Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

bdan 08:10, 04 mar 2015

Kasiu tez już bym chciała wiosnę i ciepełko. U mnie jeszcze żadne opryski nie zrobione.
Gabrysia_ 08:11, 04 mar 2015

Kasiu ,ale już bliżej niż dalej i tego się trzymajmy!
Buziaki i miłego dnia życzę
Kindzia 08:20, 04 mar 2015

bdan napisał(a)
Kasiu tez już bym chciała wiosnę i ciepełko. U mnie jeszcze żadne opryski nie zrobione.

Stęsknione już jesteśmy Słoneczka potrzeba, żeby grzbiet ogrzało U mnie Promanal już był w ruchu, ale zmyło. Czekam na dobrą pogodę na Miedzian, na razie się słabo zanosi...
Kindzia 08:22, 04 mar 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Kasiu ,ale już bliżej niż dalej i tego się trzymajmy!
Buziaki i miłego dnia życzę

Tak Gabrysiu, na jutro jest nadzieja. Teraz bardzo ciemno i ponuro...nie zachęcająca pogoda. A ja się za leżankami oglądam, M mi w tamtym roku rozwalił moją ulubioną...trochę mi to oglądanie pomaga na chandrę zimową
malgorzata_s... 14:12, 04 mar 2015

U mnie nasypało na nowo tyle co wczoraj
Kindzia 10:01, 05 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie nasypało na nowo tyle co wczoraj

Wczoraj jak wracałam z pracy - wiosna...dzisiaj rano biało było, ale się kończy
Kindzia 09:25, 08 mar 2015

Wczoraj pierwszy dzień ogrodowy. Trawy ścięte, hakuro skrócone, trochę posprzątane. Popryskane buksiki. Za tydzień hortki tniemy.

Sporo już wychodzi z ziemi, nawet jeżówki Wszystkie róże Austina, te golasy, sadzone jesienią, dają oznaki życia, co cieszy mnie bardzo .

Wiosennie...

Kindzia 09:26, 08 mar 2015

ewsyg 09:33, 08 mar 2015

Fajnie już u Ciebie. Piszesz, że będziesz hortki cięła. Ja chodzę koło nich i mnie rączki swędzą, ale się wstrzymam do momentu aż będą lepiej wypaczone. Moje wyglądają jeszcze na śpiące. U mnie ładnie ruszyły powojniki, trochę się o nie boję. Jak się maja Twoje pociechy, nowo narodzona i skaczącą-fruwająca? Pozdrawiam Kasiu.
Kindzia 09:37, 08 mar 2015

Jedna hortusia przycięta, Mega Pearl, cztery patyczki uzyskane do ziemi wetknęłam...a nóż widelec coś z nich będzie Resztę hortek na Anię czeka, do przyszłego tygodnia, patyczki będzie ukorzeniać. Za tydzień do przeprowadzki do siostry szykują się moje kloniki Golden Globe. Nie ma u mnie miejsca, w którym nie przypalało by je słońce, trudno Nowe miejsce znajdą również w tym roku moje turzyce palmowe i hosty. Mam w planie posadzenie trzech Umbr i czterech Lariss. Muszę przesadzić odętki i tojady. Coś trzeba zrobić z wąską rabatą pod siatką, pomysłu w dalszym ciągu brak. Muszę przesadzić żywopłocik buksikowy na salonowej, ale najpierw musi się zebrać po grzybie. Trzeba wywalić barwinka ze skarpy...trochę planów mam

A przede wszystkim czekam na ustanie przymrozków (dzisiaj rano trawa biała znowu), uruchomienie ciurkadełka...pusto na razie. Figo się cieszy z wiosny, lata jak opętany...

Dzisiaj piękne słoneczko!!!

Miłego dnia