Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 21:30, 27 mar 2017

jona napisał(a)
Często u Ciebie bywam (jak jestem na forum, choć z tym ostatnio krucho), więc cieszę się, że się spotkałyśmy. Ogród bliższy jak się zna właścicielkę .
Asiu, tak pamiętam ,że często bywasz u mnie. miło mi i ja nie zawsze mam czas,żeby zajrzeć do polubionych już wątków.Ale i ja do ciebie lubię zaglądać.
Dlatego bardzo się cieszę,że poznałyśmy się.Teraz lepiej twój watek mi będzie się kojarzył
Zdradź nam, co kupiłaś?

Betka napisał(a)
Ani przychodzę i ja podziękować za miłe spotkanie
Jestem ciekawa jakie rośliny zakupiłaś? Zdradź rąbek tajemnicy

Beatko i ja dziękuję za to wspólne spotkanie i możliwość poznania was i ciebie
ja też lepiej będę kojarzyła twój watek z wesołą, żywą dziewczyną

Dziewczyny , kupiłam :
Z 10 cebul ( bo ładne były,duże i odmiany jakich nie mam ) znacie taka dolegliwość ??
Kilka mieczyków.
3 trytomy. już polowałam na nie w rożnych ogrodowych i marketach .Ale nigdzie nie znalazłam .A tam tak, Kiedyś miałam je przez kilka lat.A w tamtym po zimie m i przepady. Ale teraz już mam 3 nowe odmiany.A tak miałam tylko jedną .
żółtą - Minister Verschuur, czerwono-pomarańczową -Alcazar i jasno-pomarańczową First Sunrise.
Bratki 3 sztuki.chcę na początku dekorację zrobić na schodach przed świętami, a potem pójdą do ogrodu.
2 pierwiosnki
Róże angielską
i trawkę Carex morrowii Ice Dance.
mąż trochę się złościł ,że nie kupiłam rośliny owadożernej- kapturnicy , które tam były a ja nie dałam się namówić.nie znam się po prostu na tej grupie roślin. Kiedyś syn miał rosiczkę ale po wakacjach padła.

Przymiarki rano tylko przed pracą zrobiłam.Ostatecznie tylko czerwony pierwiosnek posadziłam do gleby.Resztą jeszcze nie wiem gdzie.może jutro , albo pojutrze znajdę czas...
ten ma niskie kwiaty

A ten na wysokiej łodyżce
anabuko1 21:58, 27 mar 2017

Milka napisał(a)
Świetna ta twoja podróż, te mimozy cudne i obiektyw nowy w użyciu
A u ciebie piękna wiosna i zdjęcia makro na dodatek grilo-wędzarnia będzie, sezon na bogato zaczęłaś

O tak Irenko, podroż i czas był udany.W cieplejszym klimacie.
Tak nowy obiektyw wypróbowany, resztę wypróbowan będzie miał na działce tylko niech więcej roślin i kwiatów rozkwitnie
A ty jesteś ze swojego zadowolona ???.Kurs na wyższy poziom podciągnął.Fajnie.
Tak,grilo-wędzarnia będzie, tylko czasu na wszystko mało.
pozdrawiam
anabuko1 22:29, 27 mar 2017

agapant napisał(a)
Ania witam się u Ciebie, fajnie kojarzyć osobę z ogrodem. Twoje funkie od dawna wzbudzają mój zachwyt. Zaglądam od dawna a od teraz będę też zostawiać ślad po odwiedzinach. Miło było Cię poznać.

Aguś, Witaj!!
O fajnie,że zaglądałaś, szkoda,że znaku nie zostawiłaś. Szybciej do ciebie trafiłabym.
I mi także lepiej kojarzyć się będzie watek , jak już widziałam właścicielkę.Dziękuję za miłe spotkanie.
A i teraz wiem dlaczego agapant.Cudne je masz.I tak normalnie ci rosną??A zimowanie??
Klimat mamy ten sam.to i u mnie może by rosły ???
Pozdrawiam serdecznie ,mam nadzieję,że jeszcze kiedyś się zobaczymy
agapant 22:34, 27 mar 2017

Ania agapanty zimują w donicach w garażu a od marca w ogrodzie w miejscu za wiatrem. Jak zapowiadają przymrozek to pod schody. Apotem już tylko woda i nawóz. Te najładniejsze przywiozłam z Chorwacji.
anabuko1 22:41, 27 mar 2017

agapant napisał(a)
Ania agapanty zimują w donicach w garażu a od marca w ogrodzie w miejscu za wiatrem. Jak zapowiadają przymrozek to pod schody. Apotem już tylko woda i nawóz. Te najładniejsze przywiozłam z Chorwacji.

Aha,,, czyli trochę i dużo zabiegu z nimi.
To już chyba nie dla mnie.Ale dzięki za info.
Milka 05:52, 28 mar 2017

anabuko1 napisał(a)

O tak Irenko, podroż i czas był udany.W cieplejszym klimacie.
Tak nowy obiektyw wypróbowany, resztę wypróbowan będzie miał na działce tylko niech więcej roślin i kwiatów rozkwitnie
A ty jesteś ze swojego zadowolona ???.Kurs na wyższy poziom podciągnął.Fajnie.
Tak,grilo-wędzarnia będzie, tylko czasu na wszystko mało.
pozdrawiam

Z aparatu jestem bardzo zadowolona
Wiadomo, ze nie od razu wszystko się zrobi, u mnie teraz bajzel, dach na garażu zmieniamy, mchu tyle bylo, ze szok, nie wiem co z nim robić...
I wywieźć trzeba stare pokrycie, potem zamiatanie i czyszczenie kostki, potem niwe lampy, tynkowanie i...tak wkoło coś
Filomena 08:15, 28 mar 2017

Aniu
już wyraziłam skruchę w wątku spotkaniowym, że umknęłaś mi na tym spotkaniu.
Na następnym już Ci nie przepuszczę
pozdrawiam wiosennie
MirellaB 08:19, 28 mar 2017

Aniu lilie wczoraj posadziłam
BasiaLT 10:29, 28 mar 2017

Aniu wygląda na to że przywiozłaś z Włoch pogodę bo coraz fajniej się robi
anabuko1 12:58, 28 mar 2017

Milka napisał(a)

Z aparatu jestem bardzo zadowolona
Wiadomo, ze nie od razu wszystko się zrobi, u mnie teraz bajzel, dach na garażu zmieniamy, mchu tyle bylo, ze szok, nie wiem co z nim robić...
I wywieźć trzeba stare pokrycie, potem zamiatanie i czyszczenie kostki, potem niwe lampy, tynkowanie i...tak wkoło coś

To dobrze Irenko,że jesteś zadowolona z aparatu.a z nowego obiektywu też
u mnie też duzo rzeczy w planach,a czasu na wszystko mało.Ale sezon się zaczyna i prac też