Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

tulucy 16:21, 22 paź 2017

U mnie padły na jednej rabacie, najbardziej wilgotnej. Nawet może nie padły, ale ledwo zipią.
Teraz dokupiłam dwie odmiany, Cherry Fluff i Eccentric.
danuta_szwajcer 16:24, 22 paź 2017

Kasiu fajnie, że jesteś i, że Twoje życie wraca do normalności Zdjęcie wnusi z psem rewelacja, pogodna i szczęśliwa wnusia u dziadków jak widać Ale masz zwierzyniec fajny, jakos szybko tak blisko domu bo to raczej zimą po jedzonko przychodzą Wnusia Kasi jak laleczka Buziaki
Kindzia 16:25, 22 paź 2017

tulucy napisał(a)
U mnie padły na jednej rabacie, najbardziej wilgotnej. Nawet może nie padły, ale ledwo zipią.
Teraz dokupiłam dwie odmiany, Cherry Fluff i Eccentric.

Miałam wielkie parcie na Eccentric, zauroczył mnie ich kolor Z 4 przezimowała jedna...dokupiłam i mam nadzieję, że teraz będzie lepiej. A wcale nie są posadzone na najbardziej wilgotnej rabacie, co dziwne
Muszę sobie tą Twoją drugą wygooglać.
Luki 16:26, 22 paź 2017

No przejeżdżać wczoraj w okolicy i nie wpaść pomóc przy cebulach... ja bliski sepuku byłem, ale już z głowy i chwałą Panu
Kindzia 16:32, 22 paź 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu fajnie, że jesteś i, że Twoje życie wraca do normalności Zdjęcie wnusi z psem rewelacja, pogodna i szczęśliwa wnusia u dziadków jak widać Ale masz zwierzyniec fajny, jakos szybko tak blisko domu bo to raczej zimą po jedzonko przychodzą Wnusia Kasi jak laleczka Buziaki

Teraz dość długo była u nas, taka konieczność była i tęskniła za mamą, pierwszy raz chciała wracać do domu. Na dodatek do przedszkola zaczęła chodzić, to ma deficyt kontaktu z mamą...

Oby nam to długiej i mroźnej zimy nie zapowiadało...w zeszłym roku takiej chciałam z nadzieją, że robale wyginą...ale moje życzenie się nie sprawdziło, to już teraz nie chcę

Dziękuję za miłe słowa Danuś
Kindzia 16:36, 22 paź 2017

Luki napisał(a)
No przejeżdżać wczoraj w okolicy i nie wpaść pomóc przy cebulach... ja bliski sepuku byłem, ale już z głowy i chwałą Panu

A wiesz, że mówiłam babci, jak przejeżdżaliśmy przez Kalety, że tutaj Cię mamy Babcia powiedziała, że musisz "bardzo mądrym chłopcem" być skoro nam taki projekt zrobiłeś
Wracaliśmy inną drogą do Pszczyny, ale to już ciemno było...
Trzeba było zapotrzebowanie zgłosić, z R. raz dwa by my opanowali te Twoje cebule
tulucy 16:44, 22 paź 2017

Tak jak obserwuję, to pierwszy sezon ogólnie jeżówki mają kiepski, potem ruszają.
Kindzia 16:53, 22 paź 2017

tulucy napisał(a)
Tak jak obserwuję, to pierwszy sezon ogólnie jeżówki mają kiepski, potem ruszają.

Tyle tylko...że na mojej salonowej od 3 lat mają pierwszy sezon...i w przyszłym roku też je ruszać muszę...dalie ograniczam i jeżówki z Lublina posadzone były tylko żeby były...ale to już ostatni raz. Słowo harcerki
tulucy 18:58, 22 paź 2017

Huhu to jak niektóre moje róże. Że niby już ostatni raz je przesadzam
ElzbietaFranka 21:46, 22 paź 2017

Dopoki rozum sprawny u babci to wszystko ok. 92 lata to piekny wiek.

Kasiu u Ciebie rosliny wygladaja jakby pelnia lata byla.

Tyle zwierzyny zawsze tam bylo to tereny łowieckie cesarza Austrii.
Lasy rozpoczynaja sie od Wyr a koncza w Czechach.

Kasiu kiedys bylam w przepieknym palacyku w srodku puszczy pszczynskiej nie pamietam nazwy. Chyba ksiezniczka Deisy tam przebywala.
Wiec tereny gdzie masz dziale i chalupe obfituja w zwierzyne wszelkiej masci, z bogactwem pieknych terenow i zabytkow.