Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Urszulla 11:53, 06 maj 2018

Zakochałam się w orlikach na mojej letniej rabacie. To był strzał w 10. Będę je rozmnażać. Ty widzę też masz ciemne- są urocze.

A patyczki szaleją. Aż się wierzyć nie chce, może tego ciepła potrzebowały. Normalnie dopiero w sierpniu zaglądnę za korzeniami żeby nie cieszyć się na próżno. Irenka tak doradziła.
Basilikum 14:19, 06 maj 2018

ula tak tak, teraz im nie przeszkadzaj z moich ubieglorocznych mam kilka sadzonek i teraz tez powtykalam, listki maja

Kasiu kiedy moge przesadzic orliki?? chcialabym je jakos kolorystycznie pogrupowac i przeszkadzaja mi tu gdzie sa.

Ale masz tych kwiatow piekny Twoj ogrod i taki eleganski, zawsze z checia zagladam
BasiaLT 19:43, 06 maj 2018

Kasiu obłędnie u ciebie. Widać ogrom pracy ale efekt jest niesamowity.
Kindzia 08:53, 07 maj 2018

eee_taam napisał(a)
wstawiłam zdjecie Gardiny

Zaraz lecę zobaczyć
Kindzia 08:56, 07 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu juz kwitnie Majer ladny. U mnie juz tez, male piekne, ale ten duzy co mam jeszcze z 3 dni i bedzie fioletowa kula. Azalie tez w rozkwicie i pachna.

Kopiemy melioracje nie specjalnie czasu nawet na foty, ale zapach konwalii i bzu roznosi sie wszedzie.

Rekamacje zloze po 3 tygodniach od ukorzenienia. Juz sucha w donicy.
U nas ostre slonce, wietrznie ale cieplo.

Tak, teraz mamy piękne zapachy w ogrodach

Kopiecie...nie zazdroszczę...

Trzeba bezwzględnie teraz ostrzegać przed zakupami w Rosarium, niestety
Kindzia 08:57, 07 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Wszystko naraz kwitnie, co za sezon! Nawet róże. U mnie jeszcze pąki.

Miło się ogląda a powinnaś nagrać filmik " spacerkiem po ogrodzie" i nam zapodać naniedzielną kawkę

O matko, Ula...ale mi posłodziłaś Dziękuję za tak miłe słowa
Kindzia 09:00, 07 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

A gdzie ty zamawialas u Cwika, ze tak dlugo czekasz co prawda jest sezon obecnie 2 tyg to gwarancja. Ale warto zrobię fotę to pokaze moja.
Bede chciala u nich tez zamowic ta co utracilam od Hodunow i jeszcze Rapsody zamowie na balkon.

Tak, u Ćwika. Chodunowa też miała, dobrze, że się u niej nie pokusiłam...

Długo, ale zdążą zakwitnąć na spokojnie Bardzo jestem ich ciekawa na żywo, bo widziałam tylko u Ciebie na zdjęciach.
Kindzia 09:02, 07 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Zakochałam się w orlikach na mojej letniej rabacie. To był strzał w 10. Będę je rozmnażać. Ty widzę też masz ciemne- są urocze.

A patyczki szaleją. Aż się wierzyć nie chce, może tego ciepła potrzebowały. Normalnie dopiero w sierpniu zaglądnę za korzeniami żeby nie cieszyć się na próżno. Irenka tak doradziła.

Też je lubię. I zostały mi tylko te pojedyncze, wszystkie pełne wcięło...

Już w tym roku będziesz je kopać? Coś mi się kojarzy, że dziewczyny doradzały żeby je dopiero po zimie przenosić, jak już listki wypuszczą, wtedy jest znak, że są ukorzenione i żyją.
Kindzia 09:06, 07 maj 2018

Basilikum napisał(a)
ula tak tak, teraz im nie przeszkadzaj z moich ubieglorocznych mam kilka sadzonek i teraz tez powtykalam, listki maja

Kasiu kiedy moge przesadzic orliki?? chcialabym je jakos kolorystycznie pogrupowac i przeszkadzaja mi tu gdzie sa.

Ale masz tych kwiatow piekny Twoj ogrod i taki eleganski, zawsze z checia zagladam

No właśnie Iza, po roku je dopiero będziesz ruszać. I to jest chyba rozsądniejsze.

Orliki targałam kiedyś od Małgosi z kwiatkami...i żyją. Ale powinnaś poczekać aż przekwitną. Ściąć i wtedy przesadzić, albo jesienią jeszcze lepiej...jak masz dużo możesz zaryzykować.

Lubię kwiaty, nie mogę sobie wyobrazić, że miałabym tylko zielony ogród.

Dziękuję, aż się rumienię
Kindzia 09:10, 07 maj 2018

BasiaLT napisał(a)
Kasiu obłędnie u ciebie. Widać ogrom pracy ale efekt jest niesamowity.

Ta praca na lata rozłożona była, to się tak nie czuje...
Teraz większość ogrodu korą mam wysypane, dużo mniej plewienia...może wreszcie odpocznę

Ale już M wymyślił przeniesienie azalii Soir de Paris z powrotem do dziurki w trawniku...rośnie wielka i szkoda ją drastycznie ciąć. Czyli znowu kopanie rurki z nawodnieniem...A jak przenosiny, to przesadzanie znowu na cycku...

I jeszcze będziemy ściągać darń spod huśtawki, kamyczki wysypiemy, z koszeniem tego kawałka pod huśtawką jest problem. Już ekobordy mam zamówione

Do urlopu mi się nudzić nie będzie