Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

Milka 10:59, 24 cze 2017

Świetne ujęcia, a dzwonki cudne, moje już skończyły pokaz, zatem u Ciebie nadal nimi się cieszę
anabuko1 22:54, 24 cze 2017

kerii napisał(a)
Rany u Ciebie hortensje już kwitną, u mnie jeszcze głębokie pąki a na niektórych to jeszcze nic nie widać.

Ja podobnie jak Ty ogród wiejski mam dojazdowy i jak tam wpadnę na kilka dni a czasem tylko na jeden dzień to z krzaków nie wychodzę ryje w nich jak ten dzik. I jak już tak poryje, po plewie, trawkę wykoszę to się okazuje, że do domu trzeba wracać i nawet nie ma kiedy popodziwiać tej skoszonej trawy Dobrze że chociaż jakieś fotki zrobię to sobie potem w domu pooglądam

U mnie Dębowa zaczyna łądnie kwitnąć, po raz pierwszy.A 3 lata już ja mam.Długo na siebie kazała czekać I Anabelka.
A reszta jeszcze nie .Czekam na nie i to bardzo..
Ale póki co są róze, powojniki, liliowce zaczynają .
I cała reszta innego kwiecia.
Ja przeważnie na Dębowym jestem w środku tygodnia i w piatek po pracy jadę do poniedziałku rano.I piątek już,a lbo sobotę trzeba ryrać..Nie ma wyjścia.
Ale i tak już mniej teraz tego plewienia.Rośliny duże,daja radę.Teraz tylko podlewanie poszło.
Jak ja plewię, to mąż już kosi trawę, i często podlewania zrobi.Prace na 4 ręce rozłożone to lżej .I w niedzielę można odpocząć
A tearz jeszcze mam cały tydzień ulopu .I spędzam go włąsnie tutaj na Dębowym .To już miodzio

Leonardo Da Vinci

NN

anabuko1 23:19, 24 cze 2017

Milka napisał(a)
Świetne ujęcia, a dzwonki cudne, moje już skończyły pokaz, zatem u Ciebie nadal nimi się cieszę

Dzwonki są cudne.
Jeszcze jedne potem będą , te kropkowane
Tak to już jest,Jedne roślinki u nas kwitną u innych już nie, lub jeszcze nie.I możemy sobie je pooglądać dłużej,Dokładniej, bo w innym zestawieniu często .

LO

NN

kerii 00:42, 25 cze 2017

Róże masz cudowne z resztą nie tylko róże
MirellaB 06:35, 25 cze 2017

Aniu lilie przyszłam Twoje obejrzeć, ale chyba jeszcze nie kwitną?

Czy lilie lubią lekką przepuszczalną ziemię / piach? Byłam wczoraj u rodziców i taką ziemię w ogrodzie mają. Lilie kupowałam podwójnie dla siebie i mamy. U mnie kiepskie, a mama na liliowy zawrót głowy.
anabuko1 08:32, 25 cze 2017

kerii napisał(a)
Róże masz cudowne z resztą nie tylko róże

Dziękuję,Te damy zawsze i wszędzie są chyba piękne.
Jeszcze kilka okrywówek chcę na jesieni dokupić.Ale jeszcze nie wiem jakie odmiany Może coś podpatrzę u kogoś.Chciałabym takie , które kwitną cały czas.

Internet mi strasznie wolno chodzi, więc nie wiem czy zdjątka się wgrywają
Róża Flammentanz- zaprasza

anabuko1 09:03, 25 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Aniu lilie przyszłam Twoje obejrzeć, ale chyba jeszcze nie kwitną?

Czy lilie lubią lekką przepuszczalną ziemię / piach? Byłam wczoraj u rodziców i taką ziemię w ogrodzie mają. Lilie kupowałam podwójnie dla siebie i mamy. U mnie kiepskie, a mama na liliowy zawrót głowy.

Na pewno lilie nie lubią gliny.
Taka przepuszczalna, dobra jest dobra dla nich.Może jak masz ciężką ziemię.To w dołek trochę ziemi trzeba sypnąć im i dopiero celuę umieścić .
U mnie rośną wszystkie.
I coraz większe pąki kwiatowe mają.
A kwitną już takie

Jeszcze jest ze dwie,Ale muszę zrobić zdjęcie im .Różniej pokarzę
Aurelllia 11:16, 25 cze 2017

Róże przepięknie teraz ogród ozdabiają
MirellaB 11:19, 25 cze 2017

To może jeszcze raz wiosną podejmę próbę ich sadzenia i tak jak piszesz z lekką ziemią do dołka.

Twoje lilie podziwiam każdego roku. Uwielbiam ten czas w Twoim ogrodzie
anabuko1 19:10, 25 cze 2017

Aurelllia napisał(a)
Róże przepięknie teraz ogród ozdabiają

Dziękuję.Ale nie tylko już teraz latem róże ozdabiają nasze ogrody.
A ja tak, mam ,że dużo roślin podoba mi się.Dużo i notorycznie dokupuję, dosadzam, upycham.I potem jest jakiś busz .A nie zawsze potem mi to odpowiada,I znowu przesadzam, wykopuję dosadzam, zmieniam, i znowu dokupuję.
Ale co zrobić, jak ja kocham wszystkie rośliny i dużo chcę mieć u siebie