Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 09:29, 03 paź 2016

BasiaLT napisał(a)
Kasiu przecudnie u ciebie, kolory i tyle kwiatów jakby to była połowa kąta a nie październik.

U mnie musi kwiatowo być Zawsze mam co do wazonu w Zabrzu zabrać Wy macie na co dzień kwiaty, ja muszę się wspomóc ciętymi...

Jeszcze złocienie nie w pełni się rozwinęły. Jak nie przymrozi w nocy, to jeszcze kwiaty będą. Dalii też mam obfitość, bo róż nie ruszam, liście mają w większości brzydkie. Jeszcze zapomniałam o jednym wyjątku zdrowym wśród róż Austina u mnie. William Morris też zdrowiutki, nie kwitnie, ale pąki ma już do kwitnienia. Myślę, że jeszcze pokaże kwiaty
Kindzia 09:31, 03 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Pozdrawiam Kindziu, witam się oficjalnie, w czerwcu podglądałam fotki ze zjazdu cichaczem
Tą rabatę pod oknami masz niezwykle urokliwą!

A czemu cichaczem??? I tak blisko masz, dlaczego nie byłaś??? Ewcia z Gdańska przyjechała...

Salonowa z wysokimi kwiatami musi być, mam ją zaraz za oknami
Dziękuję
Kindzia 09:33, 03 paź 2016

Rench napisał(a)
Moje tojady już dawno ścięłam,bo przekwitły,a Twój dopiero zaczyna?
Rozplenice w donicach zjawiskowe

Te granatowe późno u mnie kwitną, zawsze. Kiedyś miałam też białe, które w lipcu kwitły.
Udał się prezent, bardzo mi się podoba
Kindzia 09:36, 03 paź 2016

Basilikum napisał(a)
Piekne ogrodowe migawki kwitnacego zebrinusa i ja nie widzialam

A Zajac u sasiadow to moze wielkanocny Zajac (Osterhase)

Drugi raz mi Zebrinusy zakwitły Ciekawe czy zdążą rozwinąć kwiatostany, bo pogoda nam się diametralnie zmieniła - późną jesień mamy w tym tygodniu

Mam nadzieję, że tego zajączka nie zjedzą...ja bym nie zjadła!
Milka 10:21, 03 paź 2016

Twoim zebrinusom dobrze u ciebie, mają słońce i wilgoć, aura ciepła, to i zakwitły, u mnie raz tylko kwitły. Mają fajne te kwiatostany, jak karbowane włosy. Róże piękne, ogród zieloniutki, a zając to mega niespodzianka, oby nie zjedli
U nas od wczoraj tez pad, ale powiem ci, ziemia taka sucha, to niech pada, ciut od roboty się odpocznie
Kindzia 10:42, 03 paź 2016

Milka napisał(a)
Twoim zebrinusom dobrze u ciebie, mają słońce i wilgoć, aura ciepła, to i zakwitły, u mnie raz tylko kwitły. Mają fajne te kwiatostany, jak karbowane włosy. Róże piękne, ogród zieloniutki, a zając to mega niespodzianka, oby nie zjedli
U nas od wczoraj tez pad, ale powiem ci, ziemia taka sucha, to niech pada, ciut od roboty się odpocznie

Tylko raz? Oooo, jakam dumna Cieszą mnie te miotełki u niego

Żebyśmy się dobrze zrozumiały : kwiaty róż piękne, reszta róży do bani. Nauczyło mnie to lato profilaktykę bezwzględnie stosować.
W sobotę rano nawadnianie u nas szło, to nie było tragicznie, ale deszcz potrzeby bardzo. Też nie narzekam, że pada...ale zimno. Człowiek do słoneczka ciepłego przyzwyczajony
Chyba jednak jeszcze jesienią będziemy zatokę śmietnikową likwidować, M już emeryt na 100%, to czas jest. Chyba, że pogoda nie pozwoli...chciałabym jednak te Malepartusy na docelowe miejsce posadzić przed zimą
Luki 11:06, 03 paź 2016

No z zająca to się mega uśmiałem gdybym zobaczył taki widok przez okno to miałbym podejrzenia o dosypanie mi czegoś do obiadu
Pogoda ma ponoć wrócić... w sumie to mnie zastanawia bo o to nie pytałem, przed bramą też będziesz rabatę robić czy zostawiacie ją jako otwieralną bo przy wersji z większą rozróbą z tego co pamiętam chcieliście z niej zrobić stałe ogrodzenie.
Gocha 12:08, 03 paź 2016

Kasiu u nas też od dzisiaj zimniej i w końcu pada . Sucho już było strasznie nawet nie mogliśmy sadzić roślin bo sie nie dało wykopać dołka. A ja jeszcze bedę musiała sporo cebulek posadzić bo niestety nie dotrzymałam słowa danego sobie że na cebulowe w tym roku nie patrzę . Miałam zakupić tylko irysy żyłkowane i krokusy ,czosnki Krzysztofa. I te właśnie zamówiłam . Ale niestety tulipany się przypałętały. A ostatnio była przecena cebul w L. i szkoda było nie skorzystać bo np. czosnki głowkowate i tulipany van Eijk po 2,50 za paczkę- 12 sztuk tulipanów. I teraz oczywiście mam zagwozdkę gdzie to wszystko wsadzę. A tym bardziej że tulipany muszę posadzić w koszyczkach bo nornice grasują u mnie. Buziaczki A u Ciebie jak zwykle cudownie
Milka 12:13, 03 paź 2016

Kindzia napisał(a)

Tylko raz? Oooo, jakam dumna Cieszą mnie te miotełki u niego

Żebyśmy się dobrze zrozumiały : kwiaty róż piękne, reszta róży do bani. Nauczyło mnie to lato profilaktykę bezwzględnie stosować.
W sobotę rano nawadnianie u nas szło, to nie było tragicznie, ale deszcz potrzeby bardzo. Też nie narzekam, że pada...ale zimno. Człowiek do słoneczka ciepłego przyzwyczajony
Chyba jednak jeszcze jesienią będziemy zatokę śmietnikową likwidować, M już emeryt na 100%, to czas jest. Chyba, że pogoda nie pozwoli...chciałabym jednak te Malepartusy na docelowe miejsce posadzić przed zimą

Możesz być dumna
U mnie róże traktowane po macoszemu, sa bo są, ale nie mam żadnych problemów, plamistości nie ma, grzyba nie ma, liście zdrowe, jedynie część obżarta przez gąsienice, ścięłam gdzie żerowały i tyle.
Niższe temperatury mnie aż tak nie drażnią, ale ten krótki dzień już bardzo.
O rany, no to emeryt w Pszczynie, a ty hulaj dusza, luz na total żartuję
Mój posadzony, ale te trawy takie mizeroty, że smiac się chce, oby za rok masy nabrały.
kamila66 12:17, 03 paź 2016

Piękna rozplenica
Sąsiedzi mają dobre serce