Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata

Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata

aage 20:59, 03 lis 2014

lew_ogrodowy napisał(a)
Dlaczego nie mam jeszcze zaznaczonego tego wątku...
Niniejszym nadrabiam to niedopatrzenie.

Witam Moni
Miło, że jesteś
Zapraszam
lojalna_ 21:06, 03 lis 2014

Ukojenie dla umeczonego ciała mego i duszy ( która tez nie w najlepszej formie )

"..................... Uroczy ten drobiazg swiata ......".....
Ewkakonewka 21:17, 03 lis 2014

I serce powiadasz ciągnie do staroci
Lubelska giełda każda ostatnia niedziela miesiąca Kocham tam być
Buziaki
aage 23:11, 03 lis 2014

dorkow0 napisał(a)
Aga, witaj...
Jak odwiedzam Twój ogród na fotografii, zawsze przychodzi ma na myśl jedno... Perfekcja... Wiem, że Ty nie lubisz tego słowa, że nie uważasz się za perfekcjonistkę, ale nic nie poradzę... Zawsze tak pięknie przedstawiasz swój świat, jakby wszystko było w nim idealne... Bez niedociągnięć, bez problemów...
Dziękuję Ci za to, że mogę odpocząć u Ciebie i nacieszyć oczy...
Serdeczności...

Świat jest takim jakim My go widzimy...wiele w naszym życiu zależy od nas samych.
Warto wszystko wziąć w swoje ręce i żyć pełną piersią niezależnie od tego co mówią i myślą inni. Życie mamy tylko jedno i staram się je przeżywać tak abym na starość nie miała okazji powiedzieć żałuję. Zatrzymuję szczęśliwe chwile w kadrach aby później mieć co wspominać i uśmiechać się jeszcze raz do tych wszystkich przeżytych miłych chwil.
Perfekcja, wielokrotnie na jej temat pisałam i znasz moje zdanie Jestem zdania, że ciągle jest coś do dopracowania a perfekcja to dla mnie ideał.
Cieszę się, że mogę przenosić w inny wymiar, gdzie wszystko wydaje się łatwiejsze
Buziaki zasyłam

aage 23:15, 03 lis 2014

lojalna_ napisał(a)
Ukojenie dla umeczonego ciała mego i duszy ( która tez nie w najlepszej formie )

"..................... Uroczy ten drobiazg swiata ......".....

Jolu czyżby jakieś przesilenie? Leczyć nie umiem ale ukojenie staram się dawać poprzez uśmiech.

"Dro­biaz­gi spra­wiają, że niepos­trzeżenie i cicho wchodzi wiel­kie szczęście."

Nie wiem dlaczego ale ukojenie zawsze znajduję w kocich oczach...czy one mogą kłamać?

aage 23:18, 03 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)
I serce powiadasz ciągnie do staroci
Lubelska giełda każda ostatnia niedziela miesiąca Kocham tam być
Buziaki

Oj ciągnie i to bardzo...uwielbiam tam po prostu być, czuć ten niepowtarzalny klimat, zapach i historię w każdym kącie...czas jakby staje w miejscu
Bytomska w pierwszy piątek i sobotę miesiąca.
Tulę
gardney 23:20, 03 lis 2014

Aga może tak mała fotorelacja z giełdy staroci? Starocie są takie fotogeniczne
Mądre to co napisałaś powyżej, bliskie mojemu sercu. Rzeczywiście dużo zależy od nas samych. Branie wszystkiego w swoje ręce jest pracochłonne, ryzykowne ale i opłacalne. Nagroda bezcenna - satysfakcja i radość.
Pozdrawiam!
Bea 11:28, 04 lis 2014

aage napisał(a)

Miło, że moje kadry i słowa sprawiają że ktoś się uśmiecha Dziękuję.
Giełdę odwiedziłam w sobotę przed wszystkimi świętymi i świąt jeszcze nie było widać. Teraz szybka zmiana dekoracji i już mamy Christmas
Zaliczyliśmy świąteczny spacer po żydowskim cmentarzu w Zawierciu. Ilekroć jesteśmy w pobliżu wszystko oglądamy zza krat, nareszcie udało się wejść do środka. Z każdym krokiem czuć historię i ducha tego miejsca. Można się zatrzymać.

W piątek już w świąteczne dekoreacje się pojawiły, tak że piewsze "objawy" już są.

Myslałam, że to Zabrze lub Katowice. Na nich zawsze tak "dostojnie" i cicho. Jesienią jedynie liście spadają i nic więcej spokój.
dorkow0 11:53, 04 lis 2014

Aga, dziękuję... Dajesz siłę, jesteś niesamowicie energetyczną osobą...
Dobrze, że czasem mogę zerknąć na świat Twoimi oczami... Jakiś lepszy jest...
Buziaki zostawiam...
lojalna_ 13:12, 04 lis 2014

Kotek uroczy, moj Fidek taki przytulas to teraz mi było bardzo potrzebne zwierzaki czasmi rozumieją wiecej niz nam sie wydaje