Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Milka 11:34, 23 paź 2015

Kindzia napisał(a)

Salonowa przedtem nie była taka zła, ale jak takie lato się powtórzy, to muszę tam mieć w większości rośliny, które radę dają...wielkie dalie nie dawały

No widzisz jakie mój M wywołuje zamieszanie

Nie mówię, że była złą, było pięknie, ale ta susza psuje...więc dlatego zmiany wymusiło..oj wywołuje
Ja mam 3 róże do przesadzenia Abraham Darby, Cathedral i jakas wielkokwiatowa i nie wiem gdzie???
JulkAd 20:37, 23 paź 2015

Miłego weekendu...odpocznij sobie po wysiłku umysłowym...buziaki i pozdrowienia
Mala_Mi 20:47, 24 paź 2015

JulkAd napisał(a)

Przyglądam się tej łezce. Chyba o tej porze roku najładniejsza chociaż może nie tak mocno kolorowa, ale robi wrażenie.... Rozplenice Ci buksy pożarły, ale tym szczotkom można wszystko wybaczyć

Chyba krakałam , że pożre buksy Ale jest cudnie..
danuta_szwajcer 22:44, 24 paź 2015

Ale piękne róże jeszcze masz, a co będziesz sadzić w salonowej? Róze może? Pozdrawiam
Kindzia 13:03, 25 paź 2015

Bogdzia napisał(a)
Mnóstwo róz Ci jeszcze kwitnie. U mnie przymrozki wszystko załatwiły a było jeszcze sporo pąków. Pozdrówka.

Kwitną Cieszą
U nas nie było jeszcze przymrozków, dalie, te które nie były na salonowej, kwitną jeszcze ładnie, może w tym roku zdążę cytrynowego Marikena zobaczyć, na razie widać zaczątki przebarwienia. Berberysy świecą

Buziaki
Kindzia 13:12, 25 paź 2015

Urszulla napisał(a)

Ha,ha. rzeczywiście wczoraj zamknęłam kompa i padłam za to rano Ci dopisuję że jestem pełna podziwu za sprzątanie rabatki pustostan zapełni się szybko jak znam Ciebie i wrzosy u Ciebie fajnie wyglądają. A załadowałaś przy okazji piękne róże, z sentymentem podchodzę do wielkokwiatowych. Pozdrawiam Wyszkoloną na maksa

Cieszę się, że salonową mam już z głowy Jeszcze jedna do przerobienia została, ale to już wczesną wiosną dopiero. Tam będzie trudniej...konwalie się rozpanoszyły, trochę targaniny będzie. I już się o lilie martwię, ile przy okazji się zniszczy

Róże...na prawdę warto je mieć w ogrodzie, do tej pory zdobią.

W mojej dziedzinie nie da się wiedzieć wszystkiego...a szkoda
Kindzia 13:14, 25 paź 2015

mirkaka napisał(a)
Ale masz jeszcze piękne róże

Oczywiście Barkarole najobficiej jeszcze kwitnie. Kwiaty trzyma już dwa tygodnie i jeszcze mnie zachwycają Candlelight zaczyna znowu
Kindzia 13:16, 25 paź 2015

Kasya napisał(a)

Wiedziałam, że przede wszystkim na nią zwrócisz uwagę

Szkoda, że taka wiotka jest. Mam nadzieję, że jeszcze zmężnieje.
Kindzia 13:27, 25 paź 2015

Milka napisał(a)

Nie mówię, że była złą, było pięknie, ale ta susza psuje...więc dlatego zmiany wymusiło..oj wywołuje
Ja mam 3 róże do przesadzenia Abraham Darby, Cathedral i jakas wielkokwiatowa i nie wiem gdzie???

Mam nadzieję na nawodnienie w przyszłym roku, to łatwiej będzie. Ale na salonowej wysokich dalii już nie przewiduję.

Dlaczego róże musisz przesadzić? Teraz dobry moment, tylko zakopcuj od razu. Ja też w tym roku róże ruszałam...nie lubię tego robić...
Kindzia 13:33, 25 paź 2015

JulkAd napisał(a)
Miłego weekendu...odpocznij sobie po wysiłku umysłowym...buziaki i pozdrowienia

Dziękuję Julciu Skarpę oplewiłam, błysk mam Opuchlaki znalazłam, żrą prymule i żurawki marmoladki. Co ciekawe, obok zaraz rosną Southern i te są nie ruszone...
Wczoraj ładnie było, słoneczko i ciepło nawet. M trawę skosił, może ostatni raz w tym roku. Dzisiaj pochmurno i chłodniej u nas. I dobrze, bo może by mnie skusiło i poszłabym opadłe liście róż zbierać

Buziolki