Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 17:30, 08 maj 2018

Kindzia 17:34, 08 maj 2018

Najmniejsze czosnki zaczynają się otwierać.
Gobasiowa lilia rośnie jak na drożdżach

Tu widać świeżo wysypaną korę po zdechłych wrzosach. Będą szałwie niziutkie, mam nadzieję, że już w weekend...

17:35, 08 maj 2018
nie wiem dlaczego napisałas ze azalie masz żle posadzone?

bo moje ten szpaler duzy ognisty był w tym roku dobrze przesadzony ...zeby tuje na tył jako tło dosadzic .

bo jak sadziliśmy tuje w 2013 azalki były ledwo do kolan ...to T sie uwził ze asali juz przesadzac nie bedzie i tuj za nimi tez nie ...ale trułam ...no i wytrułam ...przesadził giganty sam z siebie dojrzał swój bład ...nawet dobrze to zniosły ....i powiem ze jak na takie krzory to nie miałay jakiś duzysz korzeni co ułatwiło sprawę. Przesadzane były m-c temu))
Kindzia 17:39, 08 maj 2018

Giardina urosła niesamowicie...

Piwonia jeszcze dwa pąki do rozwinięcia miała w niedzielę.

Pierwsze pachnidełko na skarpie się rozwinęło

Palibin mocno pachnie, dalie już duże

Kindzia 17:45, 08 maj 2018

eee_taam napisał(a)
nie wiem dlaczego napisałas ze azalie masz żle posadzone?

bo moje ten szpaler duzy ognisty był w tym roku dobrze przesadzony ...zeby tuje na tył jako tło dosadzic .

bo jak sadziliśmy tuje w 2013 azalki były ledwo do kolan ...to T sie uwził ze asali juz przesadzac nie bedzie i tuj za nimi tez nie ...ale trułam ...no i wytrułam ...przesadził giganty sam z siebie dojrzał swój bład ...nawet dobrze to zniosły ....i powiem ze jak na takie krzory to nie miałay jakiś duzysz korzeni co ułatwiło sprawę. Przesadzane były m-c temu))

Mam źle posadzoną wielkokwatową, Soir de Paris. Ta będzie przesadzana żeby ją uchronić od cięcia, eMowi szkoda. To na cycku. A jak tą ruszę, to muszę przesunąć bardziej do przodu Homebusha i z drugiej strona cycka Cannon`s Duble.
Japońskie dobrze rosną, zresztą są cięte.

Miesiąc temu i zakwitły? Dobre przesadzanie
U nas znowu nawadnianie trzeba pociągnąć, bo poza rabatę suarka musi pójść. Muszę mieć pod wszystkie rośliny linię, inaczej nie pamiętam o podlewaniu. Tak z cisami było. Zorientowałam się, że tam z ręki podlewać trzeba jak mi zasychać zaczęły...

Mnie trucie odpadło, sam się zdecydował
17:54, 08 maj 2018
Kindzia napisał(a)

Mam źle posadzoną wielkokwatową, Soir de Paris. Ta będzie przesadzana żeby ją uchronić od cięcia, eMowi szkoda. To na cycku. A jak tą ruszę, to muszę przesunąć bardziej do przodu Homebusha i z drugiej strona cycka Cannon`s Duble.
Japońskie dobrze rosną, zresztą są cięte.

Miesiąc temu i zakwitły? Dobre przesadzanie
U nas znowu nawadnianie trzeba pociągnąć, bo poza rabatę suarka musi pójść. Muszę mieć pod wszystkie rośliny linię, inaczej nie pamiętam o podlewaniu. Tak z cisami było. Zorientowałam się, że tam z ręki podlewać trzeba jak mi zasychać zaczęły...

Mnie trucie odpadło, sam się zdecydował

teraz pracuje nad wywaleniem świerka inwersa ...bo to nie mój zakup ...i mnie sie ten smutas nie podoba ( zwłaszcza jak sie napatrzyłam u Bogdzi...wysoki zwisajacy glut(( ...szukam drzew lisciastych o czerwonym badz limonkowych lisciach ...jak znajde to idealne naj...to bedzie łatwiej ze świerkiem sie rozstać ))
Kindzia 18:06, 08 maj 2018

eee_taam napisał(a)

teraz pracuje nad wywaleniem świerka inwersa ...bo to nie mój zakup ...i mnie sie ten smutas nie podoba ( zwłaszcza jak sie napatrzyłam u Bogdzi...wysoki zwisajacy glut(( ...szukam drzew lisciastych o czerwonym badz limonkowych lisciach ...jak znajde to idealne naj...to bedzie łatwiej ze świerkiem sie rozstać ))

Nie mam pytań. Znam osobiście parę osób, które za takiego świerka by się pokroić dały.

Limonkowe liście...jak na słońcu będzie, to jesteś gotowa, że je przypalać będzie? U mnie klony Golden Globe przez przypalanie przeprowadziły się do Buczkowic. Wredei też pięknie limonkowy, ale też go przypala.
Bordowych liści jest sporo...nie możesz się zdecydować?
Mala_Mi 18:51, 08 maj 2018

Grunt to praca zespołowa.. idzie szybko..
No i jak to bez dwóch cycusiów.. musiał być
gobasia 18:55, 08 maj 2018

Kindzia napisał(a)

Gobasiowa lilia rośnie jak na drożdżach

]

19:57, 08 maj 2018
Kindzia napisał(a)

Nie mam pytań. Znam osobiście parę osób, które za takiego świerka by się pokroić dały.

Limonkowe liście...jak na słońcu będzie, to jesteś gotowa, że je przypalać będzie? U mnie klony Golden Globe przez przypalanie przeprowadziły się do Buczkowic. Wredei też pięknie limonkowy, ale też go przypala.
Bordowych liści jest sporo...nie możesz się zdecydować?

tych nie brałam pod uwagę ...no i dobrze )) ...ale jeszcze listy nie robiłam ....wiesz jak to jest ...jak masz pełny ogród to juz wydziwiasz kalkulujesz dumasz a jak juz zdecydujesz to szukasz wiekszego zeby te proporcje w ogrodzie jako tako zachować a ze nie mam parcia ...bo jeszcze inwers ma strazników ...ale mam pomysł ...teraz tylko wydumac czego chce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies