U mnie Dębowa zaczyna łądnie kwitnąć, po raz pierwszy.A 3 lata już ja mam.Długo na siebie kazała czekać I Anabelka.
A reszta jeszcze nie .Czekam na nie i to bardzo..
Ale póki co są róze, powojniki, liliowce zaczynają .
I cała reszta innego kwiecia.
Ja przeważnie na Dębowym jestem w środku tygodnia i w piatek po pracy jadę do poniedziałku rano.I piątek już,a lbo sobotę trzeba ryrać..Nie ma wyjścia.
Ale i tak już mniej teraz tego plewienia.Rośliny duże,daja radę.Teraz tylko podlewanie poszło.
Jak ja plewię, to mąż już kosi trawę, i często podlewania zrobi.Prace na 4 ręce rozłożone to lżej .I w niedzielę można odpocząć
A tearz jeszcze mam cały tydzień ulopu .I spędzam go włąsnie tutaj na Dębowym .To już miodzio
Leonardo Da Vinci
NN
Dzwonki są cudne.
Jeszcze jedne potem będą , te kropkowane
Tak to już jest,Jedne roślinki u nas kwitną u innych już nie, lub jeszcze nie.I możemy sobie je pooglądać dłużej,Dokładniej, bo w innym zestawieniu często .
Aniu lilie przyszłam Twoje obejrzeć, ale chyba jeszcze nie kwitną?
Czy lilie lubią lekką przepuszczalną ziemię / piach? Byłam wczoraj u rodziców i taką ziemię w ogrodzie mają. Lilie kupowałam podwójnie dla siebie i mamy. U mnie kiepskie, a mama na liliowy zawrót głowy.
Dziękuję,Te damy zawsze i wszędzie są chyba piękne.
Jeszcze kilka okrywówek chcę na jesieni dokupić.Ale jeszcze nie wiem jakie odmiany Może coś podpatrzę u kogoś.Chciałabym takie , które kwitną cały czas.
Internet mi strasznie wolno chodzi, więc nie wiem czy zdjątka się wgrywają
Róża Flammentanz- zaprasza
Na pewno lilie nie lubią gliny.
Taka przepuszczalna, dobra jest dobra dla nich.Może jak masz ciężką ziemię.To w dołek trochę ziemi trzeba sypnąć im i dopiero celuę umieścić .
U mnie rośną wszystkie.
I coraz większe pąki kwiatowe mają.
A kwitną już takie
Jeszcze jest ze dwie,Ale muszę zrobić zdjęcie im .Różniej pokarzę
Dziękuję.Ale nie tylko już teraz latem róże ozdabiają nasze ogrody.
A ja tak, mam ,że dużo roślin podoba mi się.Dużo i notorycznie dokupuję, dosadzam, upycham.I potem jest jakiś busz .A nie zawsze potem mi to odpowiada,I znowu przesadzam, wykopuję dosadzam, zmieniam, i znowu dokupuję.
Ale co zrobić, jak ja kocham wszystkie rośliny i dużo chcę mieć u siebie