Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Anda 11:06, 02 lut 2016

Rench napisał(a)

Łososiowa NN może ktoś zdiagnozuje

Troche przypomina roze Polka 91

http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=4901&tab=36
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:08, 02 lut 2016

Rench napisał(a)

Mrs. John Laing

Jak ja prowadzisz? Po obelisku? Przycinasz mocna czy raczej malo?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dorota123 14:20, 02 lut 2016

Rench napisał(a)
Dorota123 - po 3 sezonach,bez nauki będziesz wiedziała która róża czego potrzebuje.Jak chcesz,żeby wyglądała.
Moja Nostalgia np. w 2 sezonie wybujała niemal do 1.5m, na wiosnę ciachnęłam ją nisko,żeby ujarzmić,a ona i tak sobie wyrosła do 1,5
A Summer song nie cięłam,zgodnie z zaleceniami,tylko uszkodzone końcówki i nie podobał mi się ten krzew,bo dołem był łysy,a dopiero górą się coś działo. W tym sezonie do cięcia

Kurcze mam 3 Nostalgie, myślałam, że to niskie róże i posadziłam na brzegu rabaty.
Anda 15:19, 02 lut 2016

Summer Song zawsze tne nisko bardzo. Ladnie sie rozkrzewia i kwitnie.
Margo 18:51, 02 lut 2016

Rench napisał(a)
Margo -ja bym do tego zestawu dała Cream abundance lub Vanillę.
Nie rosną wysokie,kwitną niemal bez przerwy.

Z niziutkich różowatych to może Pashmina, Pastella- na jednym krzaczku różne odcienie.

STEPHANIE BARONIN ZU GUTTENBERG jest też śliczna

Reniu dziekuję
Stephanie Baronin... mam od jesieni, a dziś zamówiłam 3 szt Cream Abudance na rabate o której pisałam,i jeszcze Pashminę i Baronesse. Pewnie jeszcze do czasu wysyłki cos domówię. U Ciebie tyle piekności, ciągle mnie kusi kolejne zamawiać
Tylko jeszcze miejscówki obmyslec muszę
UlaB 21:10, 02 lut 2016

Rench, a czym Pomponella sobie zasłuzyła i ile ma sezonów?
Rench 23:23, 02 lut 2016

Madzenka -to mnie pocieszyłaś,bo u innych ona jest taka śliczna,może i u mnie się nawróci

Rozark - przyznam się szczerze,że nie wiem dokładnie.
Od ostatniego liczenia ,trochę ubyło,trochę przybyło inne w drodze
W przybliżeniu 130 odmian. Może latem policzę dokładnie.

Anda - Mrs. John Laing mam dopiero 2 sezony,w ubiegłym wcisnęłam ją w obelisk co odchorowała. Póki co nie była cięta jeszcze.

Dorota123 - jeśli miała być wykończeniem rabaty,to niestety musisz przesadzić,bo zasłoni Ci wszystko z tyłu.

Anda - tak też i ja zrobię w tym sezonie

Margo - ja już niby złożyłam zamówienie,ale cały czas zaglądam ,czy czegoś fajnego nie dodali

UlaB -posadzona jesienią 2013. Cały czas choruje,zaledwie jedna gałązka z kwiatami była w ubiegłym sezonie i to się zmumifikowały po deszczu.Jak w tym sezonie nie będzie ładniejsza,to za płot pójdzie
rozark 08:52, 03 lut 2016

Rench napisał(a)

Rozark - przyznam się szczerze,że nie wiem dokładnie.
Od ostatniego liczenia ,trochę ubyło,trochę przybyło inne w drodze
W przybliżeniu 130 odmian. Może latem policzę dokładnie.

Oooo rany ! składam ukłony
Ewik 13:42, 03 lut 2016

Sporo masz kolczastych piękności ciekawa jestem jak u mnie pomponella się pokaże
Napia 23:16, 03 lut 2016

Różane Eldorado u Ciebie Ładnie je pokazałaś, ale dzisiaj oglądałam tylko pobieżnie, a i tak wpadło mi w oko kilka piękności. Muszę się im przyjrzeć w weekend jeszcze przed zrobieniem zamówienia