Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Milka 12:04, 31 mar 2017

Ja juz dziś po pracy lub jutro ostatnie róże tnę, uff i dam nawóz, ale jeszcze doczyszczę ciut rabaty, by nie zgarnąc nawozu
Kindzia 12:17, 31 mar 2017

eee_taam napisał(a)

pokaż jakie?

bo ja właśnie rozwalam na tych grubych pędach moje nożyce fiskars z przegubem.

PS. cos czuje, że zestaw nowych narzędzi będzie trzeba w tym roku zakupić.... zastanawiam się czy się opłaca ostrzyć sekatory i nozyce, renowacje im przepowadzać ...no i gdzie by to można było zrobić?

Tej samej firmy Justynko...Fiskars PowerGear sekator kowadełkowy. Sekatorów też używam z tej firmy...i nie ostrzę. Przy moim wiecznym cięciu sekator wystarcza mi zwykle na dwa sezony.
Ale takie zwykłe sekatory ostrzył mi kiedyś mój konserwator... I tych M używa, zresztą jemu wystarczają na więcej niż dwa sezony
Kindzia 12:20, 31 mar 2017

Milka napisał(a)
Ja juz dziś po pracy lub jutro ostatnie róże tnę, uff i dam nawóz, ale jeszcze doczyszczę ciut rabaty, by nie zgarnąc nawozu

To już końcówkę Irciu masz. Ja na pewno potnę wszystkie dziś i jutro...najlepiej jakbym dzisiaj zdążyła
U nas na nawóz tylko trawnik czeka, ale to po 10.kwietnia, po wertykulacji dopiero.
Właściwie to mi tylko plewienie skarpy wisi nie zrobione i mnie męczy...potem jeszcze przeorganizowanie tej nowej rabaty i mogę pachnieć
Milka 12:23, 31 mar 2017

Ale tobie fajnie
No u mnie potrwa to, ale tez w końcu wyjdę na prosta, po prostu mam więcej wszystkiego
Kindzia 12:31, 31 mar 2017

Milka napisał(a)
Ale tobie fajnie
No u mnie potrwa to, ale tez w końcu wyjdę na prosta, po prostu mam więcej wszystkiego

Przecież Ci cały czas mówię żebyś się nie przejmowała za bardzo, przy Twoich hektarach tak się nie da wzlizać jak u mnie Masz pięknie Irciu i tego się trzymaj!

Zapomniałam Ci powiedzieć...mam króciutkie włosy!!!
12:41, 31 mar 2017
Kindzia napisał(a)

Tej samej firmy Justynko...Fiskars PowerGear sekator kowadełkowy. Sekatorów też używam z tej firmy...i nie ostrzę. Przy moim wiecznym cięciu sekator wystarcza mi zwykle na dwa sezony.
Ale takie zwykłe sekatory ostrzył mi kiedyś mój konserwator... I tych M używa, zresztą jemu wystarczają na więcej niż dwa sezony

aaa to moje będą w tym roku 4ty sezon w uzyciu ...czyli zaczynam myslec o zakupie nowych )

PS. fiskars rydel/szpadel u mnie sie nie sprawdził zwyczajnie sie złamał ze 3 m-ce po zakupie aktualnie mam zwykły najtańszy nic mu nie dolega
12:44, 31 mar 2017
Kindzia napisał(a)

Zapomniałam Ci powiedzieć...mam króciutkie włosy!!!

ooooo ) tez mnie to ciekawi chyba musisz jakiąś fotke machnąć

bdan 12:50, 31 mar 2017

eee_taam napisał(a)

PS. fiskars rydel/szpadel u mnie sie nie sprawdził zwyczajnie sie złamał ze 3 m-ce po zakupie aktualnie mam zwykły najtańszy nic mu nie dolega

Ale na fiskarysy to chyba jest dożywotnia gwarancja
12:55, 31 mar 2017
bdan napisał(a)

Ale na fiskarysy to chyba jest dożywotnia gwarancja

tak? rydla nie reklamowałam nie przyszło mi do głowy...a to na samym poczatku ogródkowania było

moze sekatory beda ostrzyć ...bo napewno sie tepia

musze u nich na stonie poczytać ...wiadomo ze paragonów nie mam ...ale sprzęt do darmowej regeneracji chetnie bym dała ...zeby tylko oddali jak nowy
BasiaLT 13:28, 31 mar 2017

Milka napisał(a)
Ale tobie fajnie

Ja nawet nie liczę że kiedykolwiek wyjdę na prostą