Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 23:01, 13 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Byłam chwilkę tylko jak będę ze 2 dni to się odezwę, tym bardziej, że ze świdnika to ze 2 piosenki i będę u Ciebie

Moje naparstnice trzymam na rabacie dzielnie i czekam, aż się rozsieją

Znaki dawaj, tel. masz i z pieśnią na ustach wpadaj śmiało
No niech się rozsiewająte Twoje bo piękne, od przybytku nie boli, tylko ja nigdy nie odróżniam co to i regularnie plewie sobie wszystko co by mogło być na potem Chociaż ostatnio udało mi się ominąć siewki ciemiernika, jakieś olśnienie miałam
A naparstnice wysiałam torebkowe, ale teraz nie odróżniam i rośnie sobie w rządku w warzywniku wszystko co chce, bo się boję, że je też wywalę z chwastem
Ewkakonewka 23:04, 13 lip 2015

eda napisał(a)
Buziolki przyjęte i wysyłam do Ciebie mmmmm cmok Ale ślicznie czekam na jeszcze

Zaraz coś wrzucę bo cpyknęłam kilka W sumie to na żywo mi się jakoś to wszystko bardziej podoba niż na zdjęciach Pewnie na żywo to bardziej widzę jakie to będzie pięknie urośnięte wszystko, a zdjęcie niestety sprowadza na ziemię hehehehhe Cmok
Ewkakonewka 23:14, 13 lip 2015

Różanka, skromna jeszcze bo róże jesienią dopiero posadzone, ale po trzy kwiatki już są I widać też, że można jeszcze tych róż tam zmieścić więcej
Trawa i tuje doczekają się litości dopiero w sierpniu, temat nie do przeskoczenia chwilowo niestety beeeee taki life.
Przy okazji dla Dorci centralnie na pierwszym zdjęciu przy kulce ledwo widać magnolię z pięcioma liśćmi.

I przejście różanki w hortensjowo-rozplenicową. Mocy nabiera.

Jeżówka bordowa jest zdecydowanie, nie wiem czy to będzie widać, ale jest
Ewkakonewka 23:19, 13 lip 2015

I dalej jeżówkowo za jednym zamachem.

Fioletowych już mam kilka sadzonek, będę rozsadzać pomiędzy miskanty jesienią.

Nachyłek czekoladowy
Ewkakonewka 23:24, 13 lip 2015

Hortensje się rozkręcają Uwielbiam

Anabelle

Anabelle z lawendą i zawilcami, które już prawie, prawie kwitną.

Dębolistna

Nn

Ewkakonewka 23:32, 13 lip 2015

I Anabelle na nowej rabacie, małe patyczki po jednym kwiatuchu mają

Stipa ocnęła się i pędzi, ale rośnie bardzo nierówno, niby prawie takiej samej wielkości wysadzana była, a jedna od drugiej potrafi być 2-3 razy większa.

Ewkakonewka 23:36, 13 lip 2015

Lawenda biała jakaś różowa zrobiła się w tym sezonie. Przy okazji lawenda w te i wewte

Resztki ostróżki widać, masakrycznie wygląda, ale może się wysieje tym razem

babka 23:41, 13 lip 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Oj mogę poszaleć mogę, tylko wiesz jak to jest zamiary swoje, a siły swoje, a kieszeń jeszcze co innego mówi , ale potencjał jest, reszty przybywa po kawałku A tak swoją drogą uszczuplanie tak samo absorbujące, też się trzeba dobrze nakombinować Ale przecież lubimy i to i to

No ostatnio to mi już bokiem wychodzi chociaż powiem Ci, że jak moja mama widząc mnie na klęczkach mówi stale " co ty tam znowu ryjesz" to się wnerwiam, ze mnie nie rozumie I sobie uświadomiłam w pewnym momencie że po prostu "ja lubię to "

Te Twoje hortensje są zachwycające i zawilce wysokie, kurcze moje takie nie są ale to pewnie przez to stałe przesadzanie ale swoją drogą, chyba nie miałam wyobrażenia jak one duże mogą być i nie wiem czy to ostatnie miejsce, które miało być docelowe dobre dla niech będzie??
Jeżówek masz sporo, ja mam dwa gatunki w tym z jednego tylko jedna bedzie kwitnoąca ale się cieszę jak dziecko
Żeby tak u mnie wszystko bujnie rosło jak u Cie
Ech kolorowo masz, musisz mieć wesołą naturę
Jaaa cie, ile naklikałam
Ewkakonewka 23:50, 13 lip 2015

Kostrzewa sina dzielona w tym roku, ale puki co efektu Madżenki nie uświadczę chyba. Wydaje mi się, że ją podsuszyłam. Zobaczymy może w kolejnym sezonie się poprawi i wydorośleje.

Rabata przytarasowa. Powojnik za nic na świecie nie chce się trzymać tego przęsła. Jak go prowadzić? Przywiązywać?

Miskanty, jeżówka, floksy wiechowate ich pięć minut nadchodzi niestety z tłem, ale nie sposób omijać, a parkingowym nie chciało mi się być dla jednej fotki Tą rabatę przedłużę i będzie w kształcie litery L wielki busz trawkowo-jeżówkowo-trytomowo i nie wiadomo co jeszcze tam wyląduje

Ewkakonewka 23:53, 13 lip 2015

Dzisiaj to mnie poniosło z fotami
Lawenda jeszcze raz na deser Wycięłam z niej 4 wielkie wiechcie na bukiety dla połowy rodziny, a po niej nic ubytku nie widać