Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 07:13, 08 gru 2015

Kawa napisał(a)
hej a u mnie Mikołaj był i przyniósł ptasie mleczko
nie ma jak pasienie dupki

a ja w Wigilię chyba nie pracuję tak myślę no chyba że ktoś jeszcze wyprowadzi mnie z błędu ..

Na odświętne sprawy, nie patrzy się ,że będzie pasienie dupki.Ja zawsze na oponke ,która niestety wlazła i zejśc nie chce
Fajnie,ci jak wigilie masz wolną.
Wiem co to znaczy, bo często tak miałam.A tym roku przyjdę w większości na gotowe.Też fajnie,.Dobrze,że jest kumu ja przygotować.
anabuko1 07:21, 08 gru 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
Ja niestety niegrzeczna chyba byłam bo nic nie przyniósł nawet rózgi
ale dzieciaczki hojnie obdarzył i to dla mnie najważniejsze zadowolone ich buśki choinkę odkąd mieszkamy w swoim domku przeważnie ubiera mąż z dziewczynkami to teraz niemogą się doczekać kiedy tata przyjedzie i dni odliczają a co będę piekła hm...... jeszcze niewiem 26 mamy wesele więc za dużo wymyślać nie będę.
Jak Ci zazdroszczę pomocnika w kuchni mój M omija kuchnię i gary z daleka chyba że głodny to przetelepie wszystko więc wszystko w moich rękach

AnnaCh napisał(a)
Agnieszko witam w klubie Ja chyba też coś nabroiłam, ale za to dzieciaki aż nadmiar mają.
Aniu ja niestaty też pracuję do końca, dlatego w tym roku Wigilia u mojej teściowej, ja oczywiście też coś porobię wieczorami we wtorek i środę. Liczę na to, że wypuszczą mnie w Wigilię wcześniej, a nie każą ślęczeć do 16, tym bardziej, że pracuję w instytucji, która nie ma bezpośredniego kontaktu z klientem.
U mnie choinkę zawsze ubiera M z córką, pewnie zrobią to w niedzielę przed świętami, w kuchni to tylko ja, M nie wchodzi, ale za to sprząta
Pozdrawiam Aniu.

Może gwiazdka się poprawi i Wam przyniesie prezenty.
U mnie też chłopaki więcej obdarowane niż ja .Ale i tak człowiek szczęśliwy z ich zadowolenie, to prawda
Ja zawsze choinkę ubierałam sam.Bo zawsze uważałam,że to zrobię najlepiej.Potem pomagała mi trochę córcia.wg wskazówek moich i dobrze to robiła,A w tym roku jej nie ma.I ja pracuję.To zrobią to synkowie.Wg już nie moich wskazówek, bo pewnie jak przyjdę to będzie ubrana.Najwyżej co nieco poprawię .
mój potrafi bardzo dużo w kuchni.Są potrawy, które on tylko gotuje.Albo raz on gotuje obiad , raz ja. czasami wspólnie.To ulepsza życie,
Sprząta też mój umie,i chyba w każdej dziedzinie coś umie.Jak nie , to próbuje,Dużo w życiu sami przy remontach nauczyliśmy się i sami w 90 procentach robiliśmy( 75- maż - 15 ja)
anabuko1 07:23, 08 gru 2015

Aniu to choć sprzata a mój to najlepiej usunąć się z domu abym nie kazała coś zrobić będzie się szwędał po polu aby w domu palcem nie tknąć

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aga to daj mu łopatę w łapę i niech kolejną rabatę przekopie choć taki pożytek będziesz miała, a zobaczysz jaką będzie miał minę........albo daj mu do wyboru

Aguś Sylwia dobrze pisze
Ale jak nie działa, to coś trzeba wymyśleć, do pomocy
Dominika11 07:26, 08 gru 2015

Witaj Aniu
anabuko1 07:27, 08 gru 2015

Bogdzia napisał(a)
Poczytałam o przygotowaniach do świąt a ja im starsza jestem tym mniej mi sie chce święta szykowac ale dla wnuków trzeba jednak sie spiąc i podziałac. Pozdrówka.

Ja mam tytlko swoją rodzinę męża i dzieci i teściów.( oni są często tylko na wigilię Moi rodzice dawno już nie żyją .To święta w małej ilości osób.A vcórci tez nie ma w tym roku .To tylko 6 z teściami
Może kiedyś przyjdzie czas,że będzie nas więcej, radośniej
I też będę się spinać i szykować dla wnuków.Teoretycznie mogłabym być już babcią.Ale starszy syn nawet dziewczyny jeszcze mia ma.chyba ,że komputer liczyć
anabuko1 07:56, 08 gru 2015

Kurcze wczoraj zobaczyłam ,że krokusy wychodzą z ziemi

pierwiosnek zakwtnąć próbuje

Najbardziej zaniepokoiły mnie młode listki na jagodzie kamczackiej

anabuko1 07:58, 08 gru 2015

Aniu to choć sprząta a mój to najlepiej usunąć się z domu abym nie kazała coś zrobić będzie się szwędał po polu aby w domu palcem nie tknąć

Oj, to ja chyba mam dobrze, bo robi całymi dniami.a jak trzba.np. przed imprezami, czy świętami to i do nocy działamy
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Wczoraj byłam na działce.Hibiskusy bylinowe okopczykowałam.Huśtwaka z garażu.Juki związane.
I trochę zdjątek z grudniowego ogrodu z działki.Wcale to nie wygląda na grudzień , prawda ?

hortensje wyglądają dalej ciekawie
agnieszka_m 07:58, 08 gru 2015

anabuko1 napisał(a)

Ja mam tytlko swoją rodzinę męża i dzieci i teściów.( oni są często tylko na wigilię Moi rodzice dawno już nie żyją .To święta w małej ilości osób.A vcórci tez nie ma w tym roku .To tylko 6 z teściami
Może kiedyś przyjdzie czas,że będzie nas więcej, radośniej
I też będę się spinać i szykować dla wnuków.Teoretycznie mogłabym być już babcią.Ale starszy syn nawet dziewczyny jeszcze mia ma.chyba ,że komputer liczyć

To tak jak mój starszy brat też z komputerem się ożeni Jak mieszkałam u mamy parę lat do tyłu to na wigili było nas przeważnie 14 osób a w jednym roku 19 to masakra a teraz od 3 lat jest nas 9
agnieszka_m 08:00, 08 gru 2015

anabuko1 napisał(a)
Kurcze wczoraj zobaczyłam ,że krokusy wychodzą z ziemi

Aniu a to nie jest szafirek???
Dominika11 08:00, 08 gru 2015

u mnie wychodzą hiacynty