Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały zakątek :D

Mój mały zakątek :D

L00zak 22:42, 02 wrz 2015

Wybrażam sobie jak wyglądał dziadek musiało być zabawnie
Kawał roboty, tylko pogratulować
JulkAd 22:47, 02 wrz 2015

mateuszmichn napisał(a)

Dziadek się śmiał razem ze mną. Jakoś godzinę przed oblała go woda z węża ubaw po pachy

Dobrze, że jeszcze ciepło wczoraj było
mateuszmichn 23:09, 02 wrz 2015

L00zak napisał(a)
Wybrażam sobie jak wyglądał dziadek musiało być zabawnie
Kawał roboty, tylko pogratulować

Haha jak sobie przypomnę to od razu się śmieje.
mateuszmichn 23:11, 02 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

Dobrze, że jeszcze ciepło wczoraj było

Wczoraj to aż za bardzo, akurat studnia w samym słońcu było, dziadek cały mokry od potu i po ochlapaniu a ja myślałem że nie wyrobię z studni, było w środku strasznie duszno. Opłaciło się, bo chociaż jest wody pod dostatkiem
mateuszmichn 22:19, 09 wrz 2015

Witajcie po dłuższej przerwie
Upały się skończyły to wypada coś w końcu zrobić Zatem, zrobiłem taką niby małą wizualizację, a właściwie to kolaż jednego zakątka. Chodzi mi o nasadzenie krzewów, co myślicie? dobrze to będzie wyglądało?

W tym momencie tego płotu nie ma, ale pewnie kiedyś powstanie
Pod płotem 3 szmaragdy i 2 kule bukszpanowe, może nawet i 3 ale wtedy od największej do najmniejszej( przy chodniku większa), dorzuciłem tam stipę dla zagęszczenia wszystkiego ale na pewno pojawi się coś kwitnącego.

Wsadziłem 3 sadzonki ogrodowych, w sumie to nie wiem czy dobrze miejsce czy nie za bardzo w słońcu. Hmmm do południa będzie cień od domu, a po południu powinny się załapać na cień ze świerka. Zawsze można wymienić

Jak widać na tym kolażu, obok ogrodowych dorzucę też 2 kule i szmaragda pośrodku.

Strasznie nurtuje mnie fakt, ze obrzeże z cegły dochodzi na środku bardzo blisko krawężnika, jest tam ok 5 cm przerwy pomiędzy nimi. Powstaje tam taka dziura i nie wiem co tam zrobić. Może macie jakieś pomysły co z tym faktem zrobić?
babka 22:50, 09 wrz 2015

Wizualizacja calkiem fajna, podoba mi się.
Zastanawiasz się czym wypełnić przerwę między chodnikiem a obrzeż rabaty aa powiedz co planujesz wysypać na rabacie? Może po prostu wysypać wszędzie korę ?
mateuszmichn 23:15, 09 wrz 2015

babka napisał(a)
Wizualizacja calkiem fajna, podoba mi się.
Zastanawiasz się czym wypełnić przerwę między chodnikiem a obrzeż rabaty aa powiedz co planujesz wysypać na rabacie? Może po prostu wysypać wszędzie korę ?

Myślałem nad korą właśnie tylko nie wiem czy nie będzie głupia ta luka. nie pomyślałem, bo mogłem zmniejszyc koło z jednej strony nawet o 15-20 cm i posadzić tam np bukszpan czy coś w tym stylu i zrobić obwódkę wzdłuż chodnika.

Myślisz, że 3 szmaragdy starczą ? chyba lepiej takie pojedyncze przycinane stożki niż gęsta zielona ściana co?
L00zak 23:18, 09 wrz 2015

Pod płotem tez mi się podoba, a tu poniżej coś brakuje przy chodniku
mateuszmichn 23:27, 09 wrz 2015

L00zak napisał(a)
Pod płotem tez mi się podoba, a tu poniżej coś brakuje przy chodniku

Jak się podoba no to fajnie W tym pustym miejscu będzie szmaragd, po prostu nie wstawiałem go tam, bo by zasłonił połowę
JulkAd 09:19, 10 wrz 2015

Ile tam pod płotem masz miejsca?....szmaragdy duże rosną, musiałbyś bardzo je w ryzach trzymać....ale rabata pod płotem ok....co do tej drugiej muszę się ciut cofnąć , żeby zobaczyć układ z innej strony...

Nie trafiłam na taką fotkę, która mnie oświeciła...wrzuć zdjęcie rabaty patrząc od strony nieistniejącego płotu jeszcze.