Bluszcz rośnie pełne 3 lata i zaczyna spełniać swoją rolę wreszcie. Wiosną go przyciąć muszę na róże mi włazi.
Usiłowałam sobie przypomnieć co to za carex-y tam rosną...i wygrzebałam carex morrowii 'Ice Dance'.
No, pięknie świeci, pali się. Nie potrafię pokazać jak to na prawdę wygląda w słońcu
Julcia, przecież wiesz, że zawsze Ci chętnie pomogę, jeżeli tylko będę potrafiła. Wal jak w dym.
Na plewienie to się szykuję, może niekoniecznie u Ciebie, pogoda się klaruje
A na krzaku jeszcze dłużej kwiaty trzyma, będzie Pani zadowolona
Ne zwracam uwagi na literówki, da się przeczytać ze zrozumieniem, nie martw się.
Róże w ogrodzie musowo muszą być! Na początek weź się za te łatwiejsze, żeby się nie zniechęcić jak plamistości dostaną, ale jak je skoczek obsiądzie. U mnie właśnie skoczek sobie ssie liście i zastanawiam się, czy jeszcze warto oprysk zrobić...
Prawie na wszystkich franca siedzi...w czerwcu ich praktycznie nie było u mnie, teraz (!) sobie odbijają.
Najważniejsze, że nie jest łysa Trawy u mnie dobrze rosną, rozplenice muszę znowu dzielić wiosną, zostawię z każdej tutaj po 1/4. Na 2 lata spokój będzie
Buksy w całej okazałości widać kiedy indziej, zimą na przykład Albo wiosną
Salonowa przedtem nie była taka zła, ale jak takie lato się powtórzy, to muszę tam mieć w większości rośliny, które radę dają...wielkie dalie nie dawały