Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 10:18, 27 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

U mnie troszke w dzień ale tylko tyle by nie dało się pracowac a rh nadal sucho mają.

Czyli u Was tak samo było. Za to od rana pada sobie u nas systematycznie i regularnie Przyda się.
Kindzia 10:19, 27 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu u Cierniaka te Umbry na 2 m szczepione są Buziaczki

To ni w pięść, ni w oko...jedna na wys.2,2 -2,3 m mi potrzebna i dwie na wys.1,7 m...

Dzięki, że pamiętałaś
Milka 10:48, 27 mar 2015

Kindzia napisał(a)

A nie odkopywałam spod trocin...nie wiem. Podleję troszkę od czasu do czasu i tyle. Dobrze, że mi o nich przypomniałaś, muszę jutro znowu podlać.

Ja miałam w tamtym roku takie marne dalie, część mi się zniszczyła i nie wiem dlaczego

Ja prosto do gruntu wsadzę, zwykle robię to w weekend majowy.

To chyba najlepsza pora może podobnie zrobię, bo dokupiłam nowe odmiany, tylko dumam gdzie w tym roku posadzić, jednak one lubią wilgoć i chyba juz wymyśliłam, posieję do nich też różowe astry igiełkowe-wersja mini, bo dokupiłam różowe igiełkowe dalie
czasami tak z nimi jest, rok temu najlepiej u mnie rosły te wysiane z nasion, niziutkie
Kindzia 10:57, 27 mar 2015

Milka napisał(a)

To chyba najlepsza pora może podobnie zrobię, bo dokupiłam nowe odmiany, tylko dumam gdzie w tym roku posadzić, jednak one lubią wilgoć i chyba juz wymyśliłam, posieję do nich też różowe astry igiełkowe-wersja mini, bo dokupiłam różowe igiełkowe dalie
czasami tak z nimi jest, rok temu najlepiej u mnie rosły te wysiane z nasion, niziutkie

Wyobraź sobie Irciu, że dalie u mnie rosną na najsuchszej rabacie, bo nad drenażem. I większość wielkich mam. Dobrze im tam, czasami tylko w czasie upałów, po tygodniu naszej nieobecności tam, lekko zwiędnięte są. Ale szybciutko po obfitym podlaniu się podnoszą. Lubię dalie, wiesz zresztą

Dostałam od Mariolki taką piękną złotą dalię jesienią i nasionka różnych dalii przy okazji. Pierwszy raz będę je siała. One potem bulwy tworzą?
anna_g 20:26, 27 mar 2015

Tu sasanki tam sasanki ... a ja całkiem zapomniałam że w zeszłym roku posadziłam... muszę jutro luknąć czy aby wyłażą... bo że nie kwitną to pewne dzisiaj trochę popadało u nas... jutro ponoć trochę lepsza pogoda to porobisz w ogródeczku pewnie
Ja tam na dwie godzinki jak najbardziej wyłażę na ogród - codziennie choroba zamiast okna myć i sprzątać przed świętami to mnie po ogrodzie goni... ale jak się opanować jak się ciepło robi i wiosennie... Miłego weekendu
Urszulla 18:25, 28 mar 2015

Kasiu, pierwsze dni wiosny nas rozpuściły swoim ciepłem. Zdążyłam połowę hortek bukietowych przyciąć i tyle.
Kindzia 19:37, 28 mar 2015

anna_g napisał(a)
Tu sasanki tam sasanki ... a ja całkiem zapomniałam że w zeszłym roku posadziłam... muszę jutro luknąć czy aby wyłażą... bo że nie kwitną to pewne dzisiaj trochę popadało u nas... jutro ponoć trochę lepsza pogoda to porobisz w ogródeczku pewnie
Ja tam na dwie godzinki jak najbardziej wyłażę na ogród - codziennie choroba zamiast okna myć i sprzątać przed świętami to mnie po ogrodzie goni... ale jak się opanować jak się ciepło robi i wiosennie... Miłego weekendu

A może zaczynają kwitnąć? Moje sasanki zaczynają

Dzisiaj trochę roboty ogrodowej zrobione znowu, we dwójkę dobrze się robi i szybciej roboty ubywa Ale żurawki nie ruszone znowu...

Dobrze masz, że codziennie skubnąć możesz. My w weekend zawsze z wywieszonym ozorem...a i tak ciągle masa do zrobienia...

Miłego Aniu
Kindzia 19:38, 28 mar 2015

Urszulla napisał(a)
Kasiu, pierwsze dni wiosny nas rozpuściły swoim ciepłem. Zdążyłam połowę hortek bukietowych przyciąć i tyle.

Dzisiaj u nas to specjalnie ciepło nie było. Po 16,00 zeszliśmy "z pola", bo zmarzliśmy już okropnie. Zdążysz ciachnąć wszystkie, nie stresuj się, powolutku i po troszeczce
boguslawa_ma... 19:42, 28 mar 2015

Kasiu agrest kupiłaś?
Kindzia 19:49, 28 mar 2015

Rano do Kapiasa pojechaliśmy po krzewy owocowe. Ale o drzewa się pytałam, bo ciągle nie wiedziałam co przy Umbraculiferze posadzić. A Umbry już ruszyły, można kupować...i skończyło się na 3 Umbrach. Jedna szczepiona na 2,2 m, dwie na 1,9 m. M sadził, ja róże cięłam. I jak zobaczyłam posadzone...za mało ich, szpalerek będzie ładnie wyglądał. Trzeba dokupić...może w poniedziałek wolne sobie w pracy zrobię i załatwimy to do końca...

3 borówki, 2 agresty i 1 porzeczka też posadzone. Już rosną. Kwiatki na rozsady wysiane, Imperaty też wreszcie obcięłam...a żurawki dalej paskudnie brzydkie na mnie czekają...

Wiosna pełną gębą już jest, chociaż jak zobaczyłam łubiny u Irenki...u mnie ma wielkość naparstka

Teraz już fotki tylko.