Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

lojalna_ 08:44, 08 lip 2015

Był u Kapiasa Leonardo i nie gupia nie kupiłam....... Pieknie u Ciebie rosna ....kiedy ja sie zdecyduje na zakup ?
07_Rene 08:46, 08 lip 2015

Tak chyba zrobię. Niestety okazało się, że jdna ucierpiała podczas burzy. Został tylko sam kikut przy ziemi Może uda się ją rozmnożyć jak już połanana...
MiraR 10:46, 08 lip 2015

anabuko1 napisał(a)

Dzisiaj drugi oprysk dany na jałowce .
Teraz jeszcze na grzyby sadzakowe kupić ?
Oj nie wiem, czy szybciej czy nie.Ale żal patrzeć jucz na 2 tujki

Obserwuj iglaki.Najlepiej zadaj pytanie we wątku o chorobach iglaków w jaki sposób walczyć z następstwem mszyc jałowcowych,ta ich spadź potrafi narobić sporych szkód.A może już nie masz mszyc na nim i nie narobiły szkód.Zaglądałaś w środek jałowców co tam jest na pędach?
Kawa 10:53, 08 lip 2015

piękne róże piękne
rozark 14:50, 08 lip 2015

ależ masz piękne róże, pozachwycałam się
sylwia_slomc... 15:12, 08 lip 2015

Wspaniałe masz róże, moje wszystkie nn
lojalna_ 19:41, 08 lip 2015

dzieki bardzo )) ach te kwiecie cudne ))
nicol21 20:18, 08 lip 2015

anabuko1 napisał(a)

Moja dębolistna rośna na pełnym słońcu. Niestety innego miejsca nie mam.
Upały ją męczą. Posadziłam do niej z przodu różę.Może ciut ją zakryje.Ale to może na drugi rok się rozrośnie,
Ty jak masz to posadź ją choć trochę do rozproszonego cienia.Nawet do tej 13 słońce to już dobrze jest

Liliowcowo może być ?
NN

A czy to nie będzie super purple? Ja kupiłam taki sam/baaaardzo podobny pod nazwą super purple.

Róże i liliowce piękne. Chwilowo jestem obrażona na lilie.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
anabuko1 08:31, 09 lip 2015

Dorota123 napisał(a)
Kulkowanie to przyginanie pędów poziomo, jak jest młody i giętki owijaj go dookoła podpory, a nie prosto do góry wtedy róża wypuszcza więcej pędów do kwitnienia na całej długości. Sprawdziłam u siebie - działa.

Dorotko, nie wiedziałam,że to nazywa się kulkowanie.Gdzie przeczytałam,żeby róże lepiej kwitły,
to trzeba pędy ich rozkładać poziomo,a nie pionowo.I tak właśnie już robiłam i robię.
Ale dzięki za fachową odpowiedź.
anabuko1 08:48, 09 lip 2015

Nallar napisał(a)

Liliowce piękne, a ta żółta koleżanka to jest może Języczka Przewalskiego? Napisz proszę na jakim stanowisku rośnie u Ciebie.

Tak, Ewuś .To Języczka Przewalskiego.U mnie rośnie za winogronem pod garażem.Czyli ma dużo cienia.
Była przesadzana w tamtym roku.Bo słońce ją przypalało. a tutaj rośnie dobrze
Tawułki

Goździkowo- też lubię przypominają mi dzieciństwo ogrody moje rodzinne