdzie popiół, a w innej dolomit i zobaczymy.
Znowu ciepły dzień, ale zupełnie poza, szkoda bo można było się dzisiaj kopaniem albo grabiami dobrze się zmęczyć

Jasne jak są chęci to w drania czym się da A ja siedzę sobie ...ale już nie długo będzie ogród cały mój chyba że coś znów hi hi takie życie
babka 17:54, 10 mar 2015

Nooo trzysetka u Ciebie, ale poszłaś do przodu kochana ! Gratuluję i kolejnych tak owocnych życzę
Kacha123 17:59, 10 mar 2015

Gratulacje na 300!
szemusia 18:04, 10 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)

W tamtym roku wiosną sypałam nawóz do trawnika z mchem, nie powiem, że nic nie pomógł bo trochę efekt był, ale może coś innego okaże się skuteczniejsze? Dolomit jeszcze podpowiadają dziewczyny u Edy. Przetestuję, będzie wiadomo co działa dobrze, a co mniej dobrze

Mech rośnie tam, gdzie jest bardziej kwaśna ziemia. Do trawnika powinna byc zasadowa i w celu właśnie podniesienia ph stosuje się wapno lub dolomit, który ma podobne właściwości. Wapno ogrodnicze bez problemu można kupić w sklepie ogrodniczym, ale podobno dolomit jest bezpieczniejszy. Bo wapnem można przewapnować

Ubiegłej wiosny stosowałam dolomit, teraz kupiłam wapno - czy skuteczne? To się okaże

Ach, gratulacje
babka 18:38, 10 mar 2015

Czytam że zabrałaś się za produkcję stipy, no szcun kochana ! Pewnie nielada cierpliwości i wytrzymałości kręgosłupa to kosztowało Jakbyś miała nadwyżkę jaką to ja się piszę na nią :> Powiedz kiedy zbierałaś nasiona, jesienią ? Przechowuję moje stipy w pom. gospodarczym i nawet do niej nie zajrzałam czy żyje. Czy gdyby nie wyschła na pieprz to zebrać teraz nasiona o ile są ?
A co z perovską, też siejesz czy kupujesz sadzonki ?
Edit
Cofnęłam się kilka stronek i widzę, ześ już po cięciach ! Hortensje już można ?? Aleś Ty/za przeproszeniem / ogrodniczkom pełnom gembom jesteś !
lojalna_ 18:41, 10 mar 2015

Gratuluje 3ch setek powodzenia w poczynaniach ogrodowych ) buziolki padnieta jestem
siakowa 18:46, 10 mar 2015

Gratki
ewa004 19:12, 10 mar 2015

Gratki na 300
eda 20:23, 10 mar 2015

Kurcze prawie przegapiłam 300 setkę no nie a Ewci konewci niet ale to nic życzonka zostawiam i buziaków moooooc cmok cmok cmok
I to co lubisz....

Ewkakonewka 20:53, 10 mar 2015

Kacha co ma pod górkę, Ola fajna Babka z kamieniołomu, Beata Szemusia z wcale już nie tak bardzo prawie ogrodu, Ewa004 co udaje, że nie wie co począć, Siaka Siakowa , Jola na co dzień lawendowa, ale dzisiaj buksowa, Eda co mówi, że rancho, a ma jak u jubilera diamenty i brylanty na kwiatach buuuuuuziaki ślę i dziękuję, że zaglądacie, nawet jak mnie nie ma, ulalala sama bym 300 przegapiła
Życzę sobie, aby kolejne 300 było mega przepracowane w ogrodzie, nie tyko w wyobraźni
Wiosennie dla Was, niezmiennie zachwyca mnie ten kolor