Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

violka171 19:29, 27 mar 2017

Kindziu,jesienia w ogrodniczym Pani mi poleciła nawóz do Tulipków,dzis go patrze jaki to a to Yara haha taki co polecałaś na Hortki,pytanie tylko czy ten też bedzie dobry czy dokupić yara tylko do Hortek ?

jolanka 20:16, 27 mar 2017

Kindzia napisał(a)

Ach...może Ty myślisz o Asahi SL???
Stosowałam na róże golasy sadzone wiosną kiedyś. Bardzo były paskudne sadzonki...niestety, nie przyjęły się, mimo starań...

Nie, na pewno to nie to Przeszukałam cały garaz aby znaleźć jakąś nalepkę, ale niestety tam bylo inaczej napisane
Kindzia 09:31, 28 mar 2017

BasiaLT napisał(a)
Wooow ale rewolucja ogrodowa... pełen rozmach

I wcale nie zamierzona w takim stopniu
Kindzia 09:38, 28 mar 2017

Milka napisał(a)

No super, materiał od dawna czekał, ale pogoda nawalała, potem będzie tynkowanie, no bo te kamienie porozwalał, na końcu bramy, muszą być, bo inaczej stale te liście będę w garażach sprzątać
A już trzeba poprawki remontowe po zimie na domu robić, jednak te boczne ściany nie szlifujemy, będą obłożone płytkami, nie wiem jak się to nazywa; wczoraj cały dzień byli Ewa i Krzyś z Opola i tak razem dumaliśmy i tak chłopaki wymyślili
Dziś bym Chopinów nie kupowała, ale zyją i maja się super, wszystkie róże u mnie zresztą; jakos posadzisz swoje golaski, a dyżury ostatnio ciągle masz, buziaki

W tym tygodniu pogoda superowa na takie zewnętrzne roboty Szybciorem pójdzie Irciu Będzie pięknie!!!
Ja jednak myślę, że Chopiny warto mieć w ogrodzie, mimo, że idealne nie są. Ale ten wielki, dostojny kwiat wynagradza

Jak dotrą róże będę się martwić. W środę rano jadę na 3 dni do Bukowiny na szkolenie, ale ze szkolenia jadę prosto do Pszczyny, jakby co to w piątek posadzę. W wodzie R. zamoczy i poczekają. Chyba, że jeszcze nie dadzą rady wysłać w przyszłym tygodniu.

Marcysia ze mną bezproblemowo zostaje, przy okazji Kubuś się na niańczenie załapuje Teraz przerwa będzie, pogoda jest, nie zabiorę jej do Pszczyny, nic bym nie zrobiła przy niej. Nie odstępuje mnie na krok...
Kindzia 09:40, 28 mar 2017

violka171 napisał(a)
Kindziu,jesienia w ogrodniczym Pani mi poleciła nawóz do Tulipków,dzis go patrze jaki to a to Yara haha taki co polecałaś na Hortki,pytanie tylko czy ten też bedzie dobry czy dokupić yara tylko do Hortek ?

Teraz, wiosną, takim sypię. Potem daję ten specjalny do hortek.

Ciekawe jaki będzie ten, który teraz do trawnika zamówiłam, jakaś inna Yara, 50 kg...
Kindzia 09:41, 28 mar 2017

jolanka napisał(a)

Nie, na pewno to nie to Przeszukałam cały garaz aby znaleźć jakąś nalepkę, ale niestety tam bylo inaczej napisane

No, to nic innego mi do głowy nie przychodzi ułatwiające ukorzenianie...
Nie szukaj Jola, co ma być, to będzie
Dziękuję
Kindzia 14:14, 28 mar 2017

Dostałam raport z Pszczyny :

- wrzosy przycięte
- oprysk na grzyba wrzosom i bukszpanom zrobiony
- obrzeże na nowej z kostki zrobione
- kompost się przerzuca

i z Zabrza raport :

- kupiłam Yarę na trawnik
- i Sylit dla buksów
- kupiłam sekator kowadełkowy - różom zwykły sekator już nie zawsze daje radę

teraz na piątek wypada czekać
Basilikum 16:04, 28 mar 2017

ale fajnie sie u Ciebie dzieje plan ogrodowy super
Kindzia 18:52, 28 mar 2017

Basilikum napisał(a)
ale fajnie sie u Ciebie dzieje plan ogrodowy super

Iza...już bym chciała żeby było gotowe. Muszę czekać, niestety . Żeby chociaż mi się dostawa róż zgrała...
violka171 19:33, 28 mar 2017

Kindzia napisał(a)

Teraz, wiosną, takim sypię. Potem daję ten specjalny do hortek.

Ciekawe jaki będzie ten, który teraz do trawnika zamówiłam, jakaś inna Yara, 50 kg...

dziekuję Kindzia