Aniu trawki bardzo zwiewne Różyczkę na pergoli podziwiam bardzo sympatyczna...uwielbiam czerwone róże ...zresztą wszystkie uwielbiam
A wiesz dziś i mi udało się uchwycić w kadr furczaka
Bardzo się cieszę ,że zostaliście u nas dłużej w niedzielę i mogliśmy wesoło spędzić czas. I jeszcze raz dziękuję za zdjęcia i pomoc w spełnianiu marzeń
Mam pytanie do jednej i drugiej Ani- bo obie jesteście "makowe panienki"Ni stąd, ni zowąd wyrosły mi upragnione maczki. Jak szybko się pokazały, tak szybko opadły, zwiędły, położyły się! Pytanie: Jeśli je teraz zetnę, to czy ścięte makówki dojrzeją i będą się nadawały do siewu?
Jak zetniesz zielone to mak w środku makówek nie bedzie dojrzały i nic z tego nie będzie. Makówka ma to do siebie, że jak dojrzeje mak w środku to ona już praktycznie sucha otwiera parasolkę, robią się pod nią otwarte kieszonki i na wietrze wysypują wokół, a parasolka nadal chroni przed zamoknięciem na deszczu nasion
To dobrze,ze już spokojniejsza jesteś
Zasilam je dwa razy .Wczesna wiosna w marcu i w maju ogólnym nawozem .
Ale bardzo niewielka iloscia.
A potem ze 2 razy podleje rozcieńczonym granulowanym obornikiem ( wcześniej nastawionym ).I tyle.
Dziękuję za mile słowa pod adresem moich zdjec.
Nie, jeszcze nie wszystkie.
Jeszcze Jan Paweł eis szykuje i chyba inne ze 2.W tym r cudnie zapowiadający się górski
powojnik Etoile Violette
powojnik Pillu
Patrz, na straszę lata i traki mnie wzięły
Roza na pergoli ładna w tym roku.
a i inne tez sa ładniejsze.
chyba ta maczka bazaltowa i kopczyki kompostowe trochę zadziałały.
Jeszcze mus na jesieni dać im obornika.W tym roku miały, miały,,, dostać i nie dostały..Nie został dowieziony.
Ale jeszcze do wizerunki wzorowego im brakuje.
O fajnie ,ze furczak złapałaś w kadr.To bardo ruchliwy model.
Ja te bardo lubię wszystkie róże.Kiedyś może mniej biele lubiłam.ale i to się zmieniło.
Aniu, i ja się ciesze,ze wspólnego czasu.
A nade wszystko ,ze Mezowie wytrzymali.A mój miał trudniejsze zadanie. zero odpoczynku i kierowca.
wiesz,e fotografie i fotografowanie lubię.
A to takie ulotne chwile, i fajnie jak sa na zdjęciach możną zobaczyć to czego się nie widziało,I w we wspomnieniach zostają
To teraz będziesz siedzie na ławeczce i snuć następne marzenia
A to róża na pergoli
a tu jeszcze powojnik Blekiny Aniol
Sylwia dobrze napisała .Zielona makówką praktycznie jest nie dojrzała i nasiona zielone, niedojrzale, i nic z nich nie Bedzie.Makówka musi być sucha.Dopiero możesz zabrać ja i nasiona.I to trzeba uważać aby się nie wysypały.Nie tak leza.Moze uschną i nasiona dojrzeją. I dopiero wówczas je zabierzesz.