Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Urszulla 19:56, 19 mar 2016

Kasiu, o oknach dziś myślałam. Ale na myśleniu się skończyło bo coś po mnie chodzi od kilku dni i sił mi brakuje. Za to obfociłam co za oknem wystaje z ziemiha,ha...u Ciebie pełnia doskonałości, orginalne w kolorze te krokuski budyniowe
Kindzia 20:00, 19 mar 2016

eee_taam napisał(a)

ja się nie przejmuje ......mam swój plan ... idzie wg planu sanepidu sie nie spodziewam wiec sama rozumiesz

Ważne, że Ci nie przeszkadza. Mnie męczy leżąca robota. Lubię zrobić i mieć spokój. Potem ja leżę dopiero Ja po prostu jestem specyficzny typ
Kindzia 20:06, 19 mar 2016

Bogdzia napisał(a)
Piękną masz wiosne i w ogrodzie i na oknach. U mnie jeszcze daleko do takiego stanu , kto wie czy do świąt zdążę, ale sie tym nie przejmuję. Pod moim lasem może ze dwa ludzie w swieta przejdą to obgadywac nie bedą a nawet gdyby to co?????????????????

Nic co robię nie robię dla ludzi Bogdziu. Nawet nieraz eMowi wypominam, że jak już miał być dom, to gdzieś w głuszy, bez spacerujących i zaglądających obok ludzi. Dla nas tylko
Lubię czysto, wszędzie. Jeszcze sił nie brakuję, a i męża mam pracowitego i skorego do pomocy. Dzisiaj wszystkie kopce z róż ściągał, ściągał, bo nie rozgarniał. Potem całą rabatę z różami doprowadzał do ładu. Z ogrodu przyszedł do domu o 16,30. I nie narzekał
Kindzia 20:08, 19 mar 2016

Mixtoorka napisał(a)
Krokuski cudne, iryski też muszę iryski jesienią nabyć, bo nie mam ani jednego. Efekty pracy są bardzo zauważalne, pięknie. Salonowa, pełna elegancja

Jak zobaczyłam pierwszy raz te irysy u Ani, to zapragnęłam Jeszcze dużo mi do takich łanów jak u niej brakuje, ale poczekam. Początek jest

Praca w ogrodzie satysfakcjonująca, zaraz efekt widać. I dlatego ją lubimy
Kindzia 20:09, 19 mar 2016

Agania napisał(a)
A gdzie Camperdownii?
O foty poproszę?....jak masz pąki będą kwiaty
Buziak

Wkleiłam przecież Ale dzisiaj cykłam jeszcze jedną fotkę. Jutro zgram.

Kwiaty??? Muszę sobie wygooglać...

Kindzia 20:13, 19 mar 2016

Gocha napisał(a)
Kasiu a jakim nawozem posypałam cebulowe i do kwaśnych ?. Czy mogłabyś zajrzeć do mnie czy dobrze zrobiłam z liliami które mi już przyszły. I jak długo mogę je trzymać w lodówce i czy może być papier śniadaniowy do okręcenia cebul ? Buziaczki

Na wszystkie rabaty sypnęłam, nie tylko na cebulowe Yara Milą. Borówki i inne kwaśne nawozem do takich właśnie. Pisało, że w marcu można już zasilać.

Ja bym już czekała na odpowiedni dzień i sadziła cebule do gruntu. U mnie ziemia nadaje się do obróbki, a za tydzień ma być 15 stopni.

Jeżeli jeszcze chcesz poczekać, to przetrzymaj je w oddychającym papierze, w chłodnym i ciemnym.
Kindzia 20:16, 19 mar 2016

Milka napisał(a)
Raport przyjety, tos się narobila, ale warto, bo krokusy ci cudowne towarzyszyly

3 dni dość intensywnie pracowaliśmy. Roboty ubyło, ale tylko część żurawek wyciepałam, tych najgorszych. Larwy były...Nowych sadzonek nie zdążyłam zrobić, następnym razem opanuję tą skarpę. I cięcie lawend jeszcze, i wykopywanie starych wrzosów. Ale już mnie widać, pocieszam się
malgorzata_s... 20:17, 19 mar 2016

Kasiu jednak poszłam do ogrodu się sponiewierać bo słońce wyszło
Leżę teraz i nogami nie mogę ruszać Cudowne uczucie
Kindzia 20:17, 19 mar 2016

Madzenka napisał(a)
I po co mi o oknach przypomniałaś.....

Nooo...nie wiem
Kindzia 20:19, 19 mar 2016

Lukasz2013 napisał(a)
Witaj. Ładniutko ,czyściutko i wiosennie. Super widoczki.

Staram się Dzięki za odwiedziny Łukasz Dzisiaj o Tobie z Małgosią rozmawiałyśmy