Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 21:49, 16 lis 2017

kasja83 napisał(a)
Beti Beti-butki zmieniłaś, a mnie nie było Dobrze....paluszki nie będą zmarznięte Malinki to bym jeszcze dziabnęła-takie z krzaczka.

hihih jeszcze w zeszłą sobotę malinki były ... teraz już chyba zmroziło je na amen ale muszę porprawić tam rabatkę ... strasznie marne krzaczki malin miałam w tym roku

macham ciepło pracusiu!
beata_m 21:52, 16 lis 2017

anulajda napisał(a)
O malinki też bym takie wszamała ale pewnie śladu już po nich nie ma)) Fajny pomysł miałaś z tą siatką pod cebule,że ja na to nie wpadłam bo mam takie jedno miejsce w ogrodzie że nawet czosnki się tam nie uchronią przed nornicami. W zeszłym roku jak im brakło cebul to za róże się zabrały wstręciuchy jedne.

PS. a ja Ci chodniczka bardzo zazdraszczam a zwłaszcza krawężników,przynajmniej auta nie będą Ci wieżdżać bo u mnie trawa przed płotem po asfalt a wiadomo jak nie ma krawężników to przy mijaniu auta masakrują ją a przy mokrej pogodzie to wiadomo jak to wygląda.

Aniu mam nadzieję, że sietka się sprawdzi, no zmora straszna z tymi nornicami ... nie wiedziałam, że nawet na róże się połakomią!!!! bo że czosnki im nie straszne to już zauważyłam
cieszymy się tym naszym chodniczkiem bardzo ... co by nie było inna jakość ... Aniu u nas było to samo bloto po pas!!! Ale jak już asfalt u Was położony to nie ma co marzyć na razie o krawężnikach! No lubią te nasze gminy takie prowizorki oj lubią.
beata_m 22:07, 16 lis 2017

My w zeszłym tygodniu wieczorami z mężem skończyliśmy układać kostkę ... rabatka czeka ponieważ niestety nie udał się plan wybrania gruzu i zasypania ziemią i obornikiem ... brakło czasu, a pogoda już chyba nie pozwoli poszaleć
Magleska 10:36, 17 lis 2017

Sami kostkę układaliscie ? .....super..... ja nie umiem niestety i wkurza mnie robota przy kostce
Ale niedługo będziesz miała piękne przedpłocie .....byle do wiosny ......
Ps. Dziękuję za odpowiedź odnośnie drewutnio-kompostownika . ....odgapiam
beata_m 11:36, 18 lis 2017

Madziu sami ale tylko tą między kostką a naszymi wjazdami to ja wiem jakieś 25 - 30 m2. Mnie też wkurzała bo przez to, że robiliśmy sami to zeszło 2 tygodnie a ekipie pewnie zeszłoby dwa dni ale najważniejsze, że jest ... nawet dumna jestem, że ja też brałam bardzo czynny udział A co do przedpłocia ... chyba dostanie priorytet żeby osłonić nieco okna kuchni ... bo nie mam tam zasłonek ani firanek i dość mozno nas widać z drogi

P.s. odgapiaj odgapiaj będzie mi nawet bardzo miło
beata_m 20:37, 02 gru 2017

Piękne betonowe gwiazdki z Pracowni Małych Betonów Polinki
Są cudne, jeszcze raz ślicznie dziękuję

siakowa 21:42, 02 gru 2017

Ooo Gzies to widziałam moje stipki leżą pod śniegiem
Magleska 22:36, 02 gru 2017

Ale śliczne z chęcią takie bym przytuliła u siebie
beata_m 06:49, 03 gru 2017

siakowa napisał(a)
Ooo Gzies to widziałam moje stipki leżą pod śniegiem

hihih a coś słyszałam o tym, że u Was już czas bałwanów i odśnieżania .... u nas póki co nawet 0,5 mm białego nie spadło stety lub niestety

p.s. mówisz, że gwiazdeczki po sieci szaleją
beata_m 06:50, 03 gru 2017

Magleska napisał(a)
Ale śliczne z chęcią takie bym przytuliła u siebie

naprawdę są suuuper!!! polecam gorąco