Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 11:50, 19 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Czyli jak tak chwalisz tę różę i to, że żółta jest to i mi odpowiada...zapiszę sobie i może jeszcze w tym roku zamówię, żeby jesienią porządnie się ukorzeniła.... zamiast tej pnącej w żółto niebieskim zakątku posadzę....ale na pewno nie z lawendami
U mnie w tym roku Louiska jakoś kiepsko kwitnie, czerwiec i jakoś koniec lipca jeden kwiat...nie wiem z czego to wynika...ale w końcu New Dawn się ogarnęła ciut....szału nie ma, ale już nie choruje....
U mnie maliny w cieniu są, więc nie cierpią podczas suszy tak mocno.

Ty w ogrodzie rewolucje planujesz?...niemożliwe, myślałam, że teraz już tylko odpoczywać będziesz....między pieleniem i podlewaniem oczywiściebuziaki

Tak do pasa rośnie, będzie Ci pasować taka wielkość? Z granatem, fioletem pięknie będzie wyglądać, z niebieskim może trochę mniej.
Luiski u mnie teraz przerwę mają, jeszcze nie kwitną, to trudno mi powiedzieć jak będzie. Pierwsze kwitnienie miały przyzwoite. Nie wiem od czego to tak na prawdę zależy...
Te śmieciuchy moje kwitły bardzo obficie, bardzo radykalnie M je przyciął, ale i tak Tobie obiecane, jesienią wykopię bez żalu. Tylko robotę z nimi mam, a słabo je widać zza nóg tego obrośniętego bluszczem słupa. Moje zdrowe jak byk, będziesz miała z nich pociechę, miejsce na 3 sztuki szykuj. Oby i u Ciebie się dobrze sprawowały.
To mus jest Julciu, wcale nie chcę tych rewolucji...we wrześniu będę dopiero koszty znała i wtedy zdecydujemy. Dlatego na razie nie mówię co i jak...
Za długo leżeć nie potrafię, przecież wiesz...
Kindzia 11:56, 19 sie 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu bardzo ładna ta rabata z trawami, coraz bardziej lubie trawy i dają rade w te upały. U mnie dalej susza, trochę pokropiło, wiatrem wysuszyło do reszty, chmury dzisiaj już myślałam, że będzie lał i rano będę musiała znowu podlewac już mnie zniechęca coraz bardziej. Podziwiam zapał IrenkiPozdrawiam i deszczu życzę Poczytam tez o rózach na upały bo teraz chyba tylko takie warto sadzic

Trawy faktycznie dobrze u mnie rosną, szkoda tylko, że tak późno je widać w ogrodzie. Ale wszystkiego nie można mieć przecież
U nas też się padanie skończyło i jak na razie widoków na deszczowe chmury nie ma. Przydało by się, jak w całej Polsce zresztą...

Mnie też tego czasu spędzonego na podlewaniu szkoda bardzo, na dodatek być może będziemy musieli specjalnie jechać podlać tylko...

Róże dobrze ukorzenione, te trzyletnie przynajmniej, dają radę na co dzień, dużo rzadziej trzeba podlewać niż byliny. Rzadziej a intensywniej. Przynajmniej nie ma z nimi roboty z nieustannym podlewaniem.
Milka 20:13, 19 sie 2015

Jestesmy umowione co chcesz z mojego ogrodu?
JulkAd 20:54, 19 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Tak do pasa rośnie, będzie Ci pasować taka wielkość? Z granatem, fioletem pięknie będzie wyglądać, z niebieskim może trochę mniej.
Luiski u mnie teraz przerwę mają, jeszcze nie kwitną, to trudno mi powiedzieć jak będzie. Pierwsze kwitnienie miały przyzwoite. Nie wiem od czego to tak na prawdę zależy...
Te śmieciuchy moje kwitły bardzo obficie, bardzo radykalnie M je przyciął, ale i tak Tobie obiecane, jesienią wykopię bez żalu. Tylko robotę z nimi mam, a słabo je widać zza nóg tego obrośniętego bluszczem słupa. Moje zdrowe jak byk, będziesz miała z nich pociechę, miejsce na 3 sztuki szykuj. Oby i u Ciebie się dobrze sprawowały.
To mus jest Julciu, wcale nie chcę tych rewolucji...we wrześniu będę dopiero koszty znała i wtedy zdecydujemy. Dlatego na razie nie mówię co i jak...
Za długo leżeć nie potrafię, przecież wiesz...

Po prostu clematis puszczę swobodnie na pergolę, ścisku nie będzie....on dość obficie kwitnie, a jak do pasa no to faktycznie będzie ok...może dosadzę jakieś pnącze z drugiej strony....mówisz, że do fioletu bardziej niż do niebieskiego, a no to jeszcze jedna eksmisja z tamtego miejsca mnie czeka...

New Dawn po prostu puszczę po tej samej stronie co ta obecna rośnie...jej nie przeszkadza ciut cienia, a przynajmniej zawsze jakiś kwiat ma. Do śmiecenia się przyzwyczaiłam....ile te 3 sztuki u Ciebie miejsca zajęły?
No to czekam na info w sprawie ewentualnej rewolucji. Buziaki
Kindzia 11:14, 21 sie 2015

Milka napisał(a)
Jestesmy umowione co chcesz z mojego ogrodu?

Bardzo się cieszę Irenko, że przyjedziecie Nic nie chcę, nie mam gdzie...
Kindzia 11:54, 21 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Po prostu clematis puszczę swobodnie na pergolę, ścisku nie będzie....on dość obficie kwitnie, a jak do pasa no to faktycznie będzie ok...może dosadzę jakieś pnącze z drugiej strony....mówisz, że do fioletu bardziej niż do niebieskiego, a no to jeszcze jedna eksmisja z tamtego miejsca mnie czeka...

New Dawn po prostu puszczę po tej samej stronie co ta obecna rośnie...jej nie przeszkadza ciut cienia, a przynajmniej zawsze jakiś kwiat ma. Do śmiecenia się przyzwyczaiłam....ile te 3 sztuki u Ciebie miejsca zajęły?
No to czekam na info w sprawie ewentualnej rewolucji. Buziaki

Tak mi się wydaje, że bardziej intensywny kolor niż niebieski będzie z nią lepiej wyglądał, to taki intensywny żółty. Nawet szukałam jakiegoś zdjęcia oddającego jej kolor, ale mi cierpliwości brakło...i zobaczyłam, że przy pierwszym kwitnieniu przekwitała inaczej niż po drugim...na różowo prawie...a teraz kremowo...

3 sztuki mam posadzone dość gęsto, co jakieś 50 cm...wyłaziły w tym roku na wszystkie strony...ja wiem na pewno, te trzy ponad dwa metry szerokości miały, chyba więcej nawet...dzisiaj jadę podlać, nie ma kto, Grześ do późna pracuje, to zmierzę ile miejsca zajmują.

Zobaczymy czy ta rewolucja do skutku dojdzie...jak mi zaśpiewają z 5 tysi, to dam spokój...
Milka 12:12, 21 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Bardzo się cieszę Irenko, że przyjedziecie Nic nie chcę, nie mam gdzie...

A drzewko jakieś dla cienia????
Milka 12:13, 21 sie 2015

Zobaczymy czy ta rewolucja do skutku dojdzie...jak mi zaśpiewają z 5 tysi, to dam spokój...

cos znowu wymyśliła, że az tyle kasy!
Kindzia 12:18, 21 sie 2015

Milka napisał(a)

A drzewko jakieś dla cienia????

Drzewka Ci się same sieją???
Nic nie przywoź, na Was czekam
Kindzia 12:18, 21 sie 2015

Milka napisał(a)

cos znowu wymyśliła, że az tyle kasy!

Pokażę Ci jak przyjedziecie.