Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 13:43, 25 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)

Chyba krakałam , że pożre buksy Ale jest cudnie..

Pożarły...Będę je dzielić wiosną znowu...nie przypuszczałam, że tak szybko takie wielkie urosną.
Ania dziękuję, od Ciebie takie miłe słowa są szczególnie miłe
Kindzia 13:48, 25 paź 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale piękne róże jeszcze masz, a co będziesz sadzić w salonowej? Róze może? Pozdrawiam

Na salonowej są dwie róże, jeżówki, orliki, sasanki, lilie...zostało miejsce na niskie dalie. Chyba nic więcej się tam nie zmieści Danusiu. Nie przewiduję więcej róż i mam nadzieję, w nornice mi na razie darują i nie obeżrą następnych krzaków...karmię te gadziny odpowiednio, a one ciągle do mnie przyłażą z pola
Macham
Kindzia 13:56, 25 paź 2015

W zeszłym tygodniu bardzo uważnie oglądałam moje Zebriunusy i ani jednego zawiązka kłosa...a w zeszłym roku kwitły. Tym bardziej podobały mi się kwitnące trawy koło hotelu, w którym teraz byłam. I te krwiste kolory bergenii chyba...

Kindzia 14:00, 25 paź 2015

Ale wczoraj odkryłam zaczątki na moich Zebrinusach Może zdążą się wykłosić jeszcze

jarząbkowi już niewiele liści zostało, ale świecąąąąą...już się cieszę, jak urośnie Granatowy tojad jednak się zdecydował i zakwitł

Do Was i reszta później, obowiązki wzywają.
JulkAd 20:04, 25 paź 2015

U mnie też jakoś zebrinusy leniwe w tym roku, a też w ubiegłym kwitły...może ta susza jednak i na nie podziałała....
...a ta trawa obok hotelu z tymi białymi kwiatami, to pampasowa?...na taką wygląda, ale fajna...

I jarząb ślicznie się przebarwia...wcale się nie dziwię, że się z takiego nabytku tak cieszyłaś...wart tego

Buziam

edit: w korzeniach te opuchlaki znalazłaś?....w żurawkach?....hm, to chyba nie był dobry pomysł, żeby u mnie przed obgryzionym rodkiem posadzić swoje żurawki
Milka 12:42, 26 paź 2015

Ale się cieszę, że zakwitną, jupi
Jarząbek, to strzał w 10
Super to miejsce na szkolenie i na dodatek kwitnie tam pampasówka, pytałaś może kogo, o nazwę?
Tojad mało mi znany, podziwiam u ciebie buziaki
Milka 12:44, 26 paź 2015

Kindzia napisał(a)

Mam nadzieję na nawodnienie w przyszłym roku, to łatwiej będzie. Ale na salonowej wysokich dalii już nie przewiduję.

Dlaczego róże musisz przesadzić? Teraz dobry moment, tylko zakopcuj od razu. Ja też w tym roku róże ruszałam...nie lubię tego robić...

Bo źle posadziłam, zarosły je piwonie i wilczomlecz, muszę zrobic porządek z tym.
A tak dumam, może tu gdzie winogrona dać je, bo zostawimy tylko 1 winogron, łuki znikną...dumam na razie.
Kindzia 14:00, 26 paź 2015

JulkAd napisał(a)
U mnie też jakoś zebrinusy leniwe w tym roku, a też w ubiegłym kwitły...może ta susza jednak i na nie podziałała....
...a ta trawa obok hotelu z tymi białymi kwiatami, to pampasowa?...na taką wygląda, ale fajna...

I jarząb ślicznie się przebarwia...wcale się nie dziwię, że się z takiego nabytku tak cieszyłaś...wart tego

Buziam

edit: w korzeniach te opuchlaki znalazłaś?....w żurawkach?....hm, to chyba nie był dobry pomysł, żeby u mnie przed obgryzionym rodkiem posadzić swoje żurawki

Chyba pampasowa, nie wiem. Myślę, że tam przetrwa, to patio hotelu. I chyba młodziak jeszcze, bo nie jest taka duża.

Takiego jarząbka Julciu u siebie też zmieścisz

Może i susza, w zeszłym roku się wcześniej wykłosiły. Ale cieszę się, że w ogóle są Jeszcze mi się kłoski u ML marzą...

Tak, w korzeniach. Plewiłam skarpę i mi pierwiosnki, i marmoladkowe żurawki w rękach zostały...to zaczęłam grzebać. I są. Ale rabanu nie robię, za radą Bogdzi. Tragedii nie ma, najwyżej żurawki na carexy wymienię i po krzyku. Byle mi się za rodusie nie wzięły te białe tłuściochy...bo nie wybaczę
Kindzia 14:03, 26 paź 2015

Milka napisał(a)
Ale się cieszę, że zakwitną, jupi
Jarząbek, to strzał w 10
Super to miejsce na szkolenie i na dodatek kwitnie tam pampasówka, pytałaś może kogo, o nazwę?
Tojad mało mi znany, podziwiam u ciebie buziaki

Ja też, jeszcze mi tylko kwitnących ML do szczęścia potrzeba...ale Pszczyna to nie Wrocław, to się nie napalam

W bardzo przyzwoitym miejscu to szkolenie nam teraz zrobili Nie znalazłam tam osoby odpowiednio zorientowanej, nawet nie wiedzieli czy im ta bordowa rozplenica zimuje...

Mam tojady białe i niebieskie. Kwitną w zupełnie różnych porach (lipiec i wrzesień), jak się rozrosną będę o Tobie pamiętać Irenko.
Kindzia 14:05, 26 paź 2015

Milka napisał(a)

Bo źle posadziłam, zarosły je piwonie i wilczomlecz, muszę zrobic porządek z tym.
A tak dumam, może tu gdzie winogrona dać je, bo zostawimy tylko 1 winogron, łuki znikną...dumam na razie.

Kule...znowu robota Nie lubię przesadzać róż...

Na pewno wymyślisz im dobre miejsce, zresztą u Ciebie będą dobrze w każdym miejscu rosły. Rękę masz i miejsce dla roślin przyjazne.