Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

dorciabe 01:05, 18 mar 2015

Moja werbena posiana w domu już chyba miesiąc siedzi i ani jednego kiełka,nic, zero....
Ale jeszcze mam nadzieję
eda 09:19, 18 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Edzia brak czasu mnie dopadł na ogrodowe działanie. W ramach rekompensaty wysiałam jeszcze wczoraj nocną porą paprykę, kapustę - drugi raz, a tamta stoi na zewnątrz i zatrzymała się, ale w razie czego będzie druga , pory i pomidorki koktajlowe. I poprzesadzałam kwiatki domowe
Dostałam torebkę werbeny w prezencie, tylko chyba na sianie jej w domu to już za późno trochę i do gruntu pójdzie od razu. Sama nie wiem co z nią począć??? I gdzieś czytałam, że sklepowa nie zawsze jest tą właściwą. Ale to się przekonam jak urośnie chyba dopiero
Życzę Ci słońca na jutro dziubaj ile tylko dasz radę, aż zazdroszczę, obym nie zapeszyła pogody ładnej tfu tfu A do soboty może jeszcze się prognozy zmienią, trzymam kciuki Buziak

zaraz idę tylko jeszcze chłodno toś się narobiła kochana ja nic nie siałam w domu nawet nasion jeszczenie mam całkiem oklapłam ale za to emuś gryla składa na nowo cegły zdobył ładne i ciekawa jestem jak to wyjdzie paaaaa Pogody pogody życzę
Ewkakonewka 11:05, 18 mar 2015

dorciabe napisał(a)
Moja werbena posiana w domu już chyba miesiąc siedzi i ani jednego kiełka,nic, zero....
Ale jeszcze mam nadzieję

Miej nadzieję bo ona może po 2 miesiącach dopiero wykiełkować Także ma jeszcze czas przecież

Na moim opakowaniu jest napisane, że nasiona wymagają stratyfikacji w temp. -4 do +4 przez ok. 4 tygodnie. To mam je jeszcze w lodówce teraz przez miesiąc trzymać???
Ewkakonewka 11:07, 18 mar 2015

eda napisał(a)

zaraz idę tylko jeszcze chłodno toś się narobiła kochana ja nic nie siałam w domu nawet nasion jeszczenie mam całkiem oklapłam ale za to emuś gryla składa na nowo cegły zdobył ładne i ciekawa jestem jak to wyjdzie paaaaa Pogody pogody życzę

Edzia słońce wysyłam bo ja z niego nawet dzisiaj nie skorzystam Nie śmiej się ze mnie, że się narobiłam hahahaha bo tych kilka nasion to 3 min. i gotowe. Grill murowany z cegły to będzie fajny na pewno Rób relację koniecznie
beata_m 14:22, 18 mar 2015

Ewa pocieszenie u Ciebie znalazłam 5 tyg nasiona w lodówce leżały, posiałam tydz temu i nic i nic .......... a tu info, że dwa miesiące!!!!!!!!!!! buziak słoneczno-wietrzny!
dorciabe 14:52, 18 mar 2015

No to niewiem czy doczekam się na werbenę .....
Kacha123 17:14, 18 mar 2015

To werbena jest dla wyjątkowo cierpliwych Pozdrawiam.
Ewkakonewka 18:21, 18 mar 2015

beata_m napisał(a)
Ewa pocieszenie u Ciebie znalazłam 5 tyg nasiona w lodówce leżały, posiałam tydz temu i nic i nic .......... a tu info, że dwa miesiące!!!!!!!!!!! buziak słoneczno-wietrzny!

Cicho, cicho nic się nie stresuj toż to piękności szkodzi No i co poradzisz, że jak coś warte grzechu to trzeba na to czekać Buziak nie wiem jaki, ale chyba słoneczny-bezwietrzny był
Ewkakonewka 18:24, 18 mar 2015

dorciabe napisał(a)
No to niewiem czy doczekam się na werbenę .....

No o jakieś 3 miesiące szybciej niż ja hahahahaha
Zamówiłam trawki
1. Sesleria heufleriana 12 szt.
2 Pennisetum alopecuroides Hameln 7 szt.
I chyba po perovską trzeba jechać i hortensje bo napisali, że już sprzedają.
A reszta niech czeka
Ewkakonewka 18:25, 18 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
To werbena jest dla wyjątkowo cierpliwych Pozdrawiam.

Generalnie ogród uczy cierpliwości i pokory i do tego ćwiczy mięśnie różnych części ciała. Czasami