Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Mala_Mi 23:10, 29 mar 2015

Kasiu... miodunki Twoje zakwitły Ciumki zostawiam Trochę obrazków obejrzałam.. reszta na gorsze czasy (w lepszych nie mam na nic czasu )
Kindzia 13:37, 31 mar 2015

paniprzyroda napisał(a)
Wiosna u Ciebie pędzi, zakupy widać udane. Dalie z nasion też tworzą bulwy, można je potem spokojnie wykopać i przechować, nie potrzeba siać co roku, oczywiście jeśli jest miejsce. Powiększą tylko objętość krzaczka w następnym sezonie.

Dziękuję Mariolko Czy pamiętasz może jakich wysokich dalii przysłałaś mi nasiona?
Kindzia 13:38, 31 mar 2015

popcorn napisał(a)
Jaka wiosna! Piesek biedny, róże = kolce przy siatce hihi pozdrawiam!

Figo tam nie chodzi...już nie chodzi, w zeszłym roku biegał wszędzie. Teraz trochę rozumniejszy
Kindzia 13:38, 31 mar 2015

Karol99 napisał(a)
Pięknie, wiosennie u Ciebie. Pozdrawiam.

Wiosenka się stara, chociaż teraz zima jej usilnie przeszkadza...
Kindzia 13:47, 31 mar 2015

Milka napisał(a)
Wspaniala wiosna u ciebie, a Figo jaki duźy! No w róże chyba nie wlazi, bo się pokluje, porzadeczek u ciebie, az milo

Nie, właściwie już kuma gdzie może chodzić, ale zdarza mu się włazić na rabaty, najczęściej na graniczącą z sąsiadami od zachodniej strony...tam za siatką kumpla ma, małego kundelka. Tratuje mi irysy!!! Róże tam mam też 3 sztuki przeniesione jesienią...ogryzł mi jeżynę...wrrrrrrrrr, lata po malinach...wrrrrrr....teraz tam mam też borówki, agresty i porzeczkę posadzone. M zrobił "piękny (!!!), czarny (!!!) parkan przeciwpsowy. Musi wymyślić inne rozwiązanie...wygląda koszmarnie!!!
Kindzia 13:47, 31 mar 2015

ewsyg napisał(a)
Widziałam smakowite zakupy. No to teraz Kasiu na owocki czekamy

Może jakieś będą już w tym roku
Kindzia 13:48, 31 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Kasiu... miodunki Twoje zakwitły Ciumki zostawiam Trochę obrazków obejrzałam.. reszta na gorsze czasy (w lepszych nie mam na nic czasu )

Fajnie
Moje też kwitną, a paskudnym stanie są, nie czyszczone po zimie...kiedy???
Kindzia 13:57, 31 mar 2015

Miałam masę zachodu z tymi moimi wiśniami Umbra...od soboty zaczęliśmy sadzić. Najpierw 3 sztuki, ale pomyślałam, że to mało i można dosadzić do drugiej bramy...to wyszło mi, że następne 3 się zmieszczą...tylko, że wtedy nie będzie mi grało...bo mam sadzone na przemian takie szczepione na 1,9 m i 2,2 m. Począwszy od "małej"...i kończył by się szpaler dużą...nie pasuje mi Czyli potrzebowałam dwie. Okazało się, że Kapias już od dłuższego czasu sprzedaje w niedzielę...pojechaliśmy dokupić, w sobotę jeszcze sporo ich zostało. I psinco, naród ruszył do zakupów i brakowało mi takiej jednej na 2,2 m szczepionej W poniedziałek pani ze szkółki zadzwoniła, że mają zakamuflowane jeszcze dwie takie...jedna moja!!! Tyle tylko, że trzeba było znowu jechać, tym razem z Zabrza. Ale mam komplet, M wczoraj sadził w towarzystwie gradu Przy okazji przykleiła się do mnie jedna piwonia drzewiasta...mam w Zabrzu, za delikatne to maleństwo listki ma żeby teraz do gruntu, mus poczekać.

Mam zdjęcia dla Bogdzi, mam zdjęcia moich posadzonych. Wieczorem będą.
anna_g 14:22, 31 mar 2015

Kindzia napisał(a)

Nie, właściwie już kuma gdzie może chodzić, ale zdarza mu się włazić na rabaty, najczęściej na graniczącą z sąsiadami od zachodniej strony...tam za siatką kumpla ma, małego kundelka. Tratuje mi irysy!!! Róże tam mam też 3 sztuki przeniesione jesienią...ogryzł mi jeżynę...wrrrrrrrrr, lata po malinach...wrrrrrr....teraz tam mam też borówki, agresty i porzeczkę posadzone. M zrobił "piękny (!!!), czarny (!!!) parkan przeciwpsowy. Musi wymyślić inne rozwiązanie...wygląda koszmarnie!!!

Oj "mamuśko" nie złość na psie dziecko ale za to ile radochy i miłościw tych jego oczętach i jak się przytula...
U mnie jest P A S K U D N I E - wieje strasznie, czasem zarzuci deszczem a czasem nawet paćkającym śniegiem... do ogrodu nie ma szans, może to i dobrze, bo pewnie bym polazła zamiast świąteczne porządki czynić
Mirka 14:29, 31 mar 2015

To się napracowałaś i efekt przyjdę wieczorkiem zobaczyć Pozdrawiam wiosennie choć za oknem deszcz ze śniegiem padazimnica