Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

BasiaLT 22:56, 14 maj 2016

Chyba każdy tak miał ze na początku kupowało się wszystko "jak leciało", bez zastanowienia czy pasuje do tego co już się posiada, do warunków stanowiskowy itp. Dopiero z czasem człowiek uczy się - najczęściej na własnych błędach.
anabuko1 12:30, 15 maj 2016

katel napisał(a)

Dzięki Aniu że do mnie zajrzałaś. Ja też mam takie upodobania i też nazwy zapisuje, na początku pamiętałam ale z czasem coraz więcej i teraz pilnuję żeby zapisywać - wszystkie rośliny. Pomyłek zakupowych u mnie najwięcej w cebulowych ale mam nadzieję że będzie lepiej.

Tak chyba lepiej wiedzieć co mamy.Na początku to było rożnie, nawet do zeszytu nie zapisywałam.Ale teraz juz jet inaczej.
A pomyłki były i będą. A szkoda.

Mąż wracał z trasy( ze 3 dni temu )i na moją prośbę wstąpił( trochę km zboczył- co sie nie robi dla żony, haaa,hhhaa ha ) do Końskowoli do Floribundy .Tam już po moim telefonie i zamówieniu.przyszykowali i wybrali róże.
Kupiłam: Leander ,CHIPPENDALE i PASTELLA

I nowa Pastella już ma pączka kwiatowego

Jana 13:56, 15 maj 2016

Aniu, ale dorodne róże, piękne sadzonki
anabuko1 18:45, 15 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
Chyba każdy tak miał ze na początku kupowało się wszystko "jak leciało", bez zastanowienia czy pasuje do tego co już się posiada, do warunków stanowiskowy itp. Dopiero z czasem człowiek uczy się - najczęściej na własnych błędach.

CHYBA tak jest jak piszesz.Każdy na początku przygody z ogrodem z roślinami ie zapisuje wszystkich roślin pod znacznik.To jak u mnie( oprócz host, bo to było u mnie od razu ).Chyba dobre lektury najpierw czytałam, a reszta
przyszło na forum
anabuko1 18:53, 15 maj 2016

Jana napisał(a)
Aniu, ale dorodne róże, piękne sadzonki

Janeczko kochana, za dobre róże później dobrze sie płaci
Ale cóż jak pomysły czasami bywają spóźnione
bodziszki zaczynają

i czosnki
Marga 10:40, 16 maj 2016

Aniu, widziałam zakupy, super zdjęcia roślinek i poczytałam sobie o hostach. Fajnie, że podpisujesz zdjęcia, to bardzo pomaga takim laikom ogrodowym jak ja
Mam pytanko: czy jeżeli oberwało mi się kilka sadzonek host bez korzenia, to jeszcze coś z nich będzie? Nie wiem jak ja to zrobiłam ... drętwe ręce jakieś miałam, a na razie roślinki wsadziłam bezpośrednio do ziemi i mocno podlewam. Może powinnam najpierw dać je do słoika z wodą?
anabuko1 11:05, 16 maj 2016

Marga napisał(a)
Aniu, widziałam zakupy, super zdjęcia roślinek i poczytałam sobie o hostach. Fajnie, że podpisujesz zdjęcia, to bardzo pomaga takim laikom ogrodowym jak ja
Mam pytanko: czy jeżeli oberwało mi się kilka sadzonek host bez korzenia, to jeszcze coś z nich będzie? Nie wiem jak ja to zrobiłam ... drętwe ręce jakieś miałam, a na razie roślinki wsadziłam bezpośrednio do ziemi i mocno podlewam. Może powinnam najpierw dać je do słoika z wodą?

Czasami coś nam się zrobi nie tak.Przy dzieleniu tez często źle się oderwą
Nie widzę jak to pędy , czy maja szanse.
Ale Dobrze zrobiłaś.Do ziemi ( jest lepiej niż do samej wody) i dużo teraz podlewaj, aby nie przesuszyć ich.
Czasami dobrze zniosą i wypuszczą korzonki.Za jakis czas będziesz widziałą, czy listki się rozwijają .Czy żyją
Kamasja Kusika
Agania 13:48, 16 maj 2016

Kamasje bardzo mi sie podobaja , a możesz pokazać ją w całości w czasie kwitnienia i od kiedy ją masz?

Zakupy super i jeszcze od eMa
anabuko1 14:05, 16 maj 2016

Agania napisał(a)
Kamasje bardzo mi sie podobaja , a możesz pokazać ją w całości w czasie kwitnienia i od kiedy ją masz?

Zakupy super i jeszcze od eMa

Agatko, nie zrobiłam zdjatka kamasji w całości.Następnym razem dla ciebie zrobię.
A róże owszem mąż pojechał i mi przywiózł.Ale zapłaciłam już sobie sama za nie
ale teraz już nie marudzi ile to wydają na swoje roślinki
Bo wie,że jak na coś się uprę to i tak kupie co zechce.a co raz coś chcę. to tez już się przyzwyczaił
Powstało nowe hostowisko w nowym ogrodzie.Po świerkiem.Trzeba będzie często podlewać.
W innych miejscach tez już są posadzone hosty
Za rok powinno już tutaj być ładniej

Taka mała żaróweczka
Kawa 14:30, 16 maj 2016

taka delikatna ta kamsaja