Witaj Aniu!
Przez clematisy do Ciebie trafiłam a tu i hosty i żuraweczki i inne piękności. Będę zaglądać, wstawiaj proszę zdjęcia swoich perełek. Jak długo masz Ministra i Yukiokoshi, jak się u Ciebie sprawują? Możesz polecić clematisy szczególnie warte posiadania? Przepraszam że przy pierwszej wizycie tyle pytań .
U mnie jeszcze tak mocno się nie rozsiewają.To ja je posadziłam w różnych miejscach aby kolorki różne były .U mnie tak bratki się rozsiewają już wszędzie
Czosnki
Kasiu, witaj!!
Lubię dużo rożnych roślin.Jednych mam więcej ,innych mniej.Tyle lat ogród ma .Wszędzie już pełno.a ja jeszcze coś dokupię, coś przesadzę i zmieszczę
Ministra( ma duże piękne kwiaty) i Yukiokoshi to tego roczny zakup
Najlepiej zauważyłam sprawuje się i ładnie rośnie i kwitnie też;
Clematis Etoile Violette, Ville de Lyon,Pillu,Jan Paweł II.Coraz większe ładniejsze
I Vyvyan Pennell i Kaiser perełki pełne, ciekawe ,ślicznoty.
I wytrzymałe jak widać.może jeszcze nie rozbudowały u mnie dużych roślin bo to ubiegłego-roczne nabytki ale już do kwitnienia się szykują
azalia - Golden Sunset
I To jest taka żarówka w ogrodzie - azalia Feuerwerk
Kasiu,U mnie dokładnie tak samo.Pogoda barowa.Ponuro, pochmurno,wilgotno..
Jakoś maj nie rozpieszcza ciepełkiem. Szkoda
Będąc na działce.wieczorami przepalamy jeszcze w piecyku.Bo noce chłodne.a tak przyjemniej ,cieplej.
Taki owad na liściach róży .Nie mam pojęcia co to jest.Czy pożyteczny, czy nie ??
Na nie których różach ładne są już pączki.ale i mszyce się zaczynają.Czyli robótka z opryskami się szykuje Tylko pogody właściwej brak.