Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 09:33, 09 maj 2018

eee_taam napisał(a)

tych nie brałam pod uwagę ...no i dobrze )) ...ale jeszcze listy nie robiłam ....wiesz jak to jest ...jak masz pełny ogród to juz wydziwiasz kalkulujesz dumasz a jak juz zdecydujesz to szukasz wiekszego zeby te proporcje w ogrodzie jako tako zachować a ze nie mam parcia ...bo jeszcze inwers ma strazników ...ale mam pomysł ...teraz tylko wydumac czego chce

Ciekawa jestem co wymyślisz. Ja tak myślałam nad drzewkiem do rogu cycusia, padło na Royal Burgundy. Małe toto, trzy gałązki miała, a kwitła już ładnie. Przycięłam jej te badylki. Mam nadzieję, że szybko zacznie masy nabierać
Kindzia 09:36, 09 maj 2018

Kasik napisał(a)
Muszę przyjąć jakąś taktykę podczas oglądania Twojego ogrodu. Mam kompleksy/ Nie można mieć tak wycacane.

Pięknie Kasieńko- pięknie.
Kolorowo i czyściutko. -Bajka.

Jeszcze wycacane nie jest, nie musisz mieć kompleksów. Kantów nie ma, maliny zarastają "mokrzykiem", brody koło huśtawki, w kostce chwaściory...wierz mi, to tylko na zdjęciach tak wygląda...może się nauczyłam lepsze zdjęcia robić?

Kora robi dobrą robotę, bardzo mi czasu zaoszczędziła Tylko róże zostały, salonowa i maliny. Będę leżeć

Aleś mi posłodziła...
Kindzia 09:39, 09 maj 2018

Ewa777 napisał(a)
Napatrzeć się nie mogę, tak ładnie masz Chciałabym przycinać tak fajnie azalie japońskie. Kiedy je tniesz?
Moje pachnące wielkokwiatowe azalie obie padły w ubiegłym roku. Teraz dokupiłam obie. Zaczynam znowu od maluszków.

Ze trzy lata w Pisarzowicach pytałyśmy właśnie o to cięcie, bo tam takie piękne kluseczki kwitnące mają. Od tego czasu tnę u siebie. Po kwitnieniu Ewcia biorę nożyce szpalerowe i tnę jak bukszpany.

Wielkokwiatowe szybko rosną, patrz na moją suarkę. Ma 3 rok, a już jaka duża
Szybko się doczekasz
Kindzia 09:40, 09 maj 2018

m_gocha napisał(a)
Kasiu czytałam u EliFranki, że tniesz swojego Palibina po kwitnieniu. Chodziło Ci o to że wycinasz przekwitnięte kwiatostany czy można ciąć bardziej radykalnie. Jest już dość sporych rozmiarów a muszę go utrzymywać w ryzach a do tego chciałabym aby bardziej się zagęścił

Tnę jak kulki bukszpanowe. Wszystko co mi wystaje z obrębu kuli. Dość radykalnie tnę...tak o 1/3...
Kindzia 09:43, 09 maj 2018

Monia81 napisał(a)
Kasieńko pamiętasz jaka to odmiana tej azalii białej? pięknie masz, ale to wiesz te kwasoluby superowe, ja teraz kwaśną próbuję sobie zgrać buźka

Pewno, że pamiętam Japońskich mam tylko 5 sztuk. Ta biała to Schneeperle. Bardzo podobne kwiaty do niej, tylko różowe, ma Rosinetta. Też pięknościowa jest
Kindzia 09:46, 09 maj 2018

BasiaLT napisał(a)

No właśnie... chyba zacznę brać leki na uspokojenie bo dostanę paplitacji serca.

Na tak wielkim terenie jak Twój, żeby zrobić ogród, to trzeba miliony mieć...nie da rady.
Ja, na Twoim miejscu, zaczęła bym od sadzenia drzew. Masz takie pole do popisu...wszystkie chciejstwa Ci się zmieszczą Pierwsze to bym posadziła magnolię Alexandrinę
Monia81 09:48, 09 maj 2018

Kindzia napisał(a)

Pewno, że pamiętam Japońskich mam tylko 5 sztuk. Ta biała to Schneeperle. Bardzo podobne kwiaty do niej, tylko różowe, ma Rosinetta. Też pięknościowa jest

Buziak o niej mi napisała też Bogdzia, no to teraz muszę na nią zapolować popadało, nareszcie zmoczyło dobrze ogród
Kindzia 09:51, 09 maj 2018

Krys napisał(a)
Kasiu !! jak Ty to robisz,że masz tak jak Kasia napisała wycycane pięknie kwitną azalie to ich czas i w ogóle cały ogród kolorowy .

Jak robię...tyrałam do tej pory, jak i Ty...ale mam nadzieję, że teraz już się to zmieni

Kolor azalii aż w oczy kole, jak jeszcze pachną...to pełnia szczęścia
kasja83 10:22, 09 maj 2018

Kindzia napisał(a)

Jeszcze wycacane nie jest, nie musisz mieć kompleksów. Kantów nie ma, maliny zarastają "mokrzykiem", brody koło huśtawki, w kostce chwaściory...wierz mi, to tylko na zdjęciach tak wygląda...może się nauczyłam lepsze zdjęcia robić?

Kora robi dobrą robotę, bardzo mi czasu zaoszczędziła Tylko róże zostały, salonowa i maliny. Będę leżeć

Aleś mi posłodziła...

Mówisz, że to kwestia ujęć?
Kindzia 10:25, 09 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu bylam dzisiaj na miescie, ludziska takie poopalane jak w lipcu.
Tez jestem najbardziej nos ktoras skora schodzi.

Kasiu piekne te rozaneczniki bialy i czerwony.
Dzisiaj bedac po poludniu na spacerze przechodzilam obok naszej parafii niedaleko rosly lany tulipanow.
Na odmiane przy kosciele rosna rozaneczniki, zapach nie z tej ziemi.
Ale zdziwilam sie jak opiekun ogrodu podlewal te slicznosci nie pod korzen tylko deszczownicami.
Mowie do niego co robi odpow ze od 6 lat tak robi.
Obfocilam zaraz wstawie tylko telefon sie zaladuje.

U nas wieczorem w Zabrzu dość przyzwoicie popadało, mam nadzieję, że w Pszczynie też. Teraz raczej zachmurzone, chociaż ciepło, słonko słabo widoczne. Już byś się dzisiaj u nas nie opaliła
Tak, wszystko na raz kwitnie : i tulipany, i kwasoluby, i róże powolutku zaczynają...

Dziwne, że ich nie popali, jak tak podlewa...