Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

iwonadm 16:04, 07 mar 2015

Renia czy masz pastellę nie wiem jak ją ciąć ? W ogóle mam dylemat czy nisko czy wyżej może masz jakiś przykład ale na fizyczym zdjęciu
Kasik 16:19, 07 mar 2015

Rench napisał(a)

A nie obawiasz się,że hortensje będą konkurowały z różami,a nawet hortki będą się pokładać na róże ?
Poza tym nawet hortensje bukietowe ,lubią kwaśniejszą ziemię,niż róże.

Jeśli już ,ja bym podsadziła azaliami np. Azalią Japońską SCHNEEPERLE
Kwitnie wtedy ,kiedy trawy i hortensje są ścięte, rośnie powolutku i jest śliczna, nawet w zimie zdobi. I kolorystycznie będzie do każdej hortensji pasowała.

Zamotałam jeszcze bardziej,ale jakoś nie widzę hortensji z różami

Pewnie, że zamieszałaś.

Zalezy mi na kolorze przed hortensjami, bo to jest ogrodzenie od drogi czyli front, a ciąć je bedę dość wysoko, by wychodziły ponad ogrodzenie, dlatego dół musi być uzupełniony. Azalie kocham, ale mam je obok na innej rabacie ,a różyczkom dam ziemie dla nich. No i róża kwitnie cały czas.

U mnie rosliny maja cięzko, bo tak naprawde nie mam rabaty na których nie mam hortek -To moja miłość. Wszystko poza jest dodatkiem.

Hortensja jednak nie jest atrakcyjna przez cały czas dlatego dokładam im towarzystwo.
Mala_Mi 18:58, 07 mar 2015

Ja też nie widzę hortensji z różami Będą razem kwitły latem... jak już, to może białe Cover? One się wtopią w tłum
Kasik 19:08, 07 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ja też nie widzę hortensji z różami Będą razem kwitły latem... jak już, to może białe Cover? One się wtopią w tłum

Marta podała mi link do zdjęć Constancji, gdzie były te roslinki połaczone. Jak dla mnie - to jest to, co chciałabym u siebie.

Zaryzykuję, bo kto nie ryzykuje to..... Różowe róże dlatego, bo na zakończeniu tej rabaty bedzie pergola z różą pnącą Laguna, a przy wejściu przed rabatą będą stały dwie Louise Odier.
ewsyg 19:58, 07 mar 2015

Reniu, masz różę Prix P.J. Redouté ?

Znalazłam stronę z różami pogrupowanymi alfabetycznie z obrazkami i ta mi się spodobała. Nie tyko ta

LewOgrodowy 20:12, 07 mar 2015

Ja już prawie gotowa na dostawę róż. Przekopane, co trzeba, tylko ziemię kupić. Mogą przyjeżdżać!
Rench 22:53, 08 mar 2015

ewsyg - w tym sezonie już nie,ale w następnym,mam ochotę kupić kilka takich tanich w woreczkach i posadzić gdzieś zboczku.Na przeczekanie.
Po pewnym czasie może się okazać,że fajne cosie będą

as226 - teraz to będę szalała z sadzeniem
rozark - wystarczy ,że kilka godzin będzie miała słonka i gitara

Ewa777 , Ewik - Z czasem damy radę,co to dla nas kiedy mamy roślinki w garści ja się martwię tylko czy miejsca mi wystarczy
lojalna_ to gdzie masz te piwonie,że do doniczek teraz będziesz wkładać ?

Kasik -połowa forum główkuje

Madzenka - ja chyba pożegnam wielkokwiatowe i zrobię tym sposobem miejsce dla angielek.
iwonadm - pastelli nie mam,ale w opisie widnieje jako rabatówka,to się tnie nisko. Poszukam fotek
ewsyg - nie znam Prix P.J. Redouté.
Pokaż tę stronkę
LewOgrodowy - tak,w ciągu dnia pogoda przepiękna,aż się chce szaleć w ogrodzie
Ale ten mrozik nocny martwi trochę
LewOgrodowy 23:07, 08 mar 2015

U mnie w nocy +4 a piszą, że odczuwalna to będzie aż 11. Przymrozki od środy.
Rench 23:25, 08 mar 2015

LewOgrodowy napisał(a)
U mnie w nocy +4 a piszą, że odczuwalna to będzie aż 11. Przymrozki od środy.

A u nas dzisiaj w dzień + 15 ,a rano kiedy jechałam do pracy na 6:00 było -3
rozark 08:40, 09 mar 2015

Rench napisał(a)

[b]iwonadm
- pastelli nie mam,ale w opisie widnieje jako rabatówka,to się tnie nisko. Poszukam fotek

ja mam pastelle 2letnią to wieczorkiem wstawię fotę
będę ja kulkować