Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 20:08, 13 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wiedziałam że pawie przy ciurkadełku miejscowej dostaną Idealnie tam pasują
Faktycznie gadzina z tej nornicy, Figuś pogromca

Tam mi najbardziej pasują, na razie przynajmniej
Figo gniazdo rozwalił za różami na polu, nie u mnie. Ale jednak wolę, żeby nie kopał wśród róż takich dziur, tylko połowę Figusia było z dziury widać
Kindzia 20:10, 13 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)
Pięknie i kolorowo juz u Ciebie. Wnusia do kwiatków super pasuje w tym różowym kapelusiku z falbanką.Buziaki.

Właśnie się do Ciebie Bogdziu wybierałam A Ty do mnie w odwiedziny pierwsza

Jeszcze niedawno moja córka mówiła, że jak to można dziecko w samo różowe i z falbankami ubierać, Marcelinka ma 90% różowych rzeczy i falbaniaste

Pozdrawiam bardzo serdecznie Bogdziu
ewa004 20:12, 13 kwi 2015

Pozdrowionka wpadłam zostawić
Kindzia 20:18, 13 kwi 2015

ewa004 napisał(a)
Pozdrowionka wpadłam zostawić

O matko, Ewcia...jakoś mi się zgubiłaś...lecę do Ciebie!
barbara_kraj... 22:50, 13 kwi 2015

Kasiu, ciemierniki niemal identyczne. I wysokość podobna. Jak się dobrze zadomowią mogą być wyzsze. Teraz zaczęły wypuszczać nowe liście. I tak mamy szczęście, że się przyjęły, bo z reguły nie znoszą przesadzania.

Sporo prac wykonaliście. A róży szkoda.
Kindzia 08:18, 14 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Kasiu, ciemierniki niemal identyczne. I wysokość podobna. Jak się dobrze zadomowią mogą być wyzsze. Teraz zaczęły wypuszczać nowe liście. I tak mamy szczęście, że się przyjęły, bo z reguły nie znoszą przesadzania.

Sporo prac wykonaliście. A róży szkoda.

Jakoś mi się Twój ciemiernik wyższy wydawał, kwiaty bardziej stojące...moje kwiaty łebki mają zwisające, nie widać wcale jakie są piękne
Żeby nie było...cieszę się, że zakwitły, jeszcze mam drugiego, ale ta wiosna, to jeszcze nie jego czas

Samo oporządzenie róż z lawendami cały dzień zajęło, ale dzięki temu znalazłam obżartą różę. Trudno, już myślę jaką tam posadzić
Gabrysia_ 08:23, 14 kwi 2015

Kindzia napisał(a)

Widzę nowych lokatorów?
...strażnicy łezki

Buziaki
Kasik 08:30, 14 kwi 2015

Kasiula- pawie idealnie tam pasują, jak jeszcze rozplenice zaszumią, to bedzie cudnie i klimatycznie.
Róża mnie powaliła- te nornice to straszne bandziory żeby az tak???

Ogródeczek czysciutki i po wertykulacji piekny. Ale mnie to nie dziwi- u CIebie zawsze poukładane.

Buziolki
Kasik 08:32, 14 kwi 2015

A -zapomniałabym- Marcelinka to landrynka do wysmoktania i schrupania. Mniamuśna.
Kindzia 08:36, 14 kwi 2015

I dumam jaką tam różę posadzić, zdecydowałam się na bordo, czerwień. Z jednej i drugiej strony są żółto-brzoskwiniowe róże (Caramella i Teasing Georgia), to pasuje mi kontrast. Wczoraj usilnie szukałam zdjęć z tą zeżartą różą...i nie znalazłam. A wydawało mi się, że powinnam mieć. Bardzo lubię Caramellę, mam sporo jej zdjęć, ale nie widać tej róży obok...
Zastanawiam się nad posadzeniem Barkarole, Ingrid Bergman albo Isabelli Rosselini...Ingrid chyba jednak za niska tam będzie...
Isabellę mogę u mnie kupić, Barkarolę przy okazji zamawiania Lariss. Mam trochę czasu jeszcze, skłaniam się ku Barkarole jednak...Może ktoś doradzi?

Miłego dnia