Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 09:03, 05 lip 2015

rozark napisał(a)
jak u ciebie się sprawuje Exelsa? jak ją tniesz?

Dorota123 napisał(a)
Aniu ten łuk nie wytrzyma pod ciężarem Ekscelesy. Ta róża rośnie bardzo ekspansywnie, a jak dojdzie wiatr i deszcz, to podpórka się połamie, wspomnisz moje słowa myślę, że już za rok.

Reniu ,Dorotko witajcie!!
moja Exelsa, jest dopiero 2 sezon, dostałam ją dużą sadzonkę.Rośnie jak na drożdżach
Dorotka mnie straszy,że luk nie wytrzyma, więc trzeba to będzie zabezpieczyć inaczej.I tak ten łuk jest linkami przywiązany do pergoli, w razie wiatru.Tak mi mąż powiedział,że lepiej tak zrobić.I tak zrobił.A ciężar jej?
Dorotko dzięki za takie informacje o niej.
A nawet nie wiedziałam,że ją się tnie?
Do tej pory jej nie cięłam. .Chciałam,żeby bardziej mi się rozrosła.Z drugiej strony łuku na razie nie widoczna,mała jeszcze, bo posadzona jesienią rośnie Eden Rose

Munstead Wood

Kosmos

ELMSHORN

anabuko1 09:04, 05 lip 2015

Nikandra

Róża- LEONARDO DA VINCI

Róża Flammentanz
anabuko1 10:01, 05 lip 2015

ciekawe co robi,śpiewa, do słońca gada, czy złości się,że na drodze jej stoję
nicol21 11:24, 05 lip 2015

Nadrobiłam i podziwiam piękną kolekcję liliowców i lilii. Pięknie to wygląda. Róże też bardzo ładnie się prezentują!!
Kolorowy busz jest świetny!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Ewa777 13:50, 05 lip 2015

Kolekcja lilii i róż rzeczywiście imponująca Muszę na przyszły rok zaopatrzyć się w lilie
Mam kilka, ale biednie wyglądają przy Twoich
rozark 15:24, 05 lip 2015

anabuko1 napisał(a)

Reniu ,Dorotko witajcie!!
moja Exelsa, jest dopiero 2 sezon, dostałam ją dużą sadzonkę.Rośnie jak na drożdżach
Dorotka mnie straszy,że luk nie wytrzyma, więc trzeba to będzie zabezpieczyć inaczej.I tak ten łuk jest linkami przywiązany do pergoli, w razie wiatru.Tak mi mąż powiedział,że lepiej tak zrobić.I tak zrobił.A ciężar jej?
Dorotko dzięki za takie informacje o niej.
A nawet nie wiedziałam,że ją się tnie?
Do tej pory jej nie cięłam. .Chciałam,żeby bardziej mi się rozrosła.Z drugiej strony łuku na razie nie widoczna,mała jeszcze, bo posadzona jesienią rośnie Eden Rose

Ja Excelsę mam na pniu, dostaje co roku mączniaka tuż po przekwitnięciu i w zeszłym roku mało jej nie wywaliłam, niestety w pierwszym i drugim roku ją przycięłam jak rabatówkę i coś ona mi teraz nie odbija, wygląda jak ogryzek
na wiosnę wycinam tylko uschnięte końcówki, otworzyła pierwszy kwiat dzisiaj,
człowiek uczy się całe życie
Agatek 08:20, 06 lip 2015

Liliowcowy pokaz
MiraR 09:12, 06 lip 2015

Jeśli na jałowcach to mszyca jałowcowa to uważaj na następstwo grzybów sadzakowych,czarny lepki nalot na pędach.Walcz o nie i powodzenia.Moje niestety wszystkie poszły kilka lat temu
anabuko1 09:31, 06 lip 2015

nicol21 napisał(a)
Nadrobiłam i podziwiam piękną kolekcję liliowców i lilii. Pięknie to wygląda. Róże też bardzo ładnie się prezentują!!
Kolorowy busz jest świetny!

Ewa777 napisał(a)
Kolekcja lilii i róż rzeczywiście imponująca Muszę na przyszły rok zaopatrzyć się w lilie
Mam kilka, ale biednie wyglądają przy Twoich

Masę kwiatów już zgromadziłam, bo tak je lubię i podoba mi duuużo.I jeszcze więcej .Znacie to uczucie??
Lilie kocham.Liliowce zaczęłam kupować 3 lata temu.A w tamtym to już dużo.Mam ich 70.

ilie

anabuko1 09:34, 06 lip 2015

rozark napisał(a)

Ja Excelsę mam na pniu, dostaje co roku mączniaka tuż po przekwitnięciu i w zeszłym roku mało jej nie wywaliłam, niestety w pierwszym i drugim roku ją przycięłam jak rabatówkę i coś ona mi teraz nie odbija, wygląda jak ogryzek
na wiosnę wycinam tylko uschnięte końcówki, otworzyła pierwszy kwiat dzisiaj,
człowiek uczy się całe życie

Oj to mnie trochę zmartwiłaś tą chorobą Excelsy...Oj , a opryski pomagają ?
Ja przy tych większych nie odcinam na wiosnę wcześnie pędów.potem.ale myśle,że i przy innych można później , ładniej się rozrastają.
Masz rację człowiek tyle niby wie i ciągle się uczy.Ja też

I widoczki