Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

elka_ 10:36, 25 kwi 2017

Witaj Kasiu

Widzę u Ciebie sarny, bażanty, wnusie, magnolie, tulipany, szafirki, rewolucje ect. prawdziwa wiosna, pomijając kaprysy aury, które dotykają wszystkich ogrodowiczan

Pokaż swoją "łezkę"

P.S. Zdjęcia bażanta super!
Ewa777 10:52, 25 kwi 2017

całe szczęście, że nie masz strat w roślinach A czeka Cie jeszcze kwitnienie dwóch magnolii. Mój Leonard Messel też dostał mrozem po kwiatach i nie wygląda już pięknie, a Genie chyba nie zamierza kwitnąć w tej wiosny. Wszystkie pączki wyglądają na lisciowe, ale może mnie zaskoczy. Czekam na to
Wnusia słodziutka Też uwielbiam malutkie dzieci
malkul 19:08, 25 kwi 2017

Kindzia napisał(a)
Kupiłam dzisiaj szałwie różowe pod Baronessy, zastanawiałam się nad fioletem, jednak róż wygrał. Mam nadzieję, że dotrą w tym tygodniu, a w długi weekend pogoda pozwoli posadzić
Skarpa, wyplewiona w połowie ze 3 tygodnie temu znowu jest cała do roboty...rośnie intensywnie nie to, co potrzeba...

tez dumałam nad szalwią ale jednak staneło na rózowym kwieciu i posadziałm czyścca
malgorzata_s... 20:33, 25 kwi 2017

Kasiunia i co szałwia jednak będzie? Planujesz pracowity weekend majowy?
Buziak
kasia_c 21:12, 25 kwi 2017

Kindzia, przeczytałam w lawendowym że planujesz opryski. Na co teraz powinno się pryskać? Na grzyby czy mszyce?
Kindzia 07:47, 26 kwi 2017

elka_ napisał(a)
Witaj Kasiu

Widzę u Ciebie sarny, bażanty, wnusie, magnolie, tulipany, szafirki, rewolucje ect. prawdziwa wiosna, pomijając kaprysy aury, które dotykają wszystkich ogrodowiczan

Pokaż swoją "łezkę"

P.S. Zdjęcia bażanta super!

Tak, trochę tego "dobra" nas odwiedza

W łezce nie ma co pokazywać na razie, wszystko drzemiące...
Kindzia 07:51, 26 kwi 2017

Ewa777 napisał(a)
całe szczęście, że nie masz strat w roślinach A czeka Cie jeszcze kwitnienie dwóch magnolii. Mój Leonard Messel też dostał mrozem po kwiatach i nie wygląda już pięknie, a Genie chyba nie zamierza kwitnąć w tej wiosny. Wszystkie pączki wyglądają na lisciowe, ale może mnie zaskoczy. Czekam na to
Wnusia słodziutka Też uwielbiam malutkie dzieci

Prognozy nam się ciągle zmieniają. Już miałam nadzieję, że w ten weekend jednak będzie przyzwoicie, a tu widzę 1 stopień w nocy...paskudnie

Twoja magnolka młoda, to może jeszcze kaprysić, mus być cierpliwą Tak jak mój rodek Edelweiss...chyba znowu w tym roku się nie doczekam jego kwiatka

Dzisiaj mnie ręce od tej słodziutkiej wnusi bolą, wczoraj byliśmy na pogrzebie, z rąk mi nie chciała zejść
Kindzia 07:51, 26 kwi 2017

malkul napisał(a)

tez dumałam nad szalwią ale jednak staneło na rózowym kwieciu i posadziałm czyścca

Ale ja różową szałwię kupiłam
Kindzia 07:52, 26 kwi 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiunia i co szałwia jednak będzie? Planujesz pracowity weekend majowy?
Buziak

Tak, przed Baronessy. Kupiłam 21 sztuk, mam nadzieję, że starczy.
Planować to ja mogę...
Kindzia 07:56, 26 kwi 2017

kasia_c napisał(a)
Kindzia, przeczytałam w lawendowym że planujesz opryski. Na co teraz powinno się pryskać? Na grzyby czy mszyce?

Planuję, bo mam bukszpany chore, na grzyba. Tyle, że pada...muszę się wstrzelić w jakiś suchy dzień.
Potem w maju na grzyba muszę jeszcze na grzyba klona Crimson Sentry i wiąza na szpeciele. I pasowało by róże Amistarem...
Na mszyce, skoczka różanego dopiero jak się pojawią.