Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

MirellaB 12:17, 23 kwi 2017

To jest podpis czy znak wodny?
agnieszka_m 14:06, 23 kwi 2017

Będziesz miała Aniu więcej miejsca na chciejstwa zazdroszczę
Szafirki ciekawe
anabuko1 17:51, 23 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Ania zazdroszczę Ci większej działki, ale pracy z krzaczorami już nie

Nowy taras, nowa powierzchnia sporo się u Ciebie dzieje.

Zdjęcia piękne robisz to sobie inni je wykorzystują, ale nie powinno tak być
Czy coś się zmieniło? Usunęli te zdjęcia?

O ile dobrze pamiętam to Monika Borebetka też miała podobną sytuację tzn.zdjęcia z jej ogrodu pewna firma wykorzystała jako zdjęcia pokazowe z swoich realizacji ogrodów co oczywiście było nieprawdą, bo u niej ogrodu nie robili.

katel napisał(a)
Aniu ale teraz będziesz miała miejsca na funkie, powojniki i inne .
Sprawa ze zdjęciem wyjątkowo nieprzyjemna , taka duża i znana firma a nie wstydzi się kraść!!! Bo sprawę trzeba nazywać po imieniu - to kradzież, tylko niektórym się wydaje że jak znaleźli zdjęcie w necie to można sobie z nich korzystać. Dawaj znać na bieżąco jak się sytuacja rozwija.

Najpierw musimy to wszystko oczyścić , wykarczować, tam nie ma normalnej działki, tylko krzaki i drzewa .ale ważne ,za za naszą działka( i tak t tam ze 3 m szerokości obrabialiśmy z zielska i trochę drzewek , krzewów owocowych i ogrodu nasadziliśmy na dziko od iluś lat.Inaczej zielsko i tak było w siatce.A tak było jakiś czas niczyje, potem ktoś kupił,nie wiedzieliśmy kto, nikt nie przyjeżdżał( ulokował pieniądze ) i teraz po rożnych próbach jest nasze inni sąsiedzi tez za siatkami ogrody sobie porobili.A jeden za nami tez od niego kupił 1 działkę wcześniej od nas o 2 miesiące .I teraz karczuje .
Też myślałam,że będzie trochę miejsca na więcej host, tylko trzba trochę cienia.Zobaczymy jak to nam wyjdzie.
Sad a raczej powiększenie planujemy .
Też tak uważam,że taka duża firma jak oczarjk.pl-nie powinna kraść czyiś zdjęć.!!!
cóż napisałam, i czekam już kolejny dzień na odp.A mieli sami odwonić, Żal. Normalnie, co to za firma??!!!!!
coraz sprawdzam zdjęć nie usunęli !!Dalej bazują na moich :

zoja napisał(a)
Aniu czekam na kolejne zdjęcia tych Twoich szafirków - niesamowite sa

Ok, jak bardziej się rozwiną na pewno je pokażę

Anda 18:12, 23 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)

Najpierw musimy to wszystko oczyścić , wykarczować, tam nie ma normalnej działki, tylko krzaki i drzewa .ale ważne ,za za naszą działka( i tak t tam ze 3 m szerokości obrabialiśmy z zielska i trochę drzewek , krzewów owocowych i ogrodu nasadziliśmy na dziko od iluś lat.Inaczej zielsko i tak było w siatce.A tak było jakiś czas niczyje, potem ktoś kupił,nie wiedzieliśmy kto, nikt nie przyjeżdżał( ulokował pieniądze ) i teraz po rożnych próbach jest nasze inni sąsiedzi tez za siatkami ogrody sobie porobili.A jeden za nami tez od niego kupił 1 działkę wcześniej od nas o 2 miesiące .I teraz karczuje .
Też myślałam,że będzie trochę miejsca na więcej host, tylko trzba trochę cienia.Zobaczymy jak to nam wyjdzie.
Sad a raczej powiększenie planujemy .
Też tak uważam,że taka duża firma jak oczarjk.pl-nie powinna kraść czyiś zdjęć.!!!
cóż napisałam, i czekam już kolejny dzień na odp.A mieli sami odwonić, Żal. Normalnie, co to za firma??!!!!!
coraz sprawdzam zdjęć nie usunęli !!Dalej bazują na moich :

Ok, jak bardziej się rozwiną na pewno je pokażę

Dlaczego nie idziesz do prawnika wyspecjalizowanego w prawie medialnym? Robisz fotkę strony internetowej, która bezprawnie zamieściła Twoje zdjęcia - dokumentacja foto jest ważna, żeby firma nie mogła się niczego wyprzeć. Krótka wizyta u prawnika i jesteś bogatsza o parę setek złotych. Myślę, że w Pl jest podobnie jak w Niemczech. Tutaj fotografowie "cieszą się" prawie, że ktoś wykorzystuje bezprawnie ich zdjęcia No chyba że w Pl jest inaczej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anabuko1 18:12, 23 kwi 2017

Luki napisał(a)
Aniu niestety takie kradzieże zdjęć to dzisiaj normalka, ile już takich sytuacji na forum było, jedynie nałożony znak wodny jest w stanie temu zapobiec, ale czasem psuje to zdjęcie, a podpis niestety można sobie obciąć
Za to z etykietą super sprawa, fajnie tak
Ładną masz wiosnę poza tym, a grilla na pewno nie mógłbym pokazać tacie bo znów by mu się zachciało

To smutne,że nawet firmy trudniące się sprzedaż roślin , czerpią z tego korzyści,Nawet zdjęć nie kupią tylko samowolnie kradną.!!I taka duża jak - oczarjk.pl i będę to podkreślać!!
cóz na razie będę podpisywać, to już jest znak,że jest to czyjeś zdjęcie.A znaku wodnego, może kiedyś się nauczę. Teraz nie ma na to czasu

No,widzisz,są też uczciwi ludzie,i kontaktują sie i odkopują zdjęcie .Przecież i tak z tego czerpią zyski
A ja cieszę si z tego powstającego grila.
Do tej pory u sąsiada wędziliśmy , przez parę lat..T
eraz będzie niezależnie, u siebie w końcu Wiosna w końcu przyjdzie
kolorki nasze dziwnej wiosny
dominka 21:56, 23 kwi 2017

Aniu wędzarnia powstaje pełną parą
Ogród pięknie kwitnie. W Lublinie dziś pogoda w kratkę grad ze słońcem na zmianę. Tęcza pojawiła się na konie dnia, na chwilę. Oby mrozów już nie było. Warzywa trzeba siać !
anabuko1 22:49, 24 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
To jest podpis czy znak wodny?

To jest podpis.
agnieszka_m napisał(a)
Będziesz miała Aniu więcej miejsca na chciejstwa zazdroszczę
Szafirki ciekawe

Do chciejstw to jeszcze daleka droga,, droga ciężkiej pracy , wyrabiania owej działki
Radziu2013 22:51, 24 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)

To jest podpis.

Wydaje mi się czy muszą pięknie pachnieć?
anabuko1 23:04, 24 kwi 2017

Anda napisał(a)

Dlaczego nie idziesz do prawnika wyspecjalizowanego w prawie medialnym? Robisz fotkę strony internetowej, która bezprawnie zamieściła Twoje zdjęcia - dokumentacja foto jest ważna, żeby firma nie mogła się niczego wyprzeć. Krótka wizyta u prawnika i jesteś bogatsza o parę setek złotych. Myślę, że w Pl jest podobnie jak w Niemczech. Tutaj fotografowie "cieszą się" prawie, że ktoś wykorzystuje bezprawnie ich zdjęcia No chyba że w Pl jest inaczej.

aŻ DZIW,ŻE TAKA FIRMA Oczarjk, POSTĘPUJE Z LUDŹMI LEKCEWAŻĄCO !!!!!
Próbuje z nimi jakoś normalnie uczciwie tą sprawę załatwić.
A oni już nie ODPOWIADAJĄ, NIE ODBIERAJĄ MOICH TELEFONÓW. A MOJE ZDJĘCIA DALEJ NA ICH STRONACH SĄ.
CO TO ZA LUDZIE!!! Bbrrr!!

anabuko1 10:38, 25 kwi 2017

dominka napisał(a)
Aniu wędzarnia powstaje pełną parą
Ogród pięknie kwitnie. W Lublinie dziś pogoda w kratkę grad ze słońcem na zmianę. Tęcza pojawiła się na konie dnia, na chwilę. Oby mrozów już nie było. Warzywa trzeba siać !

Z budujacej się wędzarni I ja się cieszę. W końcu będziemy wedzic u siebie a nie gamiac po sąsiadach.
I mnie wczoraj też pigida6 była dziwna,zimno.Dziś W końcu słońce I cieplej. Ja też mam dużo do siania.