Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Milka 11:10, 28 wrz 2016

No to też masz roboty ja część liliowców i lilii tez wiosną, bo nie da się do nich dostać. O plewieniu nawet nie myślę, jedynie, gdzie zmiany to od razu plewię, reszta niech czeka.
U nas mały też z jedzeniem okropny. Jak mówiłam, postny, gotowany makaron
Bardzo zadowolona jestem z Dronning Ingrid, u ciebie też kwiatostany widziałam.
Cynie mam i ja, ostatni rzut na matę było sianie, ale są, tylko w bezsensownych miejscach, póki kwitną, zostają, a za rok już nie posieję, może gdzieś inne miejsce wyszukam. Tez już zaczynam wyrzucac sporo siewek, z każdych roślin, bo inaczej bajzel.
Kindzia 11:21, 28 wrz 2016

Lilie będę przesadzać jak już zielone pióropuszki widać będzie, wtedy tam jeszcze pustawo mam i się da. Sadzonki cynii dostałam od Bogusi i tak się ładnie rozrosły, nie będę ich przecież teraz wyrywać, żeby się do lilii dokopać.
Tak, ten suchy makaron też mam w bliskiej rodzinie, mówiłam Ci. Koniec świata z tym dziecięcym jedzeniem...
Moje Droning młode jeszcze, ale już je widać. Zresztą mam nabałaganione tam, na tej rabacie, za wysokie rozchodniki tam rosną, muszę je stamtąd zabrać wiosną, rozszalały się Nawet myśleć nie chcę ile muszę ułagodzić...bo mi ochota przejdzie
U Ciebie obfitość siewkowa, nie do ogarnięcia tak od razu, masę dobra masz Możesz sklep z sadzonkami zakładać
Jakbyś jeszcze pomoc do ogrodu znalazła...oszczędzaj się Irenko!
Rench 12:15, 28 wrz 2016

Piękny masz ogród o każdej porze roku.
Tam gdzie teraz rosną dalie co masz wiosną ?
lojalna_ 08:31, 29 wrz 2016

Kaska ale widoki oczopląsu mozna dostac ale serce me skradła buzka w blond włoskach ktora zawsze taka fotogeniczne zalotna. ))

Z sadzeniem to chyba złoty medal dla Was pierwsi byliście. Jak sie prace posuwają ?
Kindzia 08:43, 29 wrz 2016

Rench napisał(a)
Piękny masz ogród o każdej porze roku.
Tam gdzie teraz rosną dalie co masz wiosną ?

Jeszcze zielono i kwitnąco Dziękuję

Róże, lilie, orliki, sasanki, hiacynty. To wszystko jest między. Na dalie zostawiam miejsce. Potem dalie zagłuszają praktycznie na maxa. Teraz róże i jeżówki walczą...dlatego muszę ograniczyć ilość dalii. Zostawię tylko ze 4 wysokie pełne i posadzę jak najbliżej domu. Środek chcę jeżówkami uzupełnić. Też kwitną od lipca, a roboty z nimi zdecydowanie mniej.
Kindzia 08:48, 29 wrz 2016

lojalna_ napisał(a)
Kaska ale widoki oczopląsu mozna dostac ale serce me skradła buzka w blond włoskach ktora zawsze taka fotogeniczne zalotna. ))

Z sadzeniem to chyba złoty medal dla Was pierwsi byliście. Jak sie prace posuwają ?

Kwiatowo mam
Marcysia...jednorazowe wydanie Dzisiaj mam z nią dyżur popołudniowy Da mi w kość

Myślę, że pierwsi, ale to Rysiu się pospieszył, ja bym to zawlokła do Zabrza i sadziła teraz w sobotę. Ale już rośnie. I dobrze
lojalna_ 09:14, 29 wrz 2016

Kaska jak patrze na te foty to czuje jaka u mnie nuda ......

Rozchodniki w tym roku moja milosc ))) potrzebuje ))))
violka171 09:58, 29 wrz 2016

Kindziu
Irenko
ja na szczęście nie znam i nie mam problemu z jedzeniem u dzieci,moje Krasnalki pochłaniają prawie wszystko,im więcej zieleni tym lepiej
ostatnio otworzyłam słoik z kiszonymi ogórkami działkowymi
to sie kłociły o czosnek bo jedna wiecej ząbków wygrzebała ze słoika hi hi
Kindzia 10:46, 29 wrz 2016

lojalna_ napisał(a)
Kaska jak patrze na te foty to czuje jaka u mnie nuda ......

Rozchodniki w tym roku moja milosc ))) potrzebuje ))))

Trochę koloru dodaj Jolcia

Przyjeżdżajcie w niedzielę do Pszczyny, to sobie ukopiesz Poważnie mówię
Kindzia 10:48, 29 wrz 2016

violka171 napisał(a)
Kindziu
Irenko
ja na szczęście nie znam i nie mam problemu z jedzeniem u dzieci,moje Krasnalki pochłaniają prawie wszystko,im więcej zieleni tym lepiej
ostatnio otworzyłam słoik z kiszonymi ogórkami działkowymi
to sie kłociły o czosnek bo jedna wiecej ząbków wygrzebała ze słoika hi hi

Matko i córko...niesamowite co piszesz...czosnek też szamają??? Masz super!!! Mój syn też okropnie jadł, było mi wstyd zakładać mu krótkie spodenki, bo nogę w kolanie miał grubszą niż w udzie...jak koń wyścigowy...a teraz ma 190 cm i waży 86 kilo